Hoi dames, Nu het zonnetje schijnt gaat bij ons de barbeque toch wel wekelijks aan. Ik zou graag wat gezonde gerechten voor op de barbeque willen maken. Een salade is natuurlijk lekker en wat ik ook vaak maak zijn plakken courgette met olijfolie en kruiden en gevulde champignons maar veel verder kom ik eigenlijk niet. Wie heeft er een lekker idee? Ben benieuwd!
Paprika, aubergine, ui, courgette grillen op de barbecue, snijden en daar een salade van maken. Echt ontzettend lekker.
Gevulde champignons, steeltje eruit snijden en fijn hakken, uitje fijn snipperen, knoflook snipperen, wat balsamico azijn toevoegen evt nog tomatenpuree. Champigons vullen met mengsel, geraspte kaas erover en in zo'n aluminium bakje met kartonnen deksel op de bbq na 15 minuten smullen maar *sorry, lees nu pas dat je al gevulde champignons doet*
Vis a papillotte : Wit visje (kabeljauw ofzo) handje soepgroente wat sinaasappelsap of wittewijn, dan dicht vouwen en op de bbq! Verder couscous salade! Of gepofte aardappels met crème fraish en bieslook (die kook ik altijd wel eerst even en dan opwarmen op de bbq) anders duurt het heul! Lang 😃
Wij maken altijd een schaal met gegrilde groente. Champignon, paprika, ui en courgette grof snijden, in zo'n aluminium bbq schaal doen, olijfolie en italiaanse kruiden erover. Soms doen we dezelfde groenten aan een spies. We gaan straks bbqen bij de buren en ik heb een snelle salade gemaakt met farfalle pasta, rucola slamix, olijven, pijnboompitten, cherrytomaatjes, komkommer, blikje tonijn en olijfolie.
Ben wel gek op BBQ-en maar niet zozeer op het vlees, dus maak ik altijd groentespiesjes. Een spies met champignons, ui, paprika, courgette, tomaat, mais (1 kolf snij ik een 'reepjes' en besmeren met bijvoorbeeld knoflookolie, truffelolie of kruidenboter. Ook lekker aan het spiesje zijn bijv krieltjes. (of welke groente dan ook natuurlijk)
Wij bbq altijd met heel veel vis. Verder inderdaad gepofte aardappelen met een beetje knoflook, maïskolf, klein gesneden appel met kaneel in aluminiumfolie doen en tussen de hete kolen leggen.
Zalmforel of forel even schoonwassen. Plakjes tomaat in de buik, verse takjes tijm en rozemarijn erin, paar teentje gekneusde knoflook. Inwrijven met olie en een beetje knoflook, en dan in de visklem op de bbq. Heerlijk!
Oh, en als bijgecht maak ik vaa een lauwwarme tortilla. Kom i ook van mijn restjes aardappel af Tortilla - Recept - Allerhande - Albert Heijn Ik doe hier trouwens ook vaak een tmaatje,of een beetje paprika, of wat pittige worst bij in.
Hmm lekkere ideeen zitten ertussen! Gepofte aardappel eerst even koken is een goede tip anders duurt het zo lang. Mijn zoontje vond zijn eerste bbq maaltijd iig geslaagd gaan er hopelijk nog een hoop volgen.
Als voorgerecht leggen wij meestal een lading scampi op de barbecue. En die vispapilottes maken we hier met pangasiusfilet of koolvis en héél véél ui en kruiden (en een beetje olie). Groentensaté's met ui, paprika, champignons, courgette, eventueel zelfs aubergine en een teentje look. Als bijgerecht is tzatziki ook héél lekker en fris.