Wie o wie heeft er een tip/ recept wat hiermee te doen? Wij gaan vanavond aan de boulion/vleesfondue.. En ik wil hier wat mee doen, maar weet even niets Het mag iets zijn voor bij het vlees of voor op stokbrood.
Creme fresh op smaak brengen met stukjes gerookte zalm erdoorheen voor op stokbroodje. Tomatensoepje met creme fresh erdoorheen! I love creme fresh
Met gebakken spekjes en heel veel Italiaanse kruiden erdoor.. hmmm Met mayo en knoflook en wat kruiden een sausje maken.
Koud lekker met: * ca. 2 cm verse gember erdoor roeren (even raspen he...) en wat komkommer, peper en zout. * wat verse knoflook en peterselie en peper en zout * Italiaanse kruiden Warm ook heel geschikt als je een uitje fruit, knoflook en wat Italiaanse kruiden. De creme fraice erdoor en door roeren. Heerlijk! Of eh... heel apart, maar lekker; met mosterd!
Je kunt het goed gebruiken als basis voor een warme saus. Lekker flink wat lepels kerrie erdoor bv en je hebt een fijne kerriesaus. Kan natuurlijk ook met knoflook, hmmmm. Succes en eet smakelijk!
Gerookte kip flinteren. Twee lepels creme freche drie lepels fritessaus erdoor. Als je het natter wilt maken altijd meer fritessaus dan creme freche Een bosuitje en wat aromat. Heerlijk op een stokbroodje of wrap.
Ik heb altijd een hele lading in de koelkast staan en gebruik het echt overal in. Vanmiddag had ik al eentje gebruikt in de taart, en vanavond gaat ie door de salade: 1 zak gekookte afgekoelde krieltjes, een halve grof gesneden komkommer zonder zaadjes, blikje maïs, 3 eetlepels crème fraiche, 1 eetlepel grove mosterd, 2 gekookte eieren, en zout/peper. Heerlijk!
Het eenvoudigste is het om zo op te eten (heeeeeeeeeerlijk ) als eenvoudig recept: Kook pasta (macaroni, spagetti, vlinders etc) Bak 2 fijngesneden uien in een pan, voeg champignons toe, blokjes ham erbij en meebakken. Als alles gaar is creme fraiche erbij (of ongeklopte slagroom is ook lekker) op smaak maken met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Of in plaats van champignons een fijn gesneden groene paprika en op het laatst gorgonzola erdoor. Ook heel fijn over de pasta!
Eenvoudige knoflook saus maken. Creme fraishe mengen met een potje kruideboter ( die creme ) daar wat teentjes knoflook in doen en dan als soort dipsaus bij je stokbrood gebruiken
Een hele vreemde (vanavond voor het eerst gegeten): marshmallow salade! Zak mini marshmallows, groot blik cocktail fruit en een bakje crème fraiche erdoor. Verrassend genoeg lekker en nee, ik heb het niet zelf verzonnen (recept en variaties te vinden op het internet)
Kan ik ook wel eens doen voor de variatie! Overigens doe ik er idd vaak nog geraspte kaas overheen op onze borden, was ik vergeten te vermelden Mijn kinderen vinden het echt heerlijk en het is in 15-20 min klaar, ideaal voor als je eens een drukke dag hebt gehad en wat minder tijd om te koken.
Rundergehakt rul bakken, prei fijnsnijden (kan ook met ui als ik geen prei in huis heb) en er bij bakken, bakje champignons fijnsnijden en die mee bakken. Dan theelepel tijm erbij doen. Peper en zout erbij In de tussentijd krieltjes in minuut of 4 voorkoken. In een kom crème fraiche, 1 ei en geraspte kaas mengen evt nog peper en zout erbij doen. Krieltjes door gehaktmengsel doen, dit in ovenschaal doen. Als laatste crème fraiche/kaas/ei mengsel erover doen en op 175 graden +/- 35 min in de oven tot je een mooi korstje hebt.