Ik gebruik dit: Pindakaas ( met nootjes) Sambal Gefrituurde uitjes Beetje melk Beetje ketjap Melk in het pannetje doen ketjap erbij gefrituurde uitjes erbij flinke lepel ketjap. Dan een paar flinke lepels pindakaas en met de garde roeren is het te dun nog meer pindakaas erbij is hij te dik beetje melk erbij. En klaar is klara
Saus zelf niet.. Als je er ook vlees bijdoet wil ik als tip varkenshaas geven. Vlees lekker marineren met beetje ketjap en pindakaas.. Maarja dan hoort er inderdaad nog saus bij
Heel simpel, maar het lekkerst vind ik gewoon pindakaas, melk, ketjap en evt een klein beetje sambal in een steelpannetje opwarmen. Met de pindakaas en melk de dikte een beetje aanpassen.
Pindakaas kentoumbar djintan poeder verse knoflook sambal ketjab en water erbij Sorry weet niet precies hoe je ketoumbar schrijft.
Klinkt goed! Wil het ook eens zelf gaan maken, maar welk merk pindakaas gebruik je als ik vragen mag? Moet het echt met Calve of maakt dat niet zo uit?
Tnx allemaal! Ga er een aantal uitproberen en kijken welke ik het lekkerste vind Eerst kijken of ik alle ingrediënten hier kan vinden..
Voor de pittige variant chilisaus en pittige ketchup en ketjap aan bovenstaande recepten toevoegen. En wat chilipoeder en cayennepeper.
Een pot gewone pindakaas Een of twee eetlepels pittige Surinaamse pindakaas Scheut ketjap Gemberpoeder Citroengras wat knoflook melk ( kan ook kokosmelk) Heerlijk en lekker pittig!
Pindakaas met stukjes noot Paar teentjes knoflook Sambal Sojasaus (zoet) Kokosmelk (of een kokosnoot, zowel melk als schraapsel) Eventueel wat water indien te dik En dan kruiden naar smaak: kerriepoeder, (verse) koriander, citroengras, gember (vers het lekkerst), etc. (Afhankelijk van wat je in huis hebt)
Uitje fruiten, heel fijn gesnipperd met knoflook. Een theelepel ketoembar (gemalen komijnzaad) en een theelepel djahé (gemberpoeder). Dan een flinke eetlepel bruine suiker even laten karamelliseren. Halve pot pindakaas erbij en warm laten worden. Dan een sloot melk, en ook water, tot het de juiste dikte heeft. Ketjap erbij tot het op kleur en smaak is. Dan twee eetlepels ketchup, en een scheutje azijn. Evt wat sambal. Gemalen kokos erdoor is ook lekker.
pindakaas, chilipeper, knoflook, citroensap, ketjap, gembersiroop en een lepeltje sambal. Melk toevoegen om het dunner te krijgen als het " zoeter" moet zijn bv bij gado gado doe ik er kokosmelk door. Oh en een scheutje sesamolie ( Niet te veel ! Is erg sterk.. )