Zoals mijn titel het al zegt, heeft er iemand een leuk idee om te eten met kerst en oudjaaravond? Dit jaar gaan wij het weekend voor kerst al naar mijn ouders en 1e kerstdag zijn we lekker met ons gezinnetje thuis, mijn zusje die dan alleen is komt ook. Elk jaar is het eigenlijk het zelfde, gourmet of varkenshaasje. Ik wil dit jaar wel eens iets anders maar helaas ontbreekt het me aan ideeen? groetjes conny
waar hou je van vis of vlees of kip? kijk anders een op www.ah.nl en dan naar recepten kan je een paar gegevens invoere en je krijgt makkelijke recepeten wie weet staat er wat tussen... als je van zalm hou heb ik evt nog wel een recept van zalm in bladerdeeg of zalm in spek..maar dan pb je maar ff
Ik ga lekker voor de courmet dat hoort bij kerst vindt ik Of je maakt een gevulde kalkoen al is dat wel veel werk. Ik vindt het ook altijd moeilijk hoor om iets te verzinnen. Ik wil dit jaar vooral vis gourmet doen en miss. smiddags sushi op tafel zetten totaal niet kerstachtig maar wel lekker!
ik ga dit jaar voor de gevulde kalkoen gevuld met een mengsel van oa appels en rozijnen... daarbij aardappels uit de oven en aardappel krokketjes omdat mijn man die zo lekker vind groente weet ik nog niet... en dat is dan het hoofd gerecht voorgerecht en nagerect ben ik nog over aan het denken ik kook graag dus da er dit jaar echt een feestje van maken het is nl de eerste keer dat de hele familie hier komt
Leuk topic! Ik heb ook nog geen idee wat we met kerst eten, gourmetten geeft altijd zo'n vettige muren en ramen, dus daar het ik niet zo veel zin in en van kalkoen houd ik niet, en ingewikkelde recepten heb ik ook niet zo'n zin in.. ik ben benieuwd naar de suggesties!
kerstavond is het meestal bij me schoonouders omdat daar ook de kadootjes zijn maar dan doen we allemaal wat... 1 het voorgerecht 1 het hoofdgerecht en 1 het toetje wel een beetje op elkaar afgestemd....en dan eerst lekker eten en dan kadootjes uitpakken.....
waar ga jij hem mee vullen? ik dacht dus aan de appels met rozijnen maar andere tips zijn ook welkom!
Je kan gevulde kalkoen ook kant en klaar kopen bij sommige slagers of poelier. Hebben wij een paar jaar terug gedaan, was superlekker!
Ik ga deze maken: http://www.gratisrecept.nl/recept/gevul ... tfarce.php Maar dan wel zonder de truffels, want da's onbetaalbaar
die had ik idd ook gezien erg lekker denk ik... mijn vader heeft jaren in amerika gwoond en mijn oma maakte de kalkoen altijd met appels heb het recept van haar gekregen en daar wil ik mijn pas mee verassen dus ik hoop dat ie lekker word hahahaha
Wij hebben geen plannen gemaakt voor kerst en oud&nieuw. Het ligt er allemaal aan wanneer die kleine van ons komt. Verschillende salades, kaassoorten, tappas, stokbrood. En dan pakken wanneer je trek/zin heb.
Zo wat een ideeen allemaal, gevulde kalkoen lijkt me wel wat, ik weet alleen niet hoe ik het moet maken. Heeft iemand een recept en hoe ik het moet maken?
ik weet wel een lekker voorgerechtje. (of als tapas) gevulde champignons. nodig: bakje grote champignons roomkaas bosui/lenteui oleifolie gerasptekaas bereiding hol de chamoignons uit en leg ze op een bakplaat maak van de roomkaas en de fijngesneden bosui/lenteui een mengseltje en stop die in de champignons. bestrooi ze me de geraspte kaas en druppel er wat oleifolie overheen. in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 15 tot 20 minuutjes en klaar