Stoofvlees

Discussion in 'De lounge' started by Roozjuh, Feb 4, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    Ik wil keer stoofpannetje maken. nu heb ik zitten google'en en kwam op een filmpje uit waar ze een boterham besmeerd met mosterd in de pan erbij deden tijdens het stoven.. ehmm ik weet niet veel van stoven enzo maar een boterham met mosterd??
    Mn haren gaan recht overeind staan :p

    Dus lady's..!! ik wil graag een heerlijk stoofgerecht weten. Wie o wie wil zijn recept met mij delen??
     
  2. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    Feb 25, 2009
    6,014
    141
    63
    R'dam
    Whahaha dat klink gek... maar ik vind ontbijtkoek ook raar in de hachee haha
     
  3. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    ontbijtkoek in de hachee??? omg... ik dacht dat ik rare dingen kon eten maar dat wint het toch wel haha
     
  4. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    Feb 25, 2009
    6,014
    141
    63
    R'dam
    Ja is dat je hachee gaat binden
     
  5. Mompelientje

    Mompelientje Fanatiek lid

    Sep 20, 2011
    1,956
    0
    36
    Star Craft 2
    Kopenhagen
    Lekker man ontbijtkoek in hachee. Ik doe dat altijd, of speculaas.

    Wil je de indonesische hachee? Doe ketjap manisch in! yummm

    Maar de gewone stoofvlees, doe ik belgisch bier in de stoofvlees. Of rode wijn. Met laurier blaadje en altijd wat kruidnageltjes.
     
  6. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    kijk dat klinkt heerlijk (ben van indo afkomst)
    heb je ook een recept voor me?
     
  7. Mompelientje

    Mompelientje Fanatiek lid

    Sep 20, 2011
    1,956
    0
    36
    Star Craft 2
    Kopenhagen
  8. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    Jan 18, 2012
    1,567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Laat me raden; een Belgisch filmpje? :p
    Dat recept is echt superlekker! Die maak ik heel vaak!
     
  9. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    Whaha ja idd bij vtw wonen ofzo? :D


    Smoor, ja klinkt heel bekend! Mijn oma was Indo. Bij mij niks van te zien maar de liefde voor Indo eten heb ik gelukkig wel mee gekregen! :D
     
  10. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
  11. JD74

    JD74 Bekend lid

    Sep 17, 2013
    514
    0
    0
    Kindercoach De Vuurtoren Den Haag
    Aan de kust
  12. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Hier een Belgje en ik kieper elke keer ook brood met mosterd in 't stoofvlees :). En meestal nog wat extra mosterd.

    Het brood dient om de "saus" te laten inbinden.


    Ik bak 1 kilo stoofvlees aan.
    Ik bak ongeveer 750 gram uien erbij aan.
    Effe verder laten aanbakken tesamen.
    Peper en zout (en eventueel een bouillonblokje) erbij.

    1 flesje bruin bier erbij (als je meer stoofvlees maakt, meer bier). En 2 à 3 laurierbladeren.

    Vuur laag zetten en laten stoven.

    Na een uurtje smijt ik er die boterham met mosterd bij.

    Ik laat het in totaal ongeveer 2 à 3 uur stoven.
    Soms snij ik het laatste kwartier wat wortelen en doe die er nog bij.


    Het lekkerst is het als je het dan een dag laat staan :).
     
  13. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Er zijn hier in BE overigens mensen die er zelfs chocolade in werpen ;)!
    Dat doe ik niet, want dat vind ik dan weer vies.
     
  14. Kiki33

    Kiki33 Bekend lid

    Sep 30, 2009
    705
    9
    18
    Ik ben dol op stoofvlees, en ook ik verwerk mosterd in het recept. Ik smeer het vlees nl in met mosterd, peper en zout voordat ik het aanbak. Ik volg dit recept Draadjesvlees Van Oma recept | Smulweb.nl
    Echt een aanrader! Ontbijtkoek heeft idd als doel het geheel te binden.
     
  15. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Zo maak ik m'n hachee. Wat is dan het verschil met stoofvlees? Het smaakt toch allebei heel anders?
     
  16. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Zelf alleen nog maar stoofvlees gegeten. Hoog tijd om es naar NL te komen en hachee te proeven ;).
     
  17. mamaliesjejuult

    mamaliesjejuult Actief lid

    Jul 7, 2011
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
  18. rums

    rums Niet meer actief

  19. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    wauw 4uur?? kolere. vond die 2uur al lang :p haha
     
  20. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    punt is dat bijna overal bier of wijn ofzo in gaat. maar dan gaat mijn man dat dus echt niet eten. hij is anti-alcohol en ookal is de alcohol allang verdampt, dan eet ie t dus echt niet..

    kan t ook zonder?
     

Share This Page