Hey allemaal.. Ik ben op zoek naar nieuwe inspiratie wat betreft eten/koken en dacht ik vraag jullie eens wat jullie favoriet recept is? Of een nieuw recept dat jullie pas hebben geprobeerd/ontdekt waar jullie helemaal weg van zijn Graag recept erbij plaatsen (of een link als het recept online staat) Ben nu al benieuwd naar alle lekkers dat voorbij gaat komen
My Favorite Meatloaf | The Pioneer Woman Cooks | Ree Drummond The Comfort of Cooking » Simple Asian Soy-Peanut Noodles Deze zijn momenteel wel favoriet hier
Een tacotaart heb ik laatst gemaakt. Baggervet, maar zo lekker! Ik heb een springvorm bekleed met bladerdeeg en die gevuld met zo'n 400 gram geruld en gekruid gehakt. Zelf weten of je het zelf kruid of uit een zakje doet, ik koos die dag voor gemak en kocht een zakje met E-nummers Wat geraspte cheddar erover en een half uurtje à drie kwartier op 180 graden, even opletten dat de kaas niet te donker wordt. Als het klaar is lekker wat ijsbergsla en stukjes tomaat en serveren met sour cream. Heeeerlijk!
Pittige pompoensoep Snijbonenprut ( uitgebakken spekjes uitje champignons gebakken aardappels met van alles en nog wat aan kruiden knoflook peper sambal beetje ketjap en stroop ) en dan de boontjes er bij. verse tomatensoep met room
Spaghetti koken Ui (2) aanfruiten in een kookpan, paprika (rood 2) lenteui erbij. Dan potje boursin en flesje kookroom erbij. Even koken en als laatste zalmsnippers (200gr) erdoor. Heerlijk! Dit maak ik voor ons 2 en gaat dan ook op...
Spaghetti. Kipfilet in blokjes snijden deze bruin en gaar bakken. Champignons toevoegen en meebakken. Een pakje macaroni mix, een potje tomatenpuree, een flinke scheut slagroom. En knoflook naar smaak toevoegen en dan de spaghetti afkoken en mixen maar.
Aardappelschotel met komkommer of een salade Krieltjes (liefst gekruide) Groentes bijv champignons, ui, boontjes, paprika's en courgette snijden Kipfilet in reepjes snijden en kruiden met gyroskruiden en dit laten intrekken. Dan de kipfilet bakken en de groentes erbij. De krieltjes even apart bakken en als alles gaar is bij elkaar in 1 pan doen. Lekker met komkommer erbij of sla
stoofpeertjes met pluisjesvlees ( draadjes vlees ) dat is het enige van de herfst waar ik altijd naar uit kijk Stoofpeertjes: Zak stoofperen in vieren snijden en ontpitten en in een pan doen. Voor de helft vullen met rode wijn ( zoete fruitige ) en de andere helft vullen met water. Dan 4 zakjes vanille suiker en een eetlepel of twee kaneel poeder ( kaneel stokje kan ook ). Een hele dag laten pruttelen zodat de peren aan het einde van de dag heel zacht zijn. Pluisjes vlees: Hamlappen of sucadelappen ( kan met beiden ) kruiden naar smaak en even kort aanbraden in de pan. 250gr roomboter toevoegen en laten smelten, dan de pan verder vullen met water tot het vlees helemaal onder staat. Een scheut azijn erbij ( word je vlees malser van ) wat blokjes ontbijt koek, verse tenen knoflook en meestal stop ik in mijn knoflook ook twee ruidnagels, dit doe ik zodat je ze later niet meer hoeft terug te zoeken in je jus Ook dit laat ik de hele dag sudderen, mocht het water teveel verdampen dan kun je er later altijd wat WARM water aan toevoegen. Eet smakelijk!
Een van mijn populairste recepten op mijn blog (en hier ) : Mijn mixed kitchen: Mexicaanse ovenschotel met kip, groenten, tortillachips en kaas Deze is ook simpel en heel lekker Mijn mixed kitchen: Babi ketjap met kip En naast Turks koken houd ik heel erg van quiches en dit is een van mijn favoriete combi's Mijn mixed kitchen: Quiche (hartige taart) met brie, gerookte zalm en prei
Ik heb meerdere favorieten, maar deze is toch wel het meest bijzonder: Coca-Cola-kip « Koken met nrc.next Klinkt misschien vies, maar echt het proberen waard.
Geweldig! Mijn mannetjes zijn dol op kip en ik ga ze eens verrassen met dit maaltje...kijken of ze ook zo enthousiast gaan worden!
Verschillende groentes (bijv. paprika, champignons, rode ui, courgette) in grote stukken op een bakplaat leggen en olijfolie met knoflook eroverheen sprenkelen. Zout en peper erover en 20 minuten/half uur in de oven op 200gr. Ondertussen couscous klaarmaken. Couscous op een schaal leggen, groente uit de oven eroverheen en daarover feta verkrummelen. Lekker met een salade erbij en ook lekker met gehaktballetjes in tomatensaus erbij (ook zelf maken).
Ow ik heb er zo vreselijk veel..... haha Albert Heijn Deze vul ik aan met aardappeltjes en kip zodat je een eenpansgerecht krijg. Albert Heijn Is ook heel lekker met gehakt. Eten het met rijst. Albert Heijn Boeuf Bourguignon recept - Recepten van Allrecipes Ik voeg er extra nog kruidkoek en tomatenpuree bij kipkebabs met honing en sojasaus recept - Recepten van Allrecipes Dit maak ik ook in de grillpan ipv op de bbq en dan met hele filets die ik halveer in de lengte zodat je dunne filetjes krijgt. Met minder kip maken kan uiteraard ook. Hoeveelheden op gevoel. Ovenschotel met worteltjes en doperwtjes - Recepten - Recepten - C1000 Hoe bewaren jullie je recepten eigenlijk?? Print je ze uit, of sla je ze op?
We hebben 1 overduidelijke favoriet hier, gisteren nog gegeten. Shoarmaschotel met pasta en champignons. Nodig: Shoarma (AH - 3,50 verpakking), bakje champignons (in vieren), knoflook (geperst, naar smaak wij doen 2 teentjes), pasta (pipe rigate) en peterselie. Pasta koken volgens de verpakking en afgieten. Shoarma bakken, in een schaal doen en afdekken. Knoflook persen en fruiten in het bakvet van de shoarma, champignons erbij. Als de champignons gaar zijn, shoarma erbij gooien, mengen, pasta en peterselie erbij, weer mengen en klaar. Vergeet de knoflooksaus niet Bovenstaand recept is origineel voor 3-4 personen maar de pan gaat bij ons schoon op met z'n 2en.
Deze ga ik zeker proberen!! Dit is idd heel lekker!! Ik doe er alleen geen kookroom in, alleen boursin cuisine... anders vind ik het iets te romig en machtig worden.