Van de week heb ik voor het eerst een paar zoete aardappels gekocht. Nu heb ik eigenlijk geen idee wat ik ermee moet maken, haha. Ik dacht om er ovenfriet van te maken maar ik las al dat het heel lastig is ze echt knapperig te krijgen en dat het al gauw slappe hap (niet lekker) wordt. Heeft er iemand hier een tip voor een lekker gerecht met zoete aardappel?
Mijn vriend had van de week inderdaad voor het eerst ook frietjes van zoete aardappel gemaakt, ik vond het wel erg lekker maar ze waren idd nog vrij slap...
ik doe ze eigenlijk alleen door de couscous. samen met iets van pastinaak, ui, wortel,pompoen, kikkererwten, courgette, net wat ik in huis heb. Beetje ras el hanout erdoor met stoven en klaar. verder weet ik eigenlijk ook niet wat je er mee kan doen.
Zoete aardappel muffins, zoete aardappel puree als afwisseling in een ovenschotel of gewoon als Side dish, in een taart, in een risotto, in Mexicaanse gerechten erg lekker in combinatie met zwarte bonen, verwerk in brood of maak er een vega burger van, gebruik als hoofd ingrediënt voor een soep, geroosterd uit de oven als Side dish. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Hier niet meer weg te denken uit de keuken.
Verwerken in stoofpot met pompoen, wortel en ui... Of in linzensoep. Curry's worden er ook lekker mee.
Ik vind het heelijk om ze gewoon door de helft in te pakken en dan in de oven laten garen. En dan gewoon zo opeten (uitlepelen). Of in plakken op de grill samen met andere groenten.
Wij snijden ze meestal in kleine blokjes, gemengd met kleine blokjes gewone aardappel. In een ovenschaal, gesnipperd uitje erbij, besprenkelen met olijfolie, peper en zout erover, paar teentjes knoflook erdoor ( die we er later weer uit scheppen ) en evt nog wat andere kruiden zoals thijm erbij ofzo en dan lekker bakken in de oven! ( wel goed voorverwarmen )
Ik heb het afgelopen zomer vaak gegeten in een overschotel. De zoete aardappel samen met een courgette en wat tomaten in plakjes snijden en om en om rechtop in een ovenschaal zetten (dakpansgewijs). Beetje olijfolie erover, wat Italiaanse kruiden en dan 20 minuten op 225 graden. Dan wat parmezaanse kaas er over en nog even 15 minuten laten gratineren. Heel lekker!
Goede tips allemaal! Ik ga dan inderdaad toch maar voor klaarmaken in de oven met kruiden. Ben ook een beetje bang voor een 'weeige' smaak maar met de goede kruiden komt dat hopelijk wel goed.
Ik maak er een ovenschotel van met stukjes gewone aardappel erbij en gegrilde groenten in de oven. Frietjes lukt wel als je het niet te dik maakt. Puree ervan is ook lekker
Heerlijk om een pompoensoep mee aan te maken, of gewoon zoete aardappelsoep. Mijn zoon vind stamppot pompoen met zoete aardappel ook heerlijk, net als de gekruide frietjes, maak het regelmatig
Ik heb er vorig jaar kerst een stoofpotje mee gemaakt van ree en daarboven op zoete aardappel puree. Heerlijk!
Ik heb er ooit een keer hartige taart mee gemaakt. Met spinazie geloof ik. Weet t recept niet meer, maar dat is in ieder geval ook een idee om de zoete aardappel in te verwerken.
Vond ze altijd vies, en sinds ik geen friet eet ineens erg lekker, Ik maak er dunne reepjes van, in de oven, paprika, kerriekruiden eroverheen en in de oven. Maar echt knapperig zoals friet worden ze idd niet, maar wel lekker. Je kan ze ook even kort koken en dan bakken in een pan. Smakelijk
Ik eet ze altijd met kikkererwten en vis. Das een heerlijke combi, dan heb je alle smaken bitter zoet en zout in 1 gerecht. Staat hier praktisch elke week op tafel