Hallo allemaal We zijn eruit. We gaan kalkoen maken met kerst. Alleen word het de eerste keer en ben ik geen geweldige keukenprinses. Nu zie ik door de recepten de kalkoen niet meer Dus wie kan mij helpt met tips en een niet al te moeilijk recept? Ik wou de kalkoen bij de AH halen en daar misschien ook de vulling van voor het gemak. (moet ik dit niet bestellen?) Maar verder? Hoe zorg ik dat het niet droog word? En hoort er saus bij geserveerd? Alle tips zijn welkom Bedankt alvast
Ik zag van de week op tv bij Gordon Ramsey een heerlijke kalkoen voorbij komen. Echt niet ingewikkeld en het zag er toch lekker uit! Zal een kijken of ik het recept kan vinden. In het engels Ik kon geen Nl vertaling vinden, maar volgens mij is het goed te volgen. Een gedeelte kun je ook al de dag van te voren doen, scheelt weer werk op de dag zelf.
Wij gaan dit jaar weer kalkoen eten met kerst. Ik zit me er al helemaal op te verheugen haha. Mijn moeder vult de kalkoen eigenlijk heel simpel met gehakt zonder extra's er doorheen. Geen idee hoe zij hem precies "bakt" maar volgens mij doet zij hem toch wel enkele uren in de oven, maar dat weet ik niet precies. En dan telkens de kalkoen overgieten met het sap wat in de ovenschaal ligt. Ik geloof dat zij een soort ananassaus maakt voor erbij maar ik lees op internet dat cranberriesaus er ook lekker bij is. We eten er aardappelkroketten bij en verschillende dingen zoals ananas, perzik, stoofpeertjes en andere groentjes.
Heb niet heel veel verstand van kalkoenen en vullingen enzo maar heb wel 1 hele belangrijke tip voor je. Leg hem niet met zijn poten omhoog in de oven! Zorg dat ie op zijn borst in de braadslee ligt anders wordt ie hartstikke droog! Die fout hebben wij namelijk ooit gemaakt en dat is echt niet lekker
Voorkomen dat ie droog wordt, doe je door regelmatig met een soeplepel het vet uit de braadslede over de kalkoen heen te gieten. Ook kun je de borstfilets inwikkelen met spek (vastzetten met sateprikkers). De vulling is heel makkelijk zelf te maken van broodkruim en kruiden, maar zou je eventueel ook kunnen bestellen. Ik ben zelf wel fan van cranberrysaus. Deze kun je volgens mij ook kant en klaar kopen bij de Appie, dat scheelt weer .