Dames. Voor ons kerstdiner wil ik een voorgerecht maken met beenham. Zelf vind ik dat altijd erg lekker met cranberrysaus, (en ook wel lekker "kerstig" ) Nu zat er in mijn kerstpakket een zakje gedroogd fruit (cranberry, blauwe bes, goji bes, aardbei en physalis) en ik vroeg me af of ik daar zelf saus van zou kunnen maken.? Of een andere manier om ze in een recept met beenham te verwerken.? Iemand tips / recepten.?
gedroogd fruit moet je eerst laten wellen (dus een nachtje in een potje water zetten of alcohol als je dat liever hebt). Dan worden ze dus "ontdroogd". Hier wordt wel konijn met pruimen gemaakt. En dan doe je de gewelde pruimen in de bruine saus van het konijn (is wel vlaams recept).
Heb dit kunnen vinden Varkensoesters met een saus van port en cranberries recept - Recepten van Allrecipes Kun je gedroogde cranberries bewerken tot cranberry saus - Goeie Vraag Cranberry saus | Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos Succes met koken!