Ik ben het ook wel gedeeltelijk met je eens. Wij hebben overvolle klassen omdat er maar 1 school in dit dorp is...dus geen andere keuze. Ik vind het juist niet slim van een school om kinderen niet naar het speciaal onderwijs (dat bedoel je toch met wegsturen) te sturen wanneer ze zelf niet de capaciteiten hebben om het kind op de juiste manier onderwijs te bieden. Regulier onderwijs is niet altijd geschikt voor alle kinderen. Dus ik vind wel dat je als school mag aangeven dat je niet verder kunt met een kind en dat dit kind speciale zorg nodig heeft. Je doet anders een kind echt te kort.
Nee want speciaal onderwijs wil die kids ook niet ze kunnen alleen niet mee in een klas van 30/35 maar prima in een klas van bv 20/25 met evt wat extra hulp van een onderwijsassistente of begeleider, positief en negatief want kindjes die zich vervelen kunnen zo ook extra hulp krijgen. Dat bedoel ik met wegsturen dus kindjes die niet mee kunnen gaan met hun beleid maar het wel prima kunnen doen op een normale school met een normaal aantal leerlingen in de klas en evt extra begeleiding. Ik vind kindjes die ECHT op speciaal onderwijs horen een heel ander verhaal maar niet wegsturen omdat je als school makkelijker wilt hebben ...
Dat dacht ik ook gelijk, ze lopen dan minstens tot ong. 12 uur rond en als ze overblijven zelfs tot ong. 15 uur, met inmiddels aangekoekte poepresten aan hun billen. Dat gaat toch zeer doen/schraal worden na het boenen? @TS: Een bril schoonmaken (en ik neem aan alleen even de glaasjes poetsen, niet uitgebreid ontsmetten, heet badje, nog eens extra eroverheen en dan afdrogen en teruggeven ) kost nog geen halve minuut en met vieze glazen rondlopen is onwijs vervelend. Ik vind dat je dit mag verwachten.
Ik ben toch wel heel nieuwsgierig naar welke school jou kinderen gaan... een privéschool? Door alle bezuinigingen is die perfecte school van jou bijna niet haalbaar meer joh! Bestaat die school die jij beschrijft echt??
Echt, wat ik hier lees... Ik schaam me soms voor mijn collega-kleuterjuffen. Al is je klas groot, met een beetje organiseren kom je een heel eind hoor! En als je even de klas uitloopt slaan ze elkaar toch zeker niet allemaal meteen de hersenen in? Je kan het ook overdrijven qua werkdruk. Die begint bij mij vaak pas na schooltijd, met alle registraties, handelingsplannen, groepsplannen, etc. Maar tijdens schooltijd ben ik er voor de kinderen, voor allemaal, en als dat betekent dat ik soms een bril moet schoonmaken, een rits moet dichtmaken, veters moet strikken of billen moet afvegen, dan doe ik dat. Als ze binnenkomen zijn ze nog maar net 4, hummeltjes nog! Die zelfstandigheid groeit wel, maar een beetje zorg en begeleiding hierin is voor een kleuterjuf toch vanzelfsprekend?
Tja... Hier op school gelukkig wel. Kinderen laten ze niet met poep tussen de billen lopen. En ik ken de kleuterjuf...die vindt het niet leuk...maar ze doet het wel. Er gaat dan nog een kindje mee en die roept als het andere kindje klaar is. De juf gaat er snel even heen en dat kost in totaal nog geen 20 seconden Schandalig dat jullie het niet kunnen ( willen ) doen. TS, ik vind dat je niks teveel vraagt. Ik snap ook dat het je verdrietig maakt. Voor mij zou het een reden zijn om naar een betere school te gaan kijken.
Ik doe het ook hoor. Helpen met jassen, billen, etc. Ook de bril zou ik poetsen als een moeder het zou vragen (waarbij ik dan wel zou zeggen dat ik het zou kunnen vergeten). Ik probeer de leerlingen wel zelfstandigheid bij te brengen. Ik geef ze bijvoorbeeld billen veeg les. Mijn motto, eerst zelf proberen.
Ja, vind ik ook. Of voordoen, maar je kunt niet van die ukkies verwachten dat ze alles meteen kunnen of durven en dat lees ik in de reacties wel een beetje terug. Jammer vind ik dat. Zou ik ook niet willen als mijn dochter straks naar school gaat...
Ik denk dag het een beetje aan de manier van communiceren ligt. De openingspost wekt bij mij enige weerstand op. Geen idee eigenlijk waarom. Ik mag toch hopen dat alle kleuterjuffen hart voor hun werk hebben. Ik denk altijd aan mijn eigen kind, en maak dan keuzes vanuit hart en professie. ik zou willen dat mijn kind ook zo verzorgd wordt, binnen de mogelijkheden natuurlijk.
Mijn oudste is ook 4 en heeft ook een bril en pleister, wij plakken deze gelijk na het wakker worden zodat ze hem af kan als ze de klas in gaat! Bril poetsen doet de juf weleens uit zichzelf als hij heel vies is, maar we vragen het niet. Ik vind het een kleine moeite... Je kan misschien afspreken dat je dochter het zelf even vraagt op een vast moment, na het buitenspelen ofzo. Als je dochter er niet om vraagt zal ze er geen last van hebben... We hebben het wel getroffen met de juffen van mijn dochter als ik sommige reacties hier lees
Super zeg dat het realiseerbaar is op jou school.... Helaas is dat maar op weinig scholen!! Wij hebben ook niet van die grote klassen (max 26) maar dat heeft ook wel een reden...
Mijn zoontje gaat vanaf januari naar school, echt spannend, gelukkig heeft hij geen bril (al twijvel ik soms) nodig. maar ik zou het wel fijn vinden als de juffen het af en toe schoon zouden willen maken. Ik schrik ook van de opmerking van iemand van de billen schoonmaken, mijn zoontje probeert het wel maar lukt gewoon niet, moet hij dan maar met vieze billen rond lopen, gaat de komende weken maar even goed oeffenen en de juf vragen hoe of wat. gelukkig is hier de klas 24 kinderen, en er is bijna altijd 2 man (vrijwillger 2 dagen per week en stagaire 1 dag per week, en een vliegende hulp over de school de overige 2 dagen) ik vind dat een bril poetsen ook al heb je 30 kids wel moet kunnen, ik poets zeker 5 keer per dag mijn bril, ik vind een vieze bril enorm irritand, en ik kan best begrijpen dat als je net 4 jaar bent dat best lastig is om zelf goed te doen.
Wij verwachten dat een kind zindelijk is als het naar school komt. Zit het kind helemaal onder dan bellen we ouders. Onze wctjes zitten aan het eind van de gang, ik kan niet altijd 29 kinderen alleen laten om steeds billen te vegen. Klinkt heel hard ik weet het maar zo werkt het nu eenmaal...nogmaals ik ben echt een lieve kleuterjuf. 😉 Je moet eens weten hoeveel billen ik uiteindelijk toch afveeg. Ik doe het heus wel,want ik vind het net zo goed sneu voor het kind, maar eigenlijk is het gewenst dat kinderen het zelf kunnen. Ik wil geen discussie aan gaan, maar zie zovaak kinderen van vier die nog in de kinderwagen naar school komen en eigenlijk bijna niks zelf kunnen. Daar doelde ik in ieder geval op. Sorry als ik mensen liet schrikken. Juffen zijn ook maar mensen en kunnen niet alles goed doen. De wil is er bij mij altijd maar het gaat gewoonweg niet altijd. Dan heb ik het niet over een bril poetsen hoor want dat lijkt mij nou totaal geen moeite en daar ging de vraag uiteindelijk over ...
Dat verwachten wij ook, de zindelijkheid. En als er een poepongelukje is, worden ouders gebeld. Maar daar tussen vind ik nog een groot stuk zitten. Daarnaast veeg ik misschien 1 of 2 keer per dag de billen van kinderen. Ik heb 23 leerlingen in groep 1/2. Groep 2 help ik niet meer. Groep 1 nog wel, maar ik de praktijk blijkt dit dus geen grote opgave te zijn. Ik ben drukker met leerlingen die per ongeluk in de broek plassen.
Ik heb mijn stukje nog wat aangepast, duidelijker gemaakt. Ik ben het eigenlijk gewoon met je eens 😊
Hebben ze echt aangegeven dat ze het niet willen, of denk jij dat? Als jij zo'n houding hebt kan ik best een beetje begrijpen dat ze zich aangevallen voelen. Ik draag zelf een bril en weet trouwens ook hoe snel die vies wordt en dan helemaal bij zo'n kleintje. Ik zou, als juf, dus echt wel proberen om het te doen, maar het kan er ook bij inschieten....
Nou, als de juffen hier naar huis zouden bellen bij een 'poepongelukje' (Nee, echt? Google Chrome herként dat woord ook nog ), dan hadden ze tijdens de Sinterklaasperiode lege klassen gehad, denk ik Hier krijgen ze gewoon een schone onderbroek van school, de vieze gaat in een plastic tasje en krijgen ze mee naar huis. De onderbroek van school was je en lever je schoon weer in. Dat er moeilijk wordt gedaan over een bril schoonmaken, vind ik helemaal absurd. Natuurlijk moet een kind leren om zelfstandig te zijn, maar mag een kind dan geen hulp meer nodig hebben zodra het 4 is geworden? Natuurlijk wel! Wij wonen tegenover een school en daar wordt er ook zo op zelfstandigheid gehamerd. Kinderen moeten een plant meenemen aan het begin van het schooljaar en verzorgen, om verantwoordelijk te worden. Kom óp zeg. Ik vroeg me toen al af wat er in hemelsnaam gebeurd is met lekker in de plassen stampen (en vervolgens je natte, klamme broek uit laten trekken door papa of mama, omdat dat lastig is) en gewoon een keer in je broek poepen of plassen, zonder dat papa en mama dan op het matje geroepen worden? Ik dacht dat deze school echt belachelijke regels naleefde, maar als ik het hier zo lees, mogen wij gewoon blij zijn dat er ook een school in de buurt is waar kleuterjuffen gewoon met kleuters te maken hebben en niet met 4-jarigen die zo snel mogelijk groot en zelfstandig moeten worden. Ik kan echt wel begrijpen dat een juf haar 27 andere leerlingen niet alleen kan laten om steeds maar weer een kind naar de wc te helpen en het lijkt me ook niet meer dan logisch dat zindelijkheid en zelf afvegen gestimuleerd wordt, maar ieder kind heeft z'n eigen tempo en ongelukjes gebeuren nu eenmaal. Zolang er niet 30 kinderen in de klas zitten die allemaal 2 keer per dag hulp nodig hebben, moet zoiets toch mogelijk zijn? Over het schoonmaken van een bril durf ik niet eens iets te zeggen.. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dat teveel gevraagd is.