Gehakt over datum niet doen. Door het malen in de gehaktmolen ontstaat er een soort van wrijving waardoor er een fractie van een seconde het gehakt met warmte te maken krijgt. Dus het bederf is sneller. Met vlees wat een vaste vorm heeft (geen kip) wat je door en door verhit is het niet zo'n probleem.
Nou als ik dat wist ve slager, dan kocht ik er niks meer... Vind dat niet kunnen. Zal vast wel meer gebeuren wat je niet weet maar als ik dit wist...nee
Hier ook, en als het niet goed ruikt oid bak ik het voor de honden. Ben zelf niet zo panisch voor eten wat over datum is wat nog dicht zit of goed ruikt
Ik ben zelf niet vies om dingen wat over de datum is op te eten ,mits het nog goed ruikt en er nog goed uit ziet. Met vlees ben ik daar toch altijd wat huiverig voor, ook al is het biologisch (wat ik zelf zoveel mogelijk koop). Maar ik doe makkelijk nog 3 dagen met n pak melk die over de datum is. Ik had het niet gedaan vooral ook omdat je zwanger bent, ook al bak je het straks en is het gaar, betekend niet, dat je daar niet ziek van kan worden.
ik eet nu geen vlees meer, en aangezien het vlees dat ik bak voor de kleine en mn vriend is zou ik het niet meer doen..
Ik heb zo vaak vlees (vooral kip en gehakt) en andere dingen gegeten die 2 of meer dagen over datum waren(naja vlees toch wel max 2 dagen maar andere dingen soms wel langer). Als er schimmel op een stuk kaas zit snijd ik het schimmelstuk eraf en eet de rest gewoon nog op. Appelmoes beschimmeld? Even bovenste laagje eraf en de rest lekker opeten. Ik heb serieus nog nooit voedselvergiftiging gehad of alleen al buikpijn ofzo. Meestal doe ik vlees wat over de datum is even een klein stukje aan mijn katten geven en die hebben het tot nu toe altijd lekker opgepeuzeld, als iets echt bedorven is vreten ze het echt niet(tenzij ze niet gewend zijn om rauw vlees te eten dan willen ze het sowieso niet ook al is het nog goed).
Hmm ik check altijd op geur en kleur.. Is het bruinig of zurig: prullenbak. (Onafhankelijk van de houdbaarheidsdatum. ) En hier ooit wel voedselvergiftiging gehad (buikgriep krijg je niet van bedorven eten!) maar dat was van een gekookt ei. (Dat ok niet over de datum was trouwens) Man wat voelde ik me rot toen... Eens (ok.. 2 dagen later weer) en nooit meer.
Vries je het gehakt dan nooit in? Ik sla vaak gehakt in tijdens aanbiedingen en vries het in. Heb nog voldoende gehakt van december die ik gisteren nog heb gegeten. Doe ik wel vaker en heb nog nooit voedselvergiftiging of buikgriep gehad (wel 2x voedselvergiftiging in een restaurant, ga daar nu nooit meer naar toe).
Klopt daarom zo gezet: net zo`n hardnekkig misverstand als zonder jas buiten lopen en daar verkouden van worden Met vlees neem ik geen risico, verder ruik en kijk ik erna.
Ik vind het nadeel van ontdooit gehakt dat er altijd zo'n bloederig plasje eronder ontstaat. Ik ben altijd bang dat het dan een bron van bacteriën is. OT: ik had het zeker niet meer gegeten, ook al rook het nog prima.
Gehakt is één van die vleessoorten die ik "zo vers mogelijk" probeer te eten. Over datum gaat het dus gewoon de vuilbak in. Jammer, maar liever niet ziek. Ik vries het soms wel es in, maar dan is het de dag dat ik het koop invriezen en de dag dat ik het uithaal gelijk opeten.
Gehakt is zooooooo makkelijk als eetbaar te herkennen. De kleur wordt grijs, dan is het niet meer oke. Verder doe ik altijd ouderwets snuiven Vooral met melk. Een datum zegt niet alles.
Ook ingevroren gehakt kan niet goed zijn, had ik laatst, zuur dat het rook ,! Zeker niet eten, in gehakt kan het e coli bacterie zitten dus je kan een voedselvergiftiging op lopen Zoals men hierboven al zei, weggooien dat gehakt