Ik ben dol op soep. Alleen.. Je hebt er bouillon voor nodig, tablet of zo een glazen pot, maar, daar zit altijd wel de bekende e621 ofwel, gistextract in. Ook in die van de reform winkel heb ik gezien. Hoe maken jullie bouillon voor de soep? Ik wil zo graag echte verse soep! Alleen, wij eten ook bijna geen vlees, kip kan wel, liever van alleen groente. Ik hoor het graag van jullie!
* 1-2 winterwortels in enkele grote stukken gesneden; * 1/4 knolselderij, schoongemaakt en idem in stukken ; * 1 ui, schoongemaakt maar heel ; * stuk prei (mag heel blijven) ; *2-3 knoflooktenen ; * bos selderij ; * klein bosje peterselie ; * 1 tomaat, heel (hoeft niet, mag wel) ; * zout naar smaak, kan ook later toegevoegd worden ; * paar peperkorrels ; * 2-4 verse salieblaadjes ; * (eventueel) wat koreanderzaadjes ; * als je het kan krijgen: een klein handje wijnruit ; * en natuurlijk water! In de soeppan alle ingredienten doen zoals boven aangegeven, vervolgens water erbij tot de hoeveelheid zoals je die wilt hebben. Bouillon moet trekken, niet koken, zie mijn oma altijd en daar had ze gelijk in! Dus, wel even op hoog vuur het water aan de kook brengen, maar vervolgens op een heel zacht pitje lekker laten garen, mag best langer! dan een uur. Bij vleesbouillon laat je de ingredi:enten vaak uren trekken, bij groentebouillon mag dit wel korter maar nooit te kort! Recept van het internet. Succes
Zelf fruit ik altijd wat groentes aan: prei, ui, knoflook en bijv wortel met evt een beetje kruiden van het een of ander en dat is meestal mijn basis (met water uiteraard). Moet zeggen dat ik het bouillonblokje niet mis, maar wij eten verder ook vrij zoutloos dus misschien mis ik het daarom wel totaal niet meer haha
Oef, hele ingrediënten lijst, en ik ben totaal geen keukenprinses haha. Dat zie ik niet zitten om te maken, helaas. Voor een snel, simpel soepje. Toch bedankt voor het mee denken!
Hm, gewoon wat groente die veel smaak geven aanfruiten in de pan, met verse kruiden en water, en hoe lang moet dat op laag vuur staan dan?
Is dat je basis bouillon? Klinkt goed, wat voor soepen maak je er allemaal mee? Ben wel benieuwd naar een recept van jou!
Ook minimaal een uur Bouillon moet nu eenmaal trekken. Na afloop zijn de groenten kapotgekookt (hebben al hun smaak afgegeven aan het water) en zeef je ze eruit. De bouillon kun je eventueel nog iets inkoken voor de smaak. Bouillon zelf maken is gewoon een tijdrovende klus, vandaar dat blokjes zo populair zijn! Niks aan te doen. Alternatief is soep zonder bouillon maken (of wilde je iets anders met bouillon maken?): bijvoorbeeld tomaten-, pompoen- of paprikasoep.
Op de blog van eenvoudig leven verteld ze hoe ze bouillon poeder maakt. 1 dag werk en je hebt genoeg voor een hele lange tijd! Eenvoudig Leven: Zoekresultaten voor Bouillon