kalkoen, tips zijn welkom

Discussion in 'De lounge' started by blauwespeen, Dec 19, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    May 20, 2012
    2,133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Hallo allemaal

    We zijn eruit. We gaan kalkoen maken met kerst. Alleen word het de eerste keer en ben ik geen geweldige keukenprinses. Nu zie ik door de recepten de kalkoen niet meer ;)

    Dus wie kan mij helpt met tips en een niet al te moeilijk recept?
    Ik wou de kalkoen bij de AH halen en daar misschien ook de vulling van voor het gemak. (moet ik dit niet bestellen?)
    Maar verder? Hoe zorg ik dat het niet droog word? En hoort er saus bij geserveerd?

    Alle tips zijn welkom

    Bedankt alvast
     
  2. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    Oct 1, 2007
    5,941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik zag van de week op tv bij Gordon Ramsey een heerlijke kalkoen voorbij komen. Echt niet ingewikkeld en het zag er toch lekker uit!

    Zal een kijken of ik het recept kan vinden. In het engels
    Ik kon geen Nl vertaling vinden, maar volgens mij is het goed te volgen. Een gedeelte kun je ook al de dag van te voren doen, scheelt weer werk op de dag zelf.
     
  3. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    Sep 25, 2008
    3,327
    298
    83
    Wij gaan dit jaar weer kalkoen eten met kerst. :D Ik zit me er al helemaal op te verheugen haha. :)

    Mijn moeder vult de kalkoen eigenlijk heel simpel met gehakt zonder extra's er doorheen. Geen idee hoe zij hem precies "bakt" maar volgens mij doet zij hem toch wel enkele uren in de oven, maar dat weet ik niet precies. :) En dan telkens de kalkoen overgieten met het sap wat in de ovenschaal ligt.
    Ik geloof dat zij een soort ananassaus maakt voor erbij maar ik lees op internet dat cranberriesaus er ook lekker bij is. We eten er aardappelkroketten bij en verschillende dingen zoals ananas, perzik, stoofpeertjes en andere groentjes.
     
  4. laatbloeier

    laatbloeier Actief lid

    Nov 27, 2011
    203
    0
    16
    Heb niet heel veel verstand van kalkoenen en vullingen enzo maar heb wel 1 hele belangrijke tip voor je.

    Leg hem niet met zijn poten omhoog in de oven!
    Zorg dat ie op zijn borst in de braadslee ligt anders wordt ie hartstikke droog!
    Die fout hebben wij namelijk ooit gemaakt en dat is echt niet lekker:(
     
  5. Pippamoi

    Pippamoi Actief lid

    Jul 28, 2013
    278
    0
    0
    NULL
    Zuid-Holland
    Voorkomen dat ie droog wordt, doe je door regelmatig met een soeplepel het vet uit de braadslede over de kalkoen heen te gieten. Ook kun je de borstfilets inwikkelen met spek (vastzetten met sateprikkers).

    De vulling is heel makkelijk zelf te maken van broodkruim en kruiden, maar zou je eventueel ook kunnen bestellen.

    Ik ben zelf wel fan van cranberrysaus. Deze kun je volgens mij ook kant en klaar kopen bij de Appie, dat scheelt weer :).
     
  6. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    May 20, 2012
    2,133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Bedankt.
    Hier kan ik wel wat mee

    Met tips zijn welkom
     

Share This Page