voor de keukenprinsessen.. (saus maken van gedroogd fruit?)

Discussie in 'De lounge' gestart door esme66, 18 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. esme66

    esme66 Niet meer actief

    Dames.

    Voor ons kerstdiner wil ik een voorgerecht maken met beenham. Zelf vind ik dat altijd erg lekker met cranberrysaus, (en ook wel lekker "kerstig" ;))
    Nu zat er in mijn kerstpakket een zakje gedroogd fruit (cranberry, blauwe bes, goji bes, aardbei en physalis) en ik vroeg me af of ik daar zelf saus van zou kunnen maken.? Of een andere manier om ze in een recept met beenham te verwerken.?
    Iemand tips / recepten.?
     
  2. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    gedroogd fruit moet je eerst laten wellen (dus een nachtje in een potje water zetten of alcohol als je dat liever hebt). Dan worden ze dus "ontdroogd".

    Hier wordt wel konijn met pruimen gemaakt. En dan doe je de gewelde pruimen in de bruine saus van het konijn (is wel vlaams recept).
     
  3. jongenmeisje

    jongenmeisje Bekend lid

    2 jan 2012
    838
    0
    0
    ik duik even in mijn receptenboek, volgens mij heb ik daar een recept instaan
     
  4. esme66

    esme66 Niet meer actief

    Heb je het nog gevonden.?:)
     

Deel Deze Pagina