Zelfgemaakte Turkse pizza's, ze waren zo lekker dat ik ze maar meteen online hebt gezet ben er wel een beetje trots op, hihi Lahmacun (zelfgemaakte Turkse pizza)
Ziet er lekker uit maar is vast niet goed voor ons. Nu wij wat op ons gewicht en vooral gezondheid moeten letten.
En waarom niet? Turkse pizza eet je met heel veel sla en verder is het een hele dunne deegbodem met een heel dun laagje gehakt. Geen vet, geen kaas, nada. Zoals je het bij de afhaal haalt met doner en kaas en knoflooksaus, dat is ongezond ja maar dit? Heel erg lekker, alles vers en zelf gemaakt en absoluut niet ongezond. Gezonder in ieder geval dan een bonenschotel uit blik...
Ziet er goed uit!! Volgens mij zijn deze hetzelfde als die wat een Turkse winkel hier in de buurt verkoopt, alleen hebben zij een versie zonder gehakt en in het deeg zit feta en spinazie meen ik verwerkt
*denk* dat het kip jalfrezi met een Libanees "platbrood" erbij wordt (de jalfrezi heb ik nog in de ijskast staan en moet op).
Dank je wel! De versie die jij noemt klinkt eerder als een soort börek, lahmacun kan echt niet zonder gehakt Wat wij vanavond eten, nog geen idee...Mijn man is aan het werk en mijn vriendin komt straks met haar twee kinderen dus ik moet sowieso iets verzinnen wat ook voor vier kinderen aantrekkelijk is nog maar even over nadenken...
Eylem: Vandaag is de dag! Ik ga Kisir salade maken. Dit is mijn versie Kisir Bulgur Salade | Yunomi En verder lahmacun erbij maar dat durf ik nog niet aan om die vers te maken.
Nohutlu bulgur pilAv ( bulgur rijst met kikkererwten) en gekruide drumsticks uit de oven met een salade erbij