Om even wat misstanden uit de wereld te helpen, vraag aan de visboer hoe hij die gerookte zalm/vis geleverd heeft gekregen. Menig visboer krijgt ook die gerookte vacuüm verpakt geleverd en hij pakt ze in de winkel of kar uit om ze dus dan zonder verpakking te stallen. Ik heb het aan onze visboer gevraagd toen ik in verwachting was van mijn dochter en hij raadde me die vis af (veiling, rokerij, verpakking, verzending en uitpakken, daar kan 24 uur makkelijk tussen zitten).
Volgens mij is dat nog altijd de verantwoordelijkheid van de topic opener zelf. Beter is om meteen een echte deskundige te vragen
Ook mee eens! Ik vind het bijzonder als je dit niet weet want dit is het enige zo'n beetje naast rood vlees wat ik echt zeker weet dat ik niet mag omdat het op elke voedingssite staat en iedereen er eenduidig over is ( in tegenstelling tot bijvoorbeeld rookvlees grrrr, wat ik heel graag wil eten maar niet durf omdat 1 op de 10 sites zeggen dat het niet mag )... Het zal inderdaad vast niet zo'n vaart lopen hoor!
vacuüm verpakt mag niet. Ook bij de visboer is het niet vers behalve de haring die mag wel. Je mag alleen vacuüm wat in de vriezer ligt en die je na open maken meteen opeet is mij verteld door de gynaecoloog. Maar net als biefstuk filet american heb ik het gewoon even 9 maanden laten staan. Wilde gewoon geen enkel risico lopen. geniet van je zwangerschap.
Nee mag niet, is ook niet echt onduidelijk of verwarrend. Site voedingscentrum kun je altijd raadplegen als je iets even niet meer weet.
Alles wat vacuum verpakt is geweest: niet eten. Ik had eerste kerstdag voor de brunch een stuk gestoomde zalmfilet meegenomen dat ik de avond ervoor zelf had gemaakt. Was erg lekker. Mijn schoonzus was ook zwanger, we zaten echt lekker te smullen!
Je verloskundige Maar goed, inderdaad, niets aan de hand en het loopt vast wel los. Het is een kans dat je die bacterie oploopt, geen zekerheid, en nu jij Per Ongeluk in de veronderstelling dat het best kon twee plakjes gegeten hebt zul je waarschijnlijk nog steeds een gezond kind baren. Geen paniek dames .
Volgens mij is zalm toch ook een roofvis? Ik kreeg destijds te horen dat je in de zwangerschap ook geen roofvis mag eten. Kijk ff op google wat precies roofvissen zijn...
Roofvissen zijn oa zwaardvis, tonijn, haai. Zalm wordt daar niet toe gerekend. Als vette vis raden ze je wel aan dit niet meer dan twee keer per week te eten.
Nja dan vanaf nu maar gewoon eten waar je zin in hebt.. Ik lees hier ten slotte dat de kans dat het mis gaat heeel klein is. Ik zou trouwens de info niet hier opvragen maar gewoon google even gebruiken
Gerookte zalm (vacuüm verpakt) mag niet. Maar dat van die roofvissen wist ik niet! Ik laatst dus sushi gegeten, wetende dat dat gewoon mag tijdens de zwangerschap, zolang het maar verse rauwe vis is.. We zijn dus bij een goede sushi tent gaan eten en ik heb dus ook rauwe tonijn sushi gegeten. Nou zal ik (en de beeb) niet dood gaan van een stukje tonijn, maar goed dat ik het nu lees hier! Wist dat dus echt niet!
Een klein stukje tonijn sushi kan geen kwaad, bij de roofvissen gaat het erom dat er meer kwik in zit omdat zij bovenaan de voedselketen staan in zee. Om dezelfde reden mag blik tonijn wel, die is gemaakt van de kleinere (dus jongere) vissen. Die hebben nog niet zoveel kwik in hun lichaam opgestapeld.