Ik kook de aardappelen altijd 10 min met flink wat zout. Aardappelen af laten koelen. Margarine goed heet laten worden en de aardappelen op hoog vuur bruin bakken (erbij blijven). Als ze goed bruin zijn de aardappelen op laag vuur even laten garen. Ik heb altijd het idee dat de aardappelen door het zout een krokant korstje krijgt maar of dat ook zo is weet ik niet.
Altijd met olie en kruiden erover in de oven op 250 graden. Af en toe even omschudden en als de schaal te vol zit en ze niet helemaal mooi bruin worden, dan zet ik nog even 4 minuutjes de grill aan en zijn ze perfect
De kant en klare krieltjes uit de supermarkt bak ik in vloeibare margarine. Eerst ongeveer 10 minuten op hoog vuur voor een bruin korstje. Dan nog ongeveer een kwartier op laag vuur met de deksel op de pan om ze van binnen gaar te krijgen. Dat wat op de verpakking staat van binnen 10 minuten op tafel is hier nog nooit gelukt
Zo doen wij het ook, heerlijk en met een lekker krokant laagje! Als ik gekookte aardappels opbak zijn het de nieuwe aardappels in de zomer. Ik kook ze eerst gaar, laat ze een paar uur afkoelen, snij ze daarna in stukjes en bak ze (in spekvet, ohhhh ) op. Mijn favo aardappelgerecht!
Verschillende manieren: - Kant en klaar: 20 minuten in de olie met boter in de wok op middelhoog vuur of 30 minuten in de actifry Als ik ze zelf maak: - net gaar koken en dan 15-20 minuten bakken in olie met boter - net gaar koken en dan 20 minuten in de oven op 200graden met wat kruiden en een scheutje olie erover net gaar koken in grote stukken; 2 keer schudden met de deksel op de pan en dan in de oven; oven voorverwarmen op 200graden met een ovenschaal met flinke scheut olie erin - dan de aardappels in de hete olie leggen en bestrijken hiermee; 40 minuten laten garen Ik kook de aardappels altijd met wat zout, anders blijven ze zo bleek.
Ik had laatst aardappels in de oven gedaan, 10 minuten voorgekookt en daarna op 180 graden half uurtje met wat olie en kruiden, ze waren prima gaar maar absoluut niet knapperig. Als ik de oven op 220 zet ongeveer worden ze dus wel knapperig aan de buitenkant?
Aardappelen 12 minuten koken, af laten koelen, in stukjes snijden (ik heb graag blokjes) en dan in de olie (olijf of zonnebloem) bakken tot ze goud zijn.
Ik doe ze meestal in de oven want ik ben lui. Gewone aardappels, met schil in stukken. Wassen en goed drogen en dan in de oven met olijfolie of roomboter en kruiden. Lekker en hoeft niet voorgekookt te worden.
Ik krijg hier honger van! Weet in elk geval wel wat we vanavond eten (ik kook ze trouwens ook altijd even voor, en snij ze in stukken van een cm of 2/3 mmmjammmmmmm)
Ik koop nooit kant en klare aardappelschijfjes of i.d. Ik stoom kruimige aardappelen half gaar ( al in stukjes gesneden ). Die bak ik, met zeezout, peperkorrels, paprika, ui, champignon, knoflook, rozemarijn en een beetje oregano.Als laatste een beetje paneermeel met nog wat roomboter. Op hoog vuur de laatste 3 minuten, dan krijg je een lekker laagje om je aardappeltjes. Gelukkig hebben wij het gister al gegeten, anders hadden we het vanavond gegeten
Thanks! Heb al een paar keer halfgare aardappelen gehad als ik ze niet voorkookte maar dan stond de oven wel lager, ga het nog maar een keertje proberen binnenkort.
Ik maak ze ook wel eens als ze nog helemaal warm zijn Dan denk ik, lekker gebakken aardappels Dus eerst snel koken.. eventjes af laten koelen en dan snijden en bakken, en ik doe het met margarine, beetje bruin laten worden en dan de andere kant. Klein beetje zout er op en klaar, heerlijk!
verschillende versies hierzo, ik heb die voorgekookte uit de supermarkt, die doe ik vaak in de oven (met runderworsten in stukken gesneden, paprika stukken, ui stukken en courgette stukken) een scheut olie en knoflooktenen erbij en dan wel bijna een uurtje in de oven laten bakken, en af en toe door roeren of aardappels eerst voorkoken daarna bakken in boter en olie en wat kruiden of, wat ik hier nog niet gezien heb, rauwe aardappelen in kleine partjes snijden, zo in de pan met een scheut olie en boter, de deksel erop en eerst gaar laten worden (regelmatig omscheppen) en daarna zonder deksel om krokant te bakken ook erg lekker hoor.
Hmm dit klinkt lekker Wat ik doe is ook voorkoken en doe het bakken in olie in combi met roomboter. Wordt het lekker knapperig van.
Nee hoor. Ik schil ze en snij ze meteen in plakjes. Kook ze net niet gaar, giet ze af en ze gaan nog nastomend, de pan in. Heb nooit zacht en soppige aardappels. Altijd lekker krokant. Mn moeder doet dit altijd al zo. Altijd lekker knapperig.