wat is er mis met me?

Discussie in 'De lounge' gestart door nessa88, 1 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nessa88

    nessa88 Bekend lid

    3 sep 2010
    891
    57
    28
    Den Haag
    Bedankt voor alle reacties. Ik ga volgende week maar weer terug naar de huisarts en dan eis ik gewoon dat ik op zn minst wat bloedonderzoek krijg. Ben benieuwd.
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoe zwaar ben je en wat is je BMI nu dan?
    Flink afvallen kan nogal invloed hebben op je hormoonhuishouding en je klachten kunnen daarbij horen, maar ook bij een tekort aan vitamine D of B12. Dieet je gezond, of is de kans ook wel groot dat je tekorten hebt, omdat je verkeerd dieet?
     
  3. raspberry

    raspberry Niet meer actief

     
  4. Jatobe

    Jatobe Fanatiek lid

    9 jun 2013
    1.868
    2
    38
    Je verhaal doet me ook denken aan reumatoide artritis.
     
  5. frommel

    frommel Fanatiek lid

    26 apr 2010
    1.042
    0
    0
    Alsof ik mijn eigen verhaal lees.
    en ja ook hier wordt het op overgewicht en/of spanning gegooid.

    Ben ruim 40 kilo afgevallen, maar ook mijn klachten worden alsmaar erger. (Inmiddels ook weer 10 kilo erbij.. dat terzijde)Sinds mijn zwangerschap zijn de klachten zelfs nog erger. Ik sta smorgens met heel veel pijn op, en ben heel stijf. Vooral mn handen zijn rampzalig... een flesje klaarmaken lukt dan nieteens..

    Ook altijd het idee gehad dat er meer aan de hand moest zijn dan ook overgewicht. Vooral ook omdat ik op mn zwaarste gewicht niet deze klachten had. (Wel andere klachten als overbelaste enkels e.d.)

    Maar steeds bij de ha horen dat ik eerst nog maar wat meer moet af vallen (iig die 10 kilo die er nu weerbij is) is ook erg ontmoedigend. Ben er dus ook niet meer mee naar de ha geweest.
     
  6. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Mijn moeder had exact dezelfde klachten en werd gelukkig wel serieus genomen door de HA.... Ze blijkt reumatologische artritis te hebben.

    Gewoon morgen de HA bellen hoor! Zo blijven door rommelen is ook niets!
     
  7. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    Ik zou echt een bloedtest vragen, Ik had veel dezelde klachten (plus nog wat meer)
    Ik heb dus een B12 te kort, een vitD te kort. dat kwam er uit,
    Ik heb 10 jaar lopen sukkelen ben ook te zwaar.
    Bij mij bleek het overgens niet de hoofdoorzaak te zijn, ik heb fybro plus HMS.

    Als je huisarts over je gewicht begint als oorzaak dan vraag je gewoon of hij runtgenogen heeft, hij kan immers niet van binnen bij je kijken, ik zou ook gewoon zeggen van hoor eens, ik ben al veel afgevallen en hoe meer ik afval hoe meer klachten, ik eis nu verder onderzoek en ga niet weg voor je dat doet.
    (zo heb ik het bij mijn huisarts ook moeten aanpakken helaas)

    Overgens kan het ook geen kwaat om magnesium te slikken heel veel mensen hebben dat ook te kort, gezien je klachten in je nek en schouders dat is vaak iets van spieren, Ik heb er echt baat bij en merk het als ik het een poosje niet slik.
     
  8. Sterre82

    Sterre82 VIP lid

    23 sep 2008
    8.211
    3
    0
    In de wolken
    Bij mij kwam ook gelijk fibromyalgie op. Een zeer onbegrepen ziekte die artsen nogal graag afdoen als "het zit tussen je oren" en "leer ermee leven" omdat het bijna niet aan te tonen is.
     
  9. derde

    derde Bekend lid

    21 jul 2013
    896
    0
    0
    Zuid-Holland
    Belachelijk dat je bloed nog niet eens getest is. Algemeen bloedbeeld laten bepalen en zeker ook laten testen op lyme!
    Verder kun je ook denken aan psoriasis, dit hoeft namelijk niet gepaard te gaan met eczeemplekken.
    Verder is er al veel genoemd. Ik zou je huisarts erop aan dringen, ze vinden al snel dat je als jonge vrouw niks kunt mankeren en dat het de stress is etc maar ik ken helaas schrijnende verhalen, waarbij later bleek dat het bijv om kanker ging. Wil je niet bang maken, maar je bloed laten prikken hoort gewoon verplicht te zijn bij jou klachten. Morgen direct Bellen dus!
    Succes en sterkte!
     
  10. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.693
    9.660
    113
    Altijd lastig om van afstand een advies te geven. Eens laten nakijken van vitamines, bloedbeeld, schildklier en bezinking kan nooit kwaad, dan heb je al een hoop uitgesloten. Snurk je 's nachts? Veel van je klachten zouden kunnen passen bij een slaap apneu syndroom. Verder: overweeg eens iets als mensendieck therapie. Als je bij je gewichtsverlies (heel knap!) meer bent gaan bewegen, kan je ook meer last krijgen van verkeerd bewegen.

    Succes!
     
  11. nessa88

    nessa88 Bekend lid

    3 sep 2010
    891
    57
    28
    Den Haag
    Bedankt voor alle tips. Vind het erg fijn om met iedergeval iets naar de huisarts te kunnen.

    @rozemarijke: ik zit momenteel op een bmi van 30.5 dus nog net in de obesitas zone. Ik heb zelf verstand van gezond eten en dieten aangezien dit een gedeelte van mijn opleiding is geweest. (Hoe ironisch het ook is gezien mn overgewicht) maarja iets weten en iets doen zijn 2 verschillende dingen. Ik let goed op mn voeding. Doe niet aan light producten (behalve af en toe een glaasje cola light aangezien ik dat lekkerder vind dan normale) maar misschien is het inderdaad wel een goed idee om er eens een ander naar te laten kijken. Als het me van deze pijn af helpt ben ik tot alles bereid.

    @MadeInUSA: ik snurk gelukkig voor mijn man niet in mijn slaap. Wel ben ik een onrustige slaper...veel draaien en vaak tussendoor wakker. Ik ga mensendieck therapie eens even nader bekijken. Misschien heb ik er wat aan. Ik heb mijn trainingen overigens niet zelf bedacht ik heb een sportplan van een personal trainer.

    Wat eerder werd gezegt over spieren die vast zaten (ik weet niet mer wie het zei sorry) ik weet wel zeker dat mijn schouderspieren vast zitten. Ik zou alleen niet weten wat ik er aan kan doen. Massage heb ik al geprobeerd. In mn jeugd ook al fisiorherapie voor behad maar dat heeft allemaal niet geholpen. (Van dit heb ik echt al 10 jaar last)

    O mn man zei net trouwens dat ik nog iets vergeten ben. (En hij heeft voor deze keer eens gelijk:p ) ik heb sinds een paar maanden ontzettend rare gespannen bovenarmen. Volgens mn arts is dat dus spanning die veroorzaakt word door mn overgewicht;) Maar als ik me dus stoot aan bijvoorbeeld een deur ofzo. Dan voelt het net alsof iemand me kijhard gestompt heeft. Extreme pijn voor se hoeveelheid druk dus. Iemand hier bekend mee?
     
  12. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Het zou mijn verhaal kunnen zijn behalve het overgewicht.
    Ik loop bij de internist omdat ik eiwitten in de urine heb sinds de zwangerschap en mijn eiwitgehalte in mijn bloed is te laag en ik hou nog vocht vast daardoor.
    Ik wijt de pijn in mijn gewrichten daar aan want verder is alles goed in mijn bloed.
    Ik gooi het ook nog maar op het ontzwangeren en het constant dragen/voeden van ons steeds zwaarder wordende zoontje.
    Ik zit ook muurvast van top tot teen en van voor en achter.
    Zo vermoeiend.
    Heb jij de mogelijkheid om naar een andere huisarts te gaan?
     
  13. This is me

    This is me Fanatiek lid

    15 okt 2010
    3.149
    0
    0
    Voor je spieren die vast zitten kun je na een fysio gaan.
    En probeer samen met de fysio ook te zoeken na de oorzaak,een eventueel een blijvende oplossing.
    (bij mij komt het uiteindelijk door het gewicht van mijn borsten)
    Heel veel succes en sterkte.
    Hopelijk knap je snel weer op.
     
  14. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Hier ook overgewicht en dezelfde klachten vroeger. Werd ook afgedaan als verzinsels en door overgewicht. Totdat het steeds erger werd omdat ik foliumzuur ging slikken. Toen dacht ik aan B12. Getest en een laag normaal waarde, dus geen tekort volgens de artsen in NL.
    Toch doorgezet omdat het steeds erger werd en inmiddels spuit ik al jaren. Na de eerste injectie voelde ik me gelijk al stukken beter. Beste dat ik ooit heb gedaan. Dus ook al is je waarde net binnen de waardes, dan nog kan het er wel voor zorgen dat je je zo beroerd voelt.

    Ook dat gevoelige bij stoten herken ik heel goed.
     
  15. DunjaTamara

    DunjaTamara Actief lid

    10 feb 2011
    223
    0
    0
    opt moment ff niets
    Apeldoorn
    Laat je eens doorsturen naar de reumatoloog en laat je dan op Fybromialgie en vitamine b12 tekort testen ;)
     

Deel Deze Pagina