Als jullie je alleen gaan richten op de moslim dan zou ik het echt authentiek houden en geen alcohol schenken, hoewel als ik kijk naar ons Cafe wij hadden veel mannelijke moslims als klant en die spuugde er echt niet in Wordt het een gewoon restaurant met een Marrokaanse kaart zou ik het absoluut niet bij alcohol vrije wijn houden, je kan natuurlijk wel een alcohol vrij gedeelte op je wijnkaart vermelden. Ik zou het toch eigenlijk bij beide niet weghouden. Wij zeiden altijd "ze vreten je arm, en zuipen je rijk" .
Natuurlijk zijn er mannen met een Islamitische achtergrond die drinken, zo zijn er zat mensen die niet zoveel aan hun geloof doen. Het is dus maar net op welke doelgroep je je richt. Maar ik sluit me aan bij carebear.. uiteindelijk gaan het natuurlijk niet allemaal om de omzet.
Als moslim mag je geen alcohol verkopen dus dat zou ik dan ook niet doen. Je kan toch ook eerst alcoholvrij proberen en mocht je merken dat je daardoor toch veel klanten misloopt, dan kan je dat altijd nog overwegen. Dus ik zeg blijf bij je visie.
Maarja als het niet om omzet draait lijkt me de insteek van een succesvol restaurant niet haalbaar. Je wil toch van je restaurant kunnen leven? Ik zeg niet dat alcohol gelijk staat aan meer omzet maar ik denk wel dat veel mensen dan denken nja laten we dat restaurant overslaan. Ik drink zelf geen alcohol maargoed ik snap dat mensen niet beperkt willen worden in hun drankkeuze.
Mensen die avond marokkaans eten willen. Komen daar niet om alcohol. Maar praktiserende moslims zullen niet komen. Ook al is het alcoholvrij.
Natuurlijk draait het wel om de omzet, maar het geld zou mij niet verleiden om toch alcohol te verkopen. Er zijn trouwens best veel restaurants die het goed doen, zonder alcohol. Maar dan zou ik dus wel openen in een plaats als Rotterdam, Amsterdam etc.
Wij hebben hier in de stad ook een klein turks restaurantje waar geen alcohol word geschonken, volgens mij loopt dit zaakje prima!
Kun je in Marokko een wijntje drinken in een restaurant? Zo ja, dan zou ik het ook doen. Zo nee, dan geen alcohol. Alcoholvrije wijn is m.i. ook echt geen goed alternatief daar zou ik helemaal niet aan beginnen. Wij hebben dat hier in ons restaurant wel voor gasten die geen alcohol mogen ivm medicijnen/zwangerschap/dieet of wat dan ook. Maar dat vindik totaal iets anders.
Ik weet niet of "gevoel" nou een doorslaggevend criterium moet zijn bij het starten van een eigen bedrijf. Ik heb op "anders" gestemd om de reden die Juul75 noemt. Ik vind Marokkaans eten heeeeeerlijk maar drink er als ik uit ben, wel graag een goed glas wijn bij.... Heel veel succes!
Wij hadden er 1. Bij een hoofdgerecht gamba kreeg je een schaaltje drank. Dat groene. Kon je de vingers in dopen. Alcohol serveerden ze ook. De restaurant is gesloten. Dus alcohol. Of alcoholvrij. Het ligt niet in je handen wat het gaat worden.
Huh? Hoe weet je nou dat praktiserende moslims daar niet zullen komen? TS, ik neem aan dat je geen filantropische instelling bent. Dus je zou het eerst alcohol vrij kunnen doen, merk je dat er daardoor mensen voor weg blijven dan zou ik alcohol gaan schenken. Maar ik geloof ook helemaal nergens in, dus ik weet niet hoe ik daar in zou staan. En het zal ook wel liggen aan de plaats. In een klein stadje of dorpje zou ik mij meer richten op mensen die van Marokkaans eten houden en niet op Marokkanen die naar een Marokkaans restaurant willen. Als je snapt wat ik bedoel
Omdat een praktiserende moslim geen ongelovigen imiteert. Maar dat is een ander punt. Ts weet dit zelf wel. Dus kunnen wij dit laten zo.
Hier ben ik het mee eens. Ook ik wil als ik uit eten ga zelf kunnen beslissen wat ik eet of drink. Als ik dus bij jou marokaans zou willen eten (en dat zou ik dus gerust doen, want ik hou van marokaans eten ) wil ik er, juist omdat ik een avondje uit ben, graag een glaasje wijn bij kunnen bestellen. Alcoholvrije wijn vind ik vies en een glas cola is voor mij geen "uitgaan". Ik zou dus geen 2e keer komen, hoe lekker ik het eten ook vind.
Ik hoor dan weer juist van Moslima's dat ze Marokkaanse/turkse restaurants waar alcohol wordt geschonken links laten liggen omdat ze dan niet het vertrouwen hebben dat het vlees wel in orde is.
Ik heb anders gestemd. Je kan eerst beginnen zonder alcohol en mocht je het idee krijgen dat je daardoor klanten misloopt alsnog alcohol gaan schenken. Als je geen winst aan alcohol willen verdienen kan je altijd de alcohol tegen kost prijs verkopen. Overigens als wij uitgaan, wat we zelden doen. Waarderen wij wel een lekker glas goede wijn.
Waarom zouden praktiserende Moslims niet in een restaurant komen mt een halal en alcoholvrije kaart?? Ik ken zoveel praktiserende Moslism die in restaurants eten. Niet in alle restaurants, maar in zulke dus wel.
Dat zou heel goed kunnen, vind ik zeker ook een punt voor TS om naar te kijken. Ik denk dat Ts moet kijken op welke klanten zij zich voornamelijk wil richten: is dit juist voor marokaanse moslims die graag authentiek uit eten willen, of wil ze klanten die authentiek willen eten, maar geen moslim zijn en om die reden misschien alcohol willen nuttigen. Ik denk dat het van belang is om daar goed naar te kijken, ipv je af te vragen of je wel of geen alcohol wil schenken. Kijk dus wat je doelgroep is/ welke doelgroep je wilt.