na 2 jongens, wens voor een meisje

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Scar010, 22 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moedertje112

    moedertje112 Actief lid

    29 jun 2012
    226
    0
    0
    Huismoeder
    Schijndel
    Nee je mag een voorkeur hebbe toch!! Ik ben moeder van 5 jongens eigenlijk 3 gezonde en 2 vlindertjes en nu 12 wk zwanger! Nee aan mij vragen ze ok ga je door voor n meisje??? Nee apsoluut niet mag al bij zijn dat het gezond ter wereld komt! Kijk een meisje zou leuk zijn vooral voor het winkelen maar kwa doen met met de 3 jongebs hier zou n broertje wel fijner zijn denk! Al denken sommige daar anders over natuurlijk!! En is natuurlijk na 2 jongens meer kans op nog n jongen maar toch hoor je ok veel de laatste tijd dat er n ander geslacht komt na 2 dezelfde! Wanneer weet je het?? En ga je het dan ook vertellen??
     
  2. Scar010

    Scar010 Lid

    8 nov 2013
    29
    1
    0
    Dank jullie voor alle reacties!
    Ik weet het maandag avond en dan zal ik het zeker vertellen!
    Het is zeker zo dat een jongen ook zeer welkom is, maar een meisje lijkt een droom die uitkomt ofzo..
     
  3. amanda1988

    amanda1988 Nieuw lid

    22 jan 2014
    1
    0
    0
    Ik heb ook 2 zoontjes. De oudste is 2 en de jongste 10 maanden vandaag 7 weken zwanger. Ik zou het inderdaad ook leuk vinden als het een meisje zou worden
     
  4. mamaatje1

    mamaatje1 Actief lid

    7 jan 2010
    455
    0
    0
    NULL
    NULL
    tuurlijk is het het belangrijkst dat het gezond is,maar je mag rustig je voorkeur geven hoor!
    wij hebben 2 meisjes,mijn man hoopt nu toch een beetje op een jongen.
    mij lijkt 3 meiden wel heel gaaf!;)
    als het wel een jongen is,moet ik wel even wennen denk ik haha.
    maar de stoere jongensdingen lijken me ook wel leuk!
    een keer wat anders dan alles roze:)
     
  5. SDenise

    SDenise Fanatiek lid

    27 jan 2012
    1.859
    0
    0
    Fotograaf/kunstenaar
    Den Haag
    Ik ben nog niet zwanger ( pas later dit jaar beginnen), in het begin had ik graag een jongen en een meid willen hebben maar ik droom alleen maar over jongens en vind dat stiekem miss ook wel heel erg leuk... dus hier stiekeme voorkeur voor jongen :) (eigenlijk 2 jongens, want heb er al 1 :p)
     
  6. InLove

    InLove Fanatiek lid

    11 dec 2009
    3.707
    0
    0
    Hier ook, ik heb 2 mooie meiden en een 3de meid zou geweldig zijn (en praktisch) maar ik droom van een jongen en de meiden hebben t over een broertje. Heel spannend dus.
     
  7. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Op zich vind ik er niks mis mee als je een lichte voorkeur hebt.
    Ik krijg wel altijd een beetje de kriebels als mensen echt voor nóg een kindje gaan om het geslacht (of je nu graag een jongen of een meisje wilt).
    Je gaat mi voor een kindje, ongeacht wat het geslacht is.
    Het klopt inderdaad dat als je al 2 kinderen van hetzelfde geslacht hebt, de kans iets groter is om nog een kindje van dat geslacht te krijgen (maar bijv. 60/40 is nog steeds een grote kans op het andere geslacht)

    Ik ben moeder van 4 jongens en dolgelukkig daarmee!
    Ik zou niet anders gewild hebben en heb zelf die meidenwens nooit gehad.
    Ik word er juist weleens wat chagrijnig van als mensen zeker denken te weten dat ik toch vast en zeker wel een meisje had gewild:x
    NEEEEEEEEE! EEEEEEEECHCHCHCHT NIET!
     
  8. moedertje112

    moedertje112 Actief lid

    29 jun 2012
    226
    0
    0
    Huismoeder
    Schijndel
    Lues276 ik ken het hoor hier zeggen ze dat ok word er niet goed van!! Ja zeggen is toch ieder z'n wens een meisje en n jongen!! Ik zou het nu ok graag willen weten hoor man lief niet vind het spannender hoop dat ik dat ook vol hou!!
     
  9. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.315
    1.782
    113
    Vrouw
    Wij hebben al een zoontje, en mijn vriend dacht dat dit een meisje werd, ik overigens niet. Maar het wordt weer een stoer kereltje! Qua spullen wel makkelijk, maar het had het net zo leuk gevonden om een meisje te krijgen.
     
  10. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.834
    3.476
    113
    Ik heb twee jongens. En nu had ik wel een voorkeur voor een meisje. Als het niet zo was geweest was het ook goed geweest maar dit vind ik toch wel heel bijzonder.

    Met 15,3 geslachtsbepaling gehad en ze zei een meisje. Hopen dat het ook echt zo is....anders zit ik met mijn roze kleren!
     
  11. MissDee

    MissDee Bekend lid

    22 mei 2010
    830
    142
    43
    Gevoelig onderwerp!
    De meningen lopen uiteen...
    Ik begrijp het zeker hoor. Ik voel mij ook echt een meisjes mama, en was zo blij met mijn dochter! Ik heb er ook heel lang aan moeten wennen dat ik nu een jongetje krijg. Maar NU kan ik niet wachten hoor. Ben zo benieuwd naar dit mannetje, en natuurlijk houd ik er NET zo veel van als mijn kleine kattenkopje.

    Het is helemaal niet gek om een voorkeur of een bepaald gevoel te hebben bij een geslacht. Zolang je maar niet doordraait of echt depressief er van wordt.

    En idd, een GEZOND kindje is toch alles waar je van droomt.
     
  12. Fleetwood

    Fleetwood Bekend lid

    24 okt 2013
    752
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier niet een directe voorkeur, maar schrok er maandag wel even van dat we een meisje verwachten. Ik voel mij namelijk geen meisjes - mama! Ben zelf opgegroeid met 2 broers, speelde met het speelgoed van mijn broers, klom in bomen en hield van ravotten, heb meer vrienden gehad dan vriendinnen... Zelfs op vandaag nog heeft dat invloed op mij, heb mijzelf het meisje - meisje gedeelte moeten leren. Dus het gebruiken van make - up en ook van vrouwen dingen houden. Ben toch nog steeds een liefhebber van Star Wars en rockmuziek.

    Dus ik schrok een beetje van een meisje... wat als ze nagels wilt lakken, met poppen wilt spelen, een prinsessenfase tegemoet gaat? Man vind het net zo uitdagend, ook opgegroeid met alleen broers.

    Nu heb ik dinsdag lekker gewinkeld en begon er toch plezier in te krijgen. Wát een schattige kleertjes! En ze zal toch een beetje met de nerd - liefhebberij opgroeien waar man en ik mee zijn opgegroeid. Dus ik moet nog even van de schrik bekomen, maar ik heb er ook zin in hoor. Maar een jongen leek mij wel gemakkelijker :)
     
  13. rums

    rums Niet meer actief

    Ik heb een zoontje en ik zou ook wel graag een meisje willen. Logisch toch dat je ook verlangt naar het andere geslacht.
     
  14. TmrZra

    TmrZra Niet meer actief

    Ik wilde heel graag als eerste een zoontje.. Omdat ik toen het idyllische idee had dat hij zijn eventuele kleine zusje dan zou kunnen beschermen. Mijn gevoel zei echter vanaf het begin dat het een meisje zou zijn... Maar ik ben echt niet minder blij met mijn mooie meid!

    Nu als het goed is een jongen onderweg.. En dat wilde ik ook heel graag.. Niet omdat ik een meisje niet wilde, maar omdat het me gewoon heel leuk en anders lijkt dan een meisje..
    Was het weer een meisje geworden, net zo leuk!
     
  15. chantal84

    chantal84 Fanatiek lid

    17 apr 2008
    1.981
    2
    0
    Wij hebben 2 jongens gekregen en stiekem hoop ik nu ook wel op een meisje.

    Natuurlijk hoop ik natuurlijk dat het kindje gezond ter wereld komt. Maar omdat deze zwangerschap ook stress management ten top is denk ik dat het voor mij geestelijk ook wel goed zou zijn als het een meisje zou zijn, misschien dat ik dan de zwangerschappen wat minder met elkaar zou vergelijken. Misschien ook niet hoor :) De tijd zal het leren.
     
  16. twoboys

    twoboys Fanatiek lid

    30 mei 2013
    3.707
    35
    48
    Zorg.
    Zeeland.
    Hier al 2 zoontjes en zwanger van de derde ..

    Meisje lijkt me wel super leuk, maar ben net zo gelukkig met nog n knul!!
     
  17. Ik heb het ook wel hoor, ik wil nu niet zwanger worden, maar hoop voor de toekomst wel op een zusje voor mijn zoons.. Had bij mijn oudste geen voorkeur, de zwangerschap daarna was ik zwanger van een meisje maar helaas is zij overleden. Sindsdien blijft het gevoel zo dat ik een meisje in huis mis. Eerste instantie mis ik natuurlijk haar, maar ook de meisjesdingen die zouden komen. Maar hou absoluut niet minder van mijn jongens. Ze hadden echt geen meisje moeten zijn. Het is een beetje moeilijk uit te leggen.. :)
     
  18. jellie

    jellie Bekend lid

    3 sep 2006
    554
    0
    16
    Hier 3 geweldige jongens en 31 weken zwanger van ons 4de kindje! Geslacht willen we ( voor de 4de X ) niet weten..de verloskundige zei dat bij 2 v hetzelfde geslacht 75% kans is dat de derde ook dit geslacht is.
    Ik heb 4 totaaaaaal verschillende zwangerschappen gehad..
    Veel mensen hopen voor mij op een meisje maar maakt ins écht niet uit ( en dat geloven veel mensen weer niet....)
     
  19. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Ik hoopte bij de 1e al op een meisje, bij de 2e ook en nu weer...

    Ben gezegend met 2 jongetjes en kan mij nu niet voorstellen dat het 2 meisjes waren geweest, maar ik had voor de geslachtsbepaling wel een voorkeur. Dat maakt het niet minder mooi. Het komt zoals het komt en zolang je inderdaad niet intens verdrietig bent, is dat helemaal niet erg.

    Ik zou het nu wel 'jammer' vinden. Het is waarschijnlijk de laatste keer en ik zou het echt geweldig vinden om van allebei de geslachten iets te hebben, maar als het weer een jongetje is ben ik ook blij. Als het maar gezond is :)
     
  20. flowerpower

    flowerpower Bekend lid

    7 feb 2011
    557
    0
    16
    ik heb ook drie kinderen en de derde was een cadeautje. bij de eerste geen voorkeur, al leek mij een meisje leuker, maar he ik was zwanger en dat vond ik al geweldig. ik had ook direct sterk het gevoel dat het een jongen was. bij de tweede dacht ik dat het een meisje was maar vlak voord e 20 w echo dacht ik ineens nee het is een jongetje.... na twee jongetjes f=ging ik er anuit dat als er ooit een derde zou komen at ook een jongetje zou zijn, we vonden het mooi zo twee gezonde kinderen, maar toch een cadeautje onverwachts.... ik had wel het idee dit is een meisje, maar ik durfde dat niet te denken, bang dat als het toch een jongetje zou zijn dat ik teleurgesteld zou zijn. ik weet dat je hoe dan ook ervan houd, vanaf het moment dat het bij je ligt is het zo echt zo mooi en zo van jou, dat laat je niet meer los.....
    daarbij wat is het dan zo veel leuker aan een meisje de kleding?
    nu heb ik dus een meid gekregen en ik zal liegen dat ik het niet heel erg leuk vind om nu van beiden te hebben, maar het voelt toch anders dan ik had gedacht. ze is gewoon mijn kind net als de jongens. ik kan haar andere kleding aantrekken en bij het verschonen is het anders maar verder. ok ze is nu nog maar amper twee maandjes dus veel kan ik er nog niet van zeggen.
    het is gelukkig gezond en dat vond ik veel belangrijker!
     

Deel Deze Pagina