Ik kook ze, bak een ui spek en paprika, krieltjes erbij, walnoot erdoor en geraspte kaas erover. Of ik meng ze met krieltjes en shoarma. Soms in een stamppot met kerrie en kaas
Met saté saus, paprika, ui, knoflook en aardappels/aardappelpuree/rijst. Eventueel spekjes, gehakt of shaorma erbij. Soms met aardappelpuree in een ovenschaal en dan nog geraspte kaas er overheen. Jammie! Mijn man eet ze nu eindelijk ook.. Inspiratie kwam van zo'n pakje van Knorr voor sperziebonen met satesaus.
De bittere smaak komt grotendeels door te lang koken. Hier lusten de meiden ze zo uit het vuistje Kaassaus erbij vind ik ook lekker!
Ovenschotel ervan maken. Gebakken gekruid gehakt (stroganoff of italiaans) op de bodem, dan aardappelpuree (hier voor het gemak uit een pakje), de 5 minuten gekookte spruitjes erop en als laatste geraspte gruyere of emmentaler erover heen. 40 min. in de oven en dan smullen Mn man lust geen spruitjes maar kan ze zo goed wegwerken
Zo wat veel reacties!!! Dankjewel! Hier zit zeker wat tussen. Valt me op dat er veel recepten met walnoten tussen staan.
Ik maak meestal stampot ervan met spekreepjes ! De truc is niet te lang koken (15min) . Hier vinden ze het heerlijk, ik heb wel achteraf pas gezegd dat het spruitjes waren. Mijn man lust ze nl echt niet !
Wij stomen de spruitjes... dan kipfilet met een marinade in de oven. Rijst op het bord, spruitjes en dan die kip en marinade eroverheen hmmm!
Laatst voor het eerst in tijden weer spruitjes gegeten omdat vl dat persee een keer wilde. Met veel tegenzin gemaakt maar jeetje wat was het lekker! Krieltjes (ik ben te lui om te schillen) Spruiten Komijnkaas Knakworstjes Zoete mosterd Knoflook (Karne)melk. Krieltjes en spruiten samen 10 min koken. Daarna fijn stampen. Giet er wat karnemelk overheen en voeg de knoflook toe. Weer stampen. Kaas en worstjes in kleine stukjes er doorheen roeren. Mosterd kun je er naast serveren of er all door heen doen. Ik heb werkelijk niks bitters geproefd!
Ik vind het lekkerst om de spruiten te halveren en ze te wokken en daarna gaarstomen. Aardappelpuree maken en de spruiten erdoorheen scheppen met een beetje kaneelpoeder, zo verrassend lekker. Ik doe ook altijd wat spekjes erdoor.