Lekker recept met spruiten

Discussie in 'De lounge' gestart door GewoonLinda, 15 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.187
    113
    Ik kook ze, bak een ui spek en paprika, krieltjes erbij, walnoot erdoor en geraspte kaas erover. Of ik meng ze met krieltjes en shoarma. Soms in een stamppot met kerrie en kaas
     
  2. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Hier lekker ouderwets. Kleine spuitje goed afhalen, aardappels en kaas eroverheen !
     
  3. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Met saté saus, paprika, ui, knoflook en aardappels/aardappelpuree/rijst. Eventueel spekjes, gehakt of shaorma erbij. Soms met aardappelpuree in een ovenschaal en dan nog geraspte kaas er overheen. Jammie! Mijn man eet ze nu eindelijk ook.. :p Inspiratie kwam van zo'n pakje van Knorr voor sperziebonen met satesaus.
     
  4. 2jees

    2jees Niet meer actief

    De bittere smaak komt grotendeels door te lang koken.

    Hier lusten de meiden ze zo uit het vuistje ;) Kaassaus erbij vind ik ook lekker!
     
  5. Elea

    Elea Fanatiek lid

    17 mei 2009
    2.237
    0
    0
    Buitenland

    Ik doe het precies zo en hier lust iedereen het op deze manier!
     
  6. Elines

    Elines Fanatiek lid

    23 mei 2010
    1.252
    1
    36
    Holland
    Ovenschotel ervan maken.

    Gebakken gekruid gehakt (stroganoff of italiaans) op de bodem, dan aardappelpuree (hier voor het gemak uit een pakje), de 5 minuten gekookte spruitjes erop en als laatste geraspte gruyere of emmentaler erover heen. 40 min. in de oven en dan smullen :)
    Mn man lust geen spruitjes maar kan ze zo goed wegwerken
     
  7. GewoonLinda

    GewoonLinda Fanatiek lid

    4 jan 2011
    2.938
    58
    48
    Zo wat veel reacties!!! Dankjewel!
    Hier zit zeker wat tussen.
    Valt me op dat er veel recepten met walnoten tussen staan.
     
  8. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Even een abbo.. heb nog nooit spruiten gegeten dus ga het volgende week eens proberen :D
     
  9. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Spruitjestaart

    Bladerdeeg, 4 eieren, creme fraiche, chorizo/ salami, spruitjes en eventueel noten.
     
  10. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    In de oven doen met kaas en een klein beetje nootmuskaat kruiden.
     
  11. MB2

    MB2 Actief lid

    13 sep 2012
    435
    27
    28
    NULL
    NULL
  12. kaja

    kaja Actief lid

    19 apr 2008
    134
    9
    18
    Ik maak meestal stampot ervan met spekreepjes ! De truc is niet te lang koken (15min) . Hier vinden ze het heerlijk, ik heb wel achteraf pas gezegd dat het spruitjes waren. Mijn man lust ze nl echt niet !
     
  13. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    Wij stomen de spruitjes...
    dan kipfilet met een marinade in de oven.
    Rijst op het bord, spruitjes en dan die kip en marinade eroverheen hmmm!
     
  14. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Laatst voor het eerst in tijden weer spruitjes gegeten omdat vl dat persee een keer wilde. Met veel tegenzin gemaakt maar jeetje wat was het lekker!

    Krieltjes (ik ben te lui om te schillen)
    Spruiten
    Komijnkaas
    Knakworstjes
    Zoete mosterd
    Knoflook
    (Karne)melk.

    Krieltjes en spruiten samen 10 min koken. Daarna fijn stampen.
    Giet er wat karnemelk overheen en voeg de knoflook toe. Weer stampen.
    Kaas en worstjes in kleine stukjes er doorheen roeren.
    Mosterd kun je er naast serveren of er all door heen doen.
    Ik heb werkelijk niks bitters geproefd!
     
  15. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Ik vind het lekkerst om de spruiten te halveren en ze te wokken en daarna gaarstomen. Aardappelpuree maken en de spruiten erdoorheen scheppen met een beetje kaneelpoeder, zo verrassend lekker. Ik doe ook altijd wat spekjes erdoor.
     

Deel Deze Pagina