Stoofvlees

Discussion in 'De lounge' started by Roozjuh, Feb 4, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    Dec 30, 2006
    2,296
    28
    48
    Gent
    Net zoals kaboutermeis.

    Boterham met mosterd is gewoon standaard belgisch recept.

    En idd , ik doe er een brokje pure chocolade in (maakt de saus fluweliger zeg maar). Een tas koffie wordt soms ook gedaan of een snede peperkoek met mosterd.

    En een goede pint bier hoort ALTIJD in belgisch stoofvlees :)
    Hey, we zijn een bierland
     
  2. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    haha bier, ja dat heb ik al 6jaar niet meer gedronken :p welk biertje raad je aan? zal dan gewoon 1 flesje in de winkel moeten halen. en niks tegen hubby zeggen whaha
     
  3. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    Dec 30, 2006
    2,296
    28
    48
    Gent
    Bruin bier en belgisch natuurlijk.
    Hier steeds een trappist (rochefort, chimay, orval, westmalle) erin of een bruine leffe.
    Of gewoon een grote fles bruin tafelbier, en dan geef ik de kinderen een mini-glaasje om te drinken , er zit maar 1% alcohol in. Kreeg op school ook altijd een glas bij het stoofvlees.

    En bij belgisch stoofvlees horen frietjes met een slaatje of aardappelen met appelmoes.
     
  4. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Je kan het eventueel ook met water maken. Maar dat geeft wel een totaal andere smaak.

    Mijn moeder gebruikte soms ook "tafelbier" (Piedboeuf). Da's bier met ongeveer 0.5 % alcohol in (quasi niks dus). Maar het geeft wel bijna dezelfde smaak.
    Mijn vader dronk dat bier overigens al als kind ;). 's Middags bij 't warm eten stond er bij mijn grootouders geen water op tafel, maar Piedboeuf.
     
  5. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    Sep 19, 2012
    3,561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle

    Hahaha, grappig, ik maak het ook zo klaar zoals jij het beschrijft :)
     
  6. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    Sep 19, 2012
    3,561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle

    Ik gebruik meestal donker bier, alcohol vervliegt toch. En ik maak het altijd 1 dag van te voren klaar, dan valt het vlees de volgende dag helemaal uit elkaar.
     
  7. Kylietje

    Kylietje Actief lid

    Dec 15, 2011
    367
    0
    0
    Wetteren

Share This Page