Hoi Dames, Morgen heb ik een intake gesprek van de kraamzorg!! Ik vroeg mij dus af hoe dat namelijk gaat en wat ik kan verwachten en of ze op alles let (kamertje is trouwens helemaal af hoor) Ik heb ook nog wat vragen voor haar dus dat komt goed uit Mijn vriend wilt er ook graag bij zijn. Was jullie vriend/partner er ook bij? En hoe is het bij jullie gegaan? Groetjes
Mijn man was er ook bij. De intake was een beetje een algemeen gesprek. Wat onze thuis situatie was, of ik bv of fv wilde geven. Ze heeft toen wel naar het kamertje gekeken maar niet in detail ofzo.
Hoi, bij mij was mijn partner er ook bij. Het had alleen achteraf geen meerwaarde. Ze leggen uit hoe de kraamzorg werkt en ze willen weten of je huisdieren hebt, of je akkoord bent met een stagiare naast kraamverzorgende en of je rookt ja/nee. Verder nog wat info gehad en formulieren achtergelaten. Hier zijn ze niet gaan kijken op het kamertje of verder in huis. Is echt meer informatief dan een keuring.
Hier was mijn partner er ook bij. Gesprek stelt niet zo veel voor. Ze vragen inderdaad of je bv of fv wil gaan geven. Of je huisdieren hebt. Wat je verwachtingen zijn van de kraamhulp, of je bezwaar hebt tegen een stagiair. Zo heb ik bijvoorbeeld aangegeven dat ik geen rokende kraamhulp wilde. Bij mij vroegen ze ook naar mijn bevalplan. Ik moest in het ziekenhuis bevallen, dat is voor hun wel fijn om te weten.
Hier inderdaad het zelfde als de rest, en of we wisten wat de kraamzorg deed. En of we wensen hadden. Wij roken zelf niet dus heb ook om een niet rokende kraamverzorgster gevraagd, ze konden dit alleen niet garanderen. En heb ook aangegeven dat ik geen stagiaires bij de bevalling wil. Het is mn eerste kindje en weet niet wat me te wachten staat.daarna zijn ze gewoon welkom
Dank je wel dames voor wat info!! En idd een niet rokende kraamverzorgster lijkt mij ook wel prettiger
Het is veel informatie en zij stelt inderdaad enkele vragen. Het is niet meer standaard dat ze naar het kamertje gaan kijken. Hier heb ik gevraagd of ze dat wel wilde doen, aangezien wij een hele steile trap hebben. Ik wilde weten of dat nog problemen gaf. En leg gewoon je briefje klaar met vragen die je zelf hebt! Dan weet je zeker dat je niets vergeet... Misschien niet helemaal van toepassing op jouw vragen, maar ik wil toch even zeggen dat ik een stagiaire wel als prettig heb ervaren! Ik had aangegeven dat ik het prima vond, maar als ik me niet prettig erbij voelde (of mijn man) of wat dan ook, dat ze dan meteen zou vertrekken... (Het was voor mij de 1e keer, dus ik wist niet wat er allemaal stond te gebeuren.) Bij mijn bevalling (in het ziekenhuis) was er een stagiaire mee met de verloskundige. Ze waren op dat moment bezig met een andere bevalling, maar de stagiaire kon dan mooi bij mij blijven! Hierdoor heb ik wel een intensere begeleiding gehad in het eerste deel/tijdens de weeën, wat ik eerlijk gezegd wel fijn vond! De verloskundige kwam af en toe snel kijken hoe het ging, maar was druk met de andere vrouw die elk moment kon beginnen met persen. En mocht er wel wat 'misgaan', dan kon de stagiaire snel hulp inschakelen. En op dat moment maakt het je helemaal geen zak meer uit wie er bij je bed staat en wat ze allemaal zien, als ze je maar helpen!
Ter geruststelling bij ons hebben geen voorkeur voor rokende of niet rokende want die zou sowieso altijd buiten moeten roken omdat ons hele huis haar werkomgeving is en die altijd rookvrij moet zijn. Verder moet ik ook in ziekenhuis bevallen en ga ik eerst naar kraamhotel dus dat wilde ze ook nog weten
Wij hebben de intake over 2 weken. Mijn man kan er helaas niet bij zijn, maar wij hebben ook een lijstje gemaakt met vragen / wensen. Veel zal ook al op hun checklist staan (huisdieren/roken/stagiair), maar verder heb ik bijvoorbeeld nog wat vragen over de uitzetlijst. Dat soort dingen. Het duurt een uur, het gesprek, vertelde ze mij.
Mijn man was niet bij de intake en dat zou ook helemaal geen toegevoegde waarde hebben gehad. De vrouw van het kraamcentrum heeft ook niet naar het kamertje gekeken. Was gewoon een gesprek waarin zij aangaf wat ik kon verwachten, indicatie voor het aantal uren, etc etc. Ik kon wensen aangeven (bijv. dat er wel iemand moest komen die niet bang mocht zijn voor mn hond) en ik kon vragen stellen.
Precies dit! Mijn vriend was er niet bij. Het kamertje was af maar hier is nog niet eens naar gekeken. Ze vragen hoofdzakelijke algemene informatie. Ook willen ze weten of je huisdieren hebt, of er iemand in de buurt is die op je kan letten zodra de kraamhulp weg gaat, of er bijzonderheden zijn etc.
Ik was alleen toen de kraamzorg op intake-visite kwam. Als je man er bij wil zijn of toch thuis is, is dat vast leuk, maar het lijkt ook mij geen vereiste. Wel leuk voor jullie dat hij ook alle info hoort hoor! Het is gewoon informatie winnen van beide kanten. Ze legt hun werkwijze uit en we bespraken ons voorkeuren. Wat ik vooral ook handig vond is om even de kraamlijst goed door te nemen. Bij sommige benodigde spullen kon ze even toelichting geven, omdat ik niet wist wat het was of waar we het voor nodig konden hebben. Zo kon ik eigenlijk beter meer hoeslakentjes halen dan vereist op de kraamlijst en gaf ze tips over wat we klaar moesten leggen. Daarnaast vond ik het handig om te weten waar ze ons allemaal mee ging helpen en wat ik van hun mocht verwachten. Ze is er in eerste instantie om voor de baby en mij te zorgen en ons alles te leren. Mochten ze tijd over hebben, dan willen de meeste kraamverzorgsters bij onze kraamzorg ook wel huishoudelijke taakjes doen. Zie het als wederzijdse voorbereiding.
Partner was er niet bij, bij het gesprek tijdens eerste zwangerschap. Was ook helemaal niet nodig, vond ik. Gesprek stelt niet veel voor, tis informerend over aantal uren en vragend over de thuissituatie. De info die ze gaf had ik eigenlijk al gelezen in de informatiefolder. Ook niet gekeken naar het kamertje. Nu bij de tweede zwangerschap vond er zelfs geen persoonlijk gesprek maar gewoon even fijn aan de telefoon.
Begrijp ik nu dat ze bij jullie thuis langs komen? Hier is alles telefonisch geregeld. Het e eerste persoonlijke contact zal zijn wanneer de daadwerkelijke kraamverzorgster voor mij en de kleine komt zorgen.