In de maand december borrelt bij mij het kookenthousiasme weer op Een vriendin van mij attendeerde mij op een van de kookboeken (Plenty) van Ottolenghi. Uiteraard ben ik gelijk gaan google-en, en mijn enthousiasme werd behoorlijk aangewakkerd. Kennen jullie deze kok en/of boeken? Of hebben jullie een (succes)recept van hem? Ik ben heel benieuwd naar ervaringen namelijk!
Ik heb ook zijn groentekookboek (Plenty). Het is een leuk kookboek, vooral als je nog niet veel in die categorie (groenten / vegetarisch) hebt of daar weinig inspiratie voor hebt. Ik merk wel dat ik het niet snel pak, omdat de ingrediëntenlijsten vrij lang zijn en ik niet alles standaard in huis heb (en ik heb best veel in huis). Zelf ben ik echt fan van Claudia Roden, daar pak ik sneller de boeken van voor inspiratie.
Ja heerlijk! Mijn buren koken daar veel uit en het is echt super, maar ik vind het iets te bewerkelijk en de ingredienten te exotisch. Ik moet daar echt speciaal voor gaan winkelen en gaan koken. Super dus voor een etentje, maar niet voor zo maar een keertje. Maar de smaken zijn gewelsig, lekker puur en aards.
Mmmm....daar hou ik op zich niet zo heel erg van, dat ik allerlei speciale ingrediënten moet gaan halen, die ik daarna nimmer meer gebruik. Aan de andere kant....als het om kruiden gaat is het vaak lang houdbaar en als het echt zo lekker is ga ik ze ms. wel vaker gebruiken?! Ik zie trouwens op bol.com ook het kookboek 'Jeruzalem' staan.... 'Claudia Roden' ga ik zo even google-en
Wij hebben net besloten dat we 2e kerstdag uit Plenty gaan koken. Ik heb het menu het kerstmenu-topic geplaatst . De ingrediënten die ik extra moet kopen zijn deels gedroogde kruiden en specerijen (kun je lang bewaren), deels verse kruiden (die maak je in 1x op) en deels combinaties van groenten die ik niet standaard in huis heb. Dus moet dan het recept even bij de boodschappenlijst houden, anders mis ik ingrediënten. Het is dus wel meer een kookboek om 'speciaal' uit te koken en niet doordeweekse prak, zeg maar.