Net zoals kaboutermeis. Boterham met mosterd is gewoon standaard belgisch recept. En idd , ik doe er een brokje pure chocolade in (maakt de saus fluweliger zeg maar). Een tas koffie wordt soms ook gedaan of een snede peperkoek met mosterd. En een goede pint bier hoort ALTIJD in belgisch stoofvlees Hey, we zijn een bierland
haha bier, ja dat heb ik al 6jaar niet meer gedronken welk biertje raad je aan? zal dan gewoon 1 flesje in de winkel moeten halen. en niks tegen hubby zeggen whaha
Bruin bier en belgisch natuurlijk. Hier steeds een trappist (rochefort, chimay, orval, westmalle) erin of een bruine leffe. Of gewoon een grote fles bruin tafelbier, en dan geef ik de kinderen een mini-glaasje om te drinken , er zit maar 1% alcohol in. Kreeg op school ook altijd een glas bij het stoofvlees. En bij belgisch stoofvlees horen frietjes met een slaatje of aardappelen met appelmoes.
Je kan het eventueel ook met water maken. Maar dat geeft wel een totaal andere smaak. Mijn moeder gebruikte soms ook "tafelbier" (Piedboeuf). Da's bier met ongeveer 0.5 % alcohol in (quasi niks dus). Maar het geeft wel bijna dezelfde smaak. Mijn vader dronk dat bier overigens al als kind . 's Middags bij 't warm eten stond er bij mijn grootouders geen water op tafel, maar Piedboeuf.
Ik gebruik meestal donker bier, alcohol vervliegt toch. En ik maak het altijd 1 dag van te voren klaar, dan valt het vlees de volgende dag helemaal uit elkaar.