Voor vanavond maak ik hutspot (mjammie!) en nou wil ik daar lekker een gehaktbal bij eten. Maar, shame on me, ik weet echt niet hoe ik nou een lekkere gehaktbal kan maken. Erg hè... Dus ik hoor graag jullie ultieme gehaktbalrecept .
Gehakt half om half of alleen rund. 250 gram heb ik meestal haal ik zeker wel 6 redelijke ballen uit of en stuk of twaalf kleinere ballen Paneermeel ( kan ook met beschuit)of oud brood in de toost rooster en dan verkruimelen ei kruiden ui kan knoflook kan. Bak en braad in de pan om en om bakken daarna af blussen en laten sudderen je kunt er nog wat tomatenpuree in doen of een uitje er bij doen. Ketjap beetje bloem kan je ook doen en dan even een papje van maken en in de jus doen en roeren krijg je een wat dikkere jus. Alles door elkaar mixen of grote ballen maken of kleinere ballen die zijn dan weer lekker op brood voor de andere dag.
ben gek op die van mezelf 500 gr rundergehakt 1 ui beetje knoflookpoeder (op het oog) beetje zoete chilisaus ( op het oog) beetje ketjap (op het oog) beetje paneermeel erdoorheen (ook weer op het oog) 1 ei alles door elkaar kneden, ballen maken en dan weer door het paneermeel halen. succes gegarandeerd!
Mijn gehaktballen maak ik zo; Klein stukje prei, selderij, tomaat, ui en knoflook in hele kleine stukjes snijden. Beetje zout, peper, aromat, vleeskruiden ( en soms nog wat andere kruiden). Kruimel een biscuitje ( 500 gram/ 1 kilo gehakt) en een ei en wat ketjap en dan kneed ik het geheel plus gehakt dus en maak er balletjes van. En bak ze dan. Ik lees verder mee, ik ben benieuwd hoe anderen het maken.
Beschuitje fijnmaken Eitje erdoor Mix van italiaanse kruiden (kant en klaar van Verstegen, anders beetje zout, paprika, knoflook,oregano,basilicum) Optioneel met een uitje fijngesnipperd of een beetje verse knoflook. Eerst beetje bakken in de pan en daarna in de oven. Kan niet mislukken!
Ben zelf ook gek op mijn gehaktballen Half om half gehakt. Een uitje fijn snijden en deze door gehakt kneden. Daar een zakje gehakt kruiden bij doen ( gebruik zelf altijd gehaktkruiden met uitjes) Mooie ballen van maken. Door paneermeel rollen Door een geklutst eitje rollen om vervolgens nogmaals door de paneermeel halen. Hmmm water loopt me in de mond nu ik dit zo schrijf.
Gehakt, paneermeel, zout/peper en dan kneden. Daarna door de koffiemelk en paneermeel en dat 2 keer. Op tijd opzetten en op laag vuur laten bakken. Resultaat: heerlijke gehaktbal met een knapperig korstje.
Men kope gehakt. Men neme met de hand een stukje gehakt. Men neme een stukje beschuit en maakt deze fijn. Men make een balletje van het gehakt, en voegt het beschuit toe. Men kunne ook daarnaast toevoegen; uitjes of knoflook. Men bakke de balletjes. Men eete de balletjes. Men moge niet zout vergeten. Et voila!
Ik maak het altijd zo: 500 gram half om half gehakt uitje fijn maken 1 zakje gehaktkruiden (ik heb altijd die van de AH eigen merk, met ui en paprika erin) 1 ei Goed kneden, en ballen maken, en daarna de ballen door paneermeel halen en bakken maar. Smaken altijd heerlijk!
Rundergehakt Zout peper, kerriepoeder en een geraspte ui(eerst laten uitlekken) door elkaar kneden. Eventueel koriander er nog doorheen... Daarna bakken in bak en braadboter, afblussen met warm water een zakje jus erbij en eventueel tomatenpuree bij de jus
ik maak eigenlijk alleen maar kleine gehaktballetjes; 500 gram half-om-half of rundergehakt flink wat peper en zout eventueel een kleine gedroogde rode peper toevoegen flink wat Italiaanse kruiden beetje tomatenpuree knoflook uitje De jus maak ik van; beetje knoflook, olijfolie, boter en beetje tomaten puree. Edit: Owjaa.. vergeet ik een ei en 2 beschuiten
Benodigdheden: Rundergehakt Zakje verstegen kruiden voor gehakt( slagersrecept staat erop) Paprika Ui Ei Knoflook Het gehakt in een kom doen, zakje kruiden erbij, uitje met een rasp raspen en in de kom doen, de paprika ook raspen, teentje(of 2) knoflook erin persen, eitje erdoorheen, goed kneden en ballen draaien. Aanbakken in een braadpannetje met lekker veel boter. Dan half kopje water erbij en zachtjes een uurtje laten sudderen. Zo vind ik ze het lekkerst
Hier altijd: Rundergehakt Beschuit/naturel paneermeel Kruidenpaneermeel eieren ketchup zout knoflookpoeder De gedraaide ballen even door de kruidenpaneer rollen voordat je ze de pan in doet. Ik maak ballen van 150gr per stuk
Ik ben van het gemak 500 gram half om half gehakt, 1 zakje mix met paneermeel van de AH(eigen merk) en 1 á 2 eitjes (ligt eraan hoe groot ze zijn). Goed doorkneden en ballen draaien maar. Ik braad ze rondom ff goed aan en dan gaat het vuur zacht en doe ik er een beetje warm(!) water bij. Dan laat ik dan zo nog een minuutje of 20 pruttelen.
Gehakt, half om half of rund (1kilo). Half zakje nasikruiden. Een uitje gesnipperd. Een scheutje ketjap. Een beetje sambal. Paneermeel. Ei. Alles mengen en ballen van draaien. Ik draai ongeveer 7a8 ballen uit een kilo gehakt. Wat we niet opeten gaat in de vriezer.
Zo maak ik het ook! Ik lees dat iedereen de ballen op het laatst door de paneermeel rolt, terwijl ik het altijd erdoor kneedt... ik ga het vogende week eens proberen. Om ze op het laatst erdoor te rollen
nijd de korsten van het brood en maak er broodkruim van in een keukenmachine. Voeg het broodkruim en het ei toe aan het gehakt. Pel en snipper de ui. Hak de tijm en voeg de ui en tijm toe aan het gehakt. Breng op smaak met mosterd, worcestersaus, een beetje zout en versgemalen peper. Kneed het gehakt en rol er ballen van. Verhit olie en boter in de pan en bak de ballen aan alle kanten goudbruin. Blus af met de bouillon en laat met de deksel half op de pan in circa 20 minuten op zacht vuur garen. deze is hier favoriet