1e kerstdag maak ik een buffetje voor ons 4tjes.Eerst in het donker film kijken met een grote bak popcorn en dan lekker snaaien. 2e kerstdag gaan we uit eten.
1e kerstdag eten we bij mijn zus en zwager, geen idee wat de pot schaft dan . 2e kerstdag plof ik na mijn werk samen met man op de bank met een glaasje wijn, filmpje en lekkere hapjes: carpaccio, stokbroodje met lekkers e.d.
1ste lekker thuis met mn gezin. Eerst uitgebreid cadeautjes uitpakken en brunchen. Voor tussendoor lekkere hapjes. Savonds gourmetten met ijs na. 2de: eerst thuis brunchen, daarna naar mijn moeder. Diner: Voorgerecht: tomaat en mozzarella salade. Hoofdgerecht:gevulde kipfilet,spinazie en aardappel garnituur. Dessert:2 kleuren chocolade mousse.
Kerstavond komen mijn ouders hier, en ga ik allemaal lekkere hapjes maken. 1e kerstdag komen mijn schoonouders en gaan we gourmetten 2e kerstdag gaan we bij mijn ouders brunchen en dan met alle broers en zus plus aanhang en kinderen, lekker druk dus. Wat we daarna eten niet veel bijzonders dus. As zardaf hebben we suprise met de familie zonder kindjes, gaan we lekker eten en zo, wel gezellig
Hopelijk veel Indiaas, Fish & Chips en Engelse ontbijtjes, want we gaan naar de schoonfamilie in Engeland.En sinds ik er niet meer woon droom ik daarvan...
Tweede kerstdag is voor ons tweeën en dan gaan we heerlijk samen koken. Omdat we elders genoeg (luxe) vlees eten, gaan we voor een vegetarisch diner voor 2. voor: courgettesalade met hazelnoten hoofd: geroosterde wortel/knolgroenten uit oven, pittige tahu en paprikasalade na: bessentaart met amandelschuim Het voor- en hoofdgerecht komt trouwens helemaal uit Plenty van Ottolenghi. Dat boek was vorige jaar mijn kerstpakket en het was er nog niet van gekomen om daar veel uit te maken. Heb er helemaal zin in, net een master-boodschappenlijst geschreven. Iemand tips wat we er bij kunnen drinken? Helaas geen wijn, zie banner
hier ook eindelijk klaar met het menu. Ik kook op kerstavond uitgebreid voor mijn gezin. De andere 2 dagen moeten we stad en land af. als voorgerecht carpaccio (ik weet even simpel uit een pak ) Als hoofdgerecht een Ham met abrikozenglazuur en van die kruidnageltjes erin gestoken. Erbij , haricot verts gerold in spek en aardappelsterretjes opgebakken in ambachtelijke kruidenboter. als toetje toe een home made ijsbombe Voor later op de avond onder het genot van een lekker wijntje maak ik een bladerdeeg hapje gevuld met brie die dan gesmolten is.
In elk geval rode kool met appeltjes, en spruitjes met kastanjes (wensgerechten van de kinderen). Wat we erbij eten...nog even nadenken, ik denk aardappelpuree of krieltjes, en een mooi stuk vlees. Misschien iets gestoofds met speculaassaus of zo.
Spruitjesstamp met stoofvlees. Mijn oma komt bij ons, die kookt zelf niet meer, Denk dat ze dit wel heel lekker gaat vinden. Voor de rest geen idee, 2e kerst hebben we brunch bij pa.
Kerstavond thuis met het gezin; Carpaccio met rucola *** Rollade met aardappelkroketjes en Gekarameliseerde witlof *** Chocoladeparfait 1e kerstdag bij schoonfamilie maak ik het voorgerecht; Rilette van gerookte kip en een rilette van gerookte zalm **** Gevulde kalkoen met eigengemaakte jus en groentjes **** Toetje maakt schoonzus en is waarschijnlijk ijs 2e kerstdag gaan we ergens eten dus geen idee wat de pot schaft
Wij beginnen eerste kerstdag met een uitgebreid ontbijt met veel vers gebakken broodjes, thee en sinaasappelsap. Lunchen doen we niet, in plaats van lunch zet ik rond 11 uur toastjes en salades en kaasjes op tafel die de hele middag blijven staan om van te eten. Avondeten word een uitgebreid diner met soep, sla en stokbrood om mee te beginnen, dan aardappelkroketten, bloemkool met een gezellig sausje, een hoop soorten vegetarische burgers (geen vlees), gevulde eieren en appelcompote en als toetje iets met verse aardbeien en frambozen, ik ga proberen of het lukt om daar schepijs mee te maken. Op tweede kerstdag heb ik mijn oudste 3 kinderen hier en maken we een lopend buffet met wat makkelijke hapjes zodat iedereen gewoon kan pakken wat hij wil gedurende de hele dag.
De kinderen willen 2e kerstdag gourmetten, met van die wokpannetjes dus eigenlijk gaan we wokken. Onverwachts 1e kerstdag bij mijn ouders ook gourmetten dus nu 2 keer (kids zijn er de 1e dag niet bij). Ach ja,zo gourmet je (bijna) nooit en nu 2x.
Eerste kerstdag zijn we met zijn viertjes en gaan we laat in de middag naar de bios. Daarna thuis een zelfgemaakte pizza de oven in. Even mn nieuwe oven uitproberen.(komt dinsdag) 2e kerstdag gaan we naar mijn schoonouders. Mijn schoonzusje komt uit Indonesie en verzorgt het hoofdgerecht(yum!) Mijn zwager en schoonzusje het desert(geen idee) en wij moeten nog iets als voorgerecht verzinnen. Zullen waarschijnlijk wat amuses worden of een frisse vissalade.
Eerste kerstdag: Bij de koffie de Lekkerder Bestaat Niet Appeltaart (en die is lekkerrrr) Soep: Pompoensoep Voorgerecht: zalm/palimg timbaaltje Hoofdgerecht; Kipragout met dragon, met gnocchie en haricoverts in katenspek. Toet: Tiramisutaart En Clemtine Jelly van Jamie Oliver Tweede kerstdag: Lekker thuis met de leftovers
Kerstavond: bordje met diverse italiaanse vleeswaren en broodstengels, kalfsmedaillons met een portsausje en aardappelgratin en salade, ijs na Eerste kerstdag hebben we een brunch, dus 's avonds rigatoni met chorizo en tomaat Tweede kerstdag: meloen met ham, Eendenborstfilet met marsalasaus, aardappelkroketjes en wortelspaghetti, crème brulee na. En dan oudejaarsdag: vooraf groentebouillon en diverse kleine hapjes vooraf, gerookte parelhoenfilet met rode uien en sinaasappel met saus hiervan, met roast potatoes en stoofpeertjes, na nog geen idee. Heerlijk in de keuken staan!