Hebben jullie tips voor mij? Met me zussen houden we thius een high tea nu zijn hun geen zoete kouwers en ik niet van het hartig. Daarbij is eentje vegetarisch. De zoete dingen kan ik zelf prima bedenken. Maar harige niet. Dus hebben jullie tips en ideeën?
Zover kwam ik ook maar wat voor hartige poffertjes? Wat voor gevulde wraps (evt vegetarisch) ? Wat voor sandwich?
Wraps/sandwich. Philadelphia (bieslook), stukje sla en plakjes komkommer. Wraps/sandwich. Philadelphia (dille), stukje sla en een plakje zalm. Wraps/sandwich. Honing, geitenkaas en walnoten. Hartige taart/quiche. Scones. Kleine saucijzebroodjes/worstebroodjes. Je kunt alle kanten uit!
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes Ingrediënten 6 kleine rondjes zachte geitenkaas 3 plakjes bladerdeeg 1 eetlepel honing 1 eetlepel gehakte walnoten 1 losgeklopt ei Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met een glas uit elk vel bladerdeeg 2 rondjes. Leg in het midden van elk rond plakje bladerdeeg een geienkaasje en bestrijk de randen met ei. Vouw het bladerdeeg een beetje omhoog. Je kunt ook een ingevette muffinvorm gebruiken om ze mooi in vorm te houden. Duw de stukjes walnoot zachtjes in de geitenkaas en druppel er wat honing over. Zet de geitenkaashapjes ongeveer 15 20 minuten in de oven totdat ze krokant en licht bruin zijn. Het lekkerst zijn ze als ze nog een beetje warm zijn.
Deze zijn geweldig! Kaasmuffins met rode peper - Recept - Allerhande - Albert Heijn Ik maak ze regelmatig met een basilicum-roomkaas topping en zijn altijd een dikke hit! Dan nog: Wraps/sandwich met roomkaas (paturain), zalm, komkommer, rucola Wraps/sandwich met cocktailsaus, gerookte kip en komkommer Wraps/sandwich met (zelfgemaakte) tonijnsalade, kappertjes en rucola Mini-croissantjes met knakworstjes Bladerdeeghapjes met tomaat, mozzerella en basilicum (of gewoon spiesjes van tomaat, mozzerella en basilicum) Succes!
Ik vind die wraps met zalm altijd heel lekker, staat hierboven ook al een keer.. Doe je gewoon een wrap met kruidenkaas smeren, ijsbergsla erop en gerookte zalm.. En dan oprollen.. Vervolgens 2 uurtjes laten opstijven in de koelkast en daarna kun je er kleine rolletjes uit snijden! Die doen het altijd heel erg goed!! (en als je geen zalm wilt, kun je ook plakjes kipfilet of chorizo ofzo gebruiken) Gehaktballetjes zijn ook altijd lekker!
Ooohh ennn.. Gehaktflapjes! Soort appelflapjes, maar dan met (pittig) gekruid gehakt en een uitje (en evt. knoflook en/of paprika) erin.. En aan de buitenkant zou je er sesam op kunnen doen of gewoon naturel laten.
Bij een high tea horen echt scones! Misschien is de variant met kaar wel wat voor jou... zijn echt heerlijk! Of sandwiches met eiersalade en gezond. Dan mooi in driehoekjes gesneden. Lekker makkelijk
Blini's met gerookte zalm en selderiesalade of zure room (recepten zijn online wel te vinden) Een blini kan je zelf maken maar ook kant en klaar kopen bij de ah bijvoorbeeld
Pesto krakelingen!!! Doosje bladerdeeg in een groot vierkant leggen, besmeren met pesto, pijnboompitjes eroverheen strooien, coburgerham (of een andere zoute ham) erop leggen en als laatste parmezaanse kaas rijkelijk eroverheen strooien. Dan van buiten naar binnen rollen aan de linker en rechterkant tot je 2 rolletjes elkaar raken in het midden. Even in de folie een 10 min in de diepvries. De oven kan intussen voorverwarmen op 200 graden. Dan de rol in plakjes van ongeveer een halve centimeter snijden en deze verdelen op de bakplaat en in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Bij de vegetarische variant natuurlijk de ham weglaten. Zijn hier altijd een enorm succes!!!
Mini quiche uit kleine muffin vormpjes Je kunt er natuurlijk in doen wat je wilt Zelf vind ik deze erg lekker: Peer-walnoot-danish blue-room-peper-ei-geraspte oude kaas. Snijden en door elkaar hutselen. En dan een stukje bladerdeeg/quichedeeg in de muffinvormpjes en wat van het mengsel er in.