Ik heb ontzettende zin om wat te bakken, maar heb nog maar 2 eieren in huis.. wel genoeg: roomboter melk zelfrijzendbakmeel 1 half zakje kokos pak havermout pak brooddeeg gist basterd suiker zowel wit als donkerbruin half pak.. en nog wat basisdingen (fondant/marsepein, poedersuiker, vanille extract, vanille suiker, cacao dat soort dingen..) iemand enig idee of ik hier iets lekkers van kan maken? ik kom niet verder dan boterkoek..
Heb je appels in huis? Lekkere appel kruimel maken met havermout in de crumble. Deze is echt heerlijk: Appel-kruimel plaatkoek - SJ Kitchen zit flink wat boter in dus echt gezond is hij niet Ik maak meestal 4/5 van het recept in mijn rechthoekige Hema bakblik. Je hebt wel normale bloem nodig niet zelfrijzendbakmeel..
catnip die ga ik onthouden.. ziet er erg lekker uit! Maar helaas geen gewone bloem in huis.. die is gisteren op gegaan.. zie zoveel lekkers online maar overal heb je veel eieren voor nodig lijkt wel..
Wil je zoet of hartig? Met gist kun je veel lekkere dingen maken, bijvoorbeeld gevulde broodjes: Içli örgü ekmek (zachte gevulde gevlochten broodjes) of Içli pide (Turks gevuld platbrood) kan ook heel goed als avondeten met nog een salade ofzo erbij, ben je daar ook meteen klaar mee Als je zoet wil zou ik zeggen een lekkere cake? deze is echt de lekkerste die ik ken: Superzachte gemarmerde chocolade/vanille cake en als je chocola in huis hebt kan ik je mijn chocolate chip cookies van harte aanraden Triple chocolate chip cookies (AH lookalikes)
cakebrood, dit vind ik echt een aanrader! Overigens kan je best veel baksels zonder ei maken hoor, ik maak regelmatig pancakes zonder ei en heb laatst een eiloze chocoladecake gemaakt (niet vanwege allergieën ofzo maar was gewoon benieuwd hoe dat smaakte). In die cake zat wel weer poedersuiker i.p.v gewone, misschien dat dat verschil maakte ofzo. In mijn basboussa zitten ook niet veel eieren maar daar moet je wel van houden, en bovendien nogal een suikerbom.
pindakoekjes? moet je wel pindakaas met stukjes noot hebben. 175 gr zachte boter 150 gr pindakaas met noot 2 el maple syrup 175 rietsuiker (ik gebruikte palmsuiker, heel goed te doen) 300 gr bloem 1 tl bakpoeder snufje zout 1 ei Boter, pindakaas, syrup en suiker door elkaar mengen met de mixer. Dan de bloem, zout, bakpoeder en ei er door doen. Het deeg in worsten draaien en een half uur in de koelkast laten opstijven. Daarna plakjes snijden en bakken in de oven op 200 graden voor ca 10 minuten. Heb ze net gemaakt en smaken heerlijk.
Eylem wilde je nog bedanken ik heb de icli orugu ekmek gemaakt wat lekker zeg! ik heb er heel eenvoudig gedroogde tomaten tapanade opgedaan met mais/paprika ui.. want had niet alles in huis.. maar denk dat me vent straks ook blij is als hij thuis komt
Ohw wat zien die turkse recepten er lekker uit! Heb de pagina meteen opgeslagen en vanavond eten we zelfgemaakte turkse pizza. Mijn dank is groot
Eylim, dat recept ziet er inderdaad heerlijk uit zeg. Heb je nog suggesties voor de vullig? sylvia90, goed idee zeg zelf lekkere roomkaas te maken om te smeren.
Ik vind ze zelf met aardappelvulling (recept staat ook op mijn site) het lekkerst maar met kaas, of gehakt (wel even bakken), of nou ja eigenlijk wat je maar lekker vindt
Oh dat klinkt ook heerlijk, graag gedaan! Ik moet ze nodig zelf ook weer eens maken, zo handig ook om in de diepvries te hebben liggen.