Nou zoals de titel al zegt: onze hond heeft een fetisj voor stoffen. En dan echt kussens, dekens etc etc. Heel handig als je een stoffen bang hebt...NOT. Hoeveel dekentjes hier al niet door heen zijn gegaan.... Ze gaat er namelijk op sabbelen en daardoor komen er gaten in. Ze mocht altijd bij mijn dochter op het voeteneind slapen, maar dochterlief kwam haar steeds vaker beneden brengen, omdat ze gek werd van het gesabbel, haha! Zodra je op de bank gaat liggen met een dekentje, komt ze op je afgesprint en gaat bovenop je liggen, om heel schijnheilig te gaan liggen sabbelen. Omdat we nu de dekentjes in de kast opruimen, is ze nu aan de kussens op de bank begonnen...heel irritant. We blijven ook waarschuwen en dan is het weer klaar, voor een minuut of toen Iemand een tip hoe we dit af kunnen leren...of misscien een idee waarom ze het doet, haha!
Hier geen hond maar een konijn die graag aan leren schoenen knaagt, grrrrr, gisteravond na afloop van mijn verjaardagsfeestje stond ik met mijn nette pumps in de woonkamer nog even met mijn broer te praten, konijn komt er aan, knaag knaag...De brutaliteit gewoon! We krijgen binnenkort een nieuw bankstel, leer....nou, konijn sluit ik dus wat vaker op in zijn kooi overdag! Moet sowieso, want nog even, dan begint onze dame van half jaar te kruipen, dan is hij zijn leven niet meer zeker, hihi. Heeft jouw hond een eigen deken/mand/kussen? zou hem aanleren dat dat zijn plek is, en niet ergens anders. Ons konijn heeft ook 2 vaste plekken in huis, daar ligt een kleedje, die mag hij van mij kapot maken, maar ik jaag hem weg als ie op bank of poef springt. Ook mag hij niet op kleed vd babygym van mn dochtertje.
Gewoon even een filmpje opzoeken van Cesar Milian Hij heeft dit regelmatig gedaan en zoals hij het doet doe je het ook goed, even op youtube of google (wel in t engels zoeken)
Een hond die dingen stukbijt, ok, maar sabbelen? Doet me denken aan melktrappelen bij katten en dus een "foutje" tijdens de nestperiode. Hebben jullie haar van pup af aan en hoe oud was ze dat ze bij de moeder wegging? Was ze enig pup? En wat voor ras / kruising is het?
Ja we hebben haar van pup af aan, geen enig pup en het is een mops. Niet raszuiver. Ze deed dit eigenlijk nooit eerder.....maar sinds een paar maanden ofzo. Ze heeft een eigen mand, met kleedje, maar het is natuurlijk veel lekkerder om bij ons te liggen. Wat dat betreft een echt schoothondje.
Eerst even langs de dierenarts kijken of ze geen last van haar maag heeft of eventuele tekorten heeft in voedingsstoffen Als ze lichamelijk door de apk is gekomen dan is het een kwestie van grenzen stellen. Sabbelen betekend wegwezen. Even niet op de bank. Een dekentje op de bank betekend echt niet automatisch bij je liggen sterker nog de komende weken (eventueel zelfs maanden) even niet op de bank. Ik verwacht dat ze tekorten heeft in haar voeding of last van maag/darmen. .
Nee lichamelijk is alles in orde...ze heeft laatst haar inentingen nog gehad en dus een onderzoek. Ze is gewoon helemaal gek op kleedjes Ik zal eens kijken of ik een foto kan maken van onze nieuwste plaid. Fleece dekentjes zijn helemaal hot hier Mmm...had gehoopt op een tip oid...
Als ze het pas sinds kort doet, dan is er iets veranderd in haar omgeving (gezinssamenstelling, ander huis, stress, geschrokken etc) of in haar gezondheid. Of het is dus een gedragsprobleem en die vallen niet uit de lucht of ze heeft een vorm van pica, het "moeten" eten van vreemde dingen, of in haar geval, sabbelen. Als het wel lichamelijk is, dan kan de dierenarts dit niet zomaar ontdekken tijdens een routineonderzoek bij de inenting.
Persoonlijk zou ik het niet tolereren dat ze alles van stof als sabbel gebruikt, maar haar een eigen doek geven en dus zodra ze aan iets van jullie sabbelt haar op haar plek zetten met eigen doek/kleed. Al denk ik ook wel dat het allereerst belangrijk is te kijken naar het waarom.
een dierenarts kan dit soort dingen die hier aan ten grondslag kunnen liggen niet ontdekken tijdens een routine onderzoek. Dan moet er echt gericht gekeken en onderzocht worden. En tips krijg je ook maar niet de tips waar je op gehoopt had denk ik. Als het niet lichamelijks is zul je het gedragsmatig aan moeten pakken. En dat betekend je hond als hond behandelen en dus 4 poten op de grond en strak en consequent met de regels. Wat niet altijd gezellig is dat begrijp ik prima.