Oktober 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door sofieke, 24 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ik ga straks ook maat 2 halen van de newborn..
    bij kruidvat is nu aanbieding..
    krijg je ook gartis doekjes bij!
     
  2. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    Hoi hoi

    Vanmorgen bij het cb geweest meneer is 800 gram aangekomen.
    Hij is 52,cm ondertussen. Gaat allemaal goed.
    Regelmaat is belangrijk en hij heeft wel wat last van overstrekken.
    Toevallig dat hij vandaag goed doet. Hij is nog niet veel aan het huilen geweest. Dan zal het wel in de middag komen. Ach ja alles op zijn tijd ik ben er op voorbereid.

    Nu hij zo slaapt voel ik bij mij de moeheid toe slaan. Ik ga dus nog even liggen.
     
  3. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Jetteke, zo'n combisleeper is dat zo'n slaapzak waar je ook geen dekentje meer bij nodig hebt? Ik heb een gewoon winterslaapzakje gekocht.

    Evaatje, ik kan hier de thermostaat wel op 18 graden zetten, maar dat ding hangt beneden dus hij slaat alleen aan als het beneden kouder is, heeft weinig zin ;). Hoe heb je het gedaan met de voeding voor Deyna?

    Misoh, heb je als Wietze het slaapzakje aan heeft nog wel gewoon een dekentje eroverheen?

    Diaan, heftig ochtendje. Tips... misschien zelf mee gaan spelen om te kijken of je ze op gang kan helpen? Ik heb geen idee of het werkt hoor...

    Xenas, die thermometer heb ik bij de Marskramer vandaan, zullen ze vast ook bij bijvoorbeeld een blokker hebben of misschien wel bij de xenos of soortgelijke winkels als je geen marskramer hebt in de buurt.

    Nynke, goed van Marijn dat hij de fles ook accepteert! Dat geeft jou ook wat meer bewegingsvrijheid.


    Kleine meid ligt weer te brullen... ik vind het lastig. Hoe lang kan ik haar laten brullen in de hoop dat ze in slaap valt...?! Ik kan haar een speentje geven, maar die valt er dan na een paar minuten uit en dan gaan we weer van voor af aan. Ik had gehoopt zelf ook even op bed te kunnen gaan liggen, maar dat lukt niet zo...
     
  4. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Toch uit bed gehaald en nu slaapt ze op mn arm... misschien toch zo'n draagdoek/-zak aanschaffen... maar ik wil hier ook weer geen gewoonte van maken...
     
  5. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Jotim: fijn dat Decco zo goed groeit. Ik hoop dat hij lekker slaapt en jij ook even wat slaap kan pakken.

    @Nijnie: ik laat Marijn 30 minuten huilen/jengelen. Als het echt krijsen is haal ik hem er uit.
     
  6. Hebben jullie die aflevering van Oprah weleens gezien over baby taal? Ik vond dit op haar website:

    'After testing her baby language theory on more than 1,000 infants around the world, Priscilla says there are five words that all babies 0–3 months old say—regardless of race and culture:

    Neh="I'm hungry"
    Owh="I'm sleepy"
    Heh="I'm experiencing discomfort"
    Eair="I have lower gas"
    Eh="I need to burp"

    Those "words" are actually sound reflexes, Priscilla says. "Babies all around the world have the same reflexes, and they therefore make the same sounds," she says. If parents don't respond to those reflexes, Priscilla says the baby will eventually stop using them.

    Priscilla recommends that parents listen for those words in a baby's pre-cry before they start crying hysterically. She says there is no one sound that's harder to hear than others because it varies by individual. She also says some babies use some words more than others.'

    Vond dat een interessante aflevering!
     
  7. Happyliesje

    Happyliesje Actief lid

    @Missyess: ja, moest dat waar zijn! 'k weet wel niet of ik het zo makkelijk zou vinden om die verchillende geluidjes uit elkaar te halen. Moet je toch wel op getraind zijn en lukt toch niet direct.
    Ja, 't staat toch ook al vast dat je als ouders de huiltjes van je kind leert kennen en zo weet wat die nodig heeft of wilt. Dit heeft daar ook mee te maken, he?

    Jelle heeft vandaag een regeldagje, denk ik. Ben er de hele nacht en ochtend mee wakker geweest. In 't begin van de nacht ging het nog, maar dan om 06.00 uur (is voor mij ook nog nacht) begon het. Hij wou niet slapen, huilde constant, dacht dat ie honger had, wilde hij niet drinken, luier ververst, boertje laten maken, ... NIETS hielp. Dan was ik nog eens alleen thuis! Op een bepaald moment zat ik hier met Jelle in m'n armen: hij wenen, ik wenen. Moet nogal een zicht geweest zijn. (was net Kirsty Alley uit Look who's talking, voor wie het kent :rolleyes: ). Sinds 12.45 uur slaapt ie eindelijk. Hij moest normaal om 14.45 uur z'n flesje krijgen, nou ik maak em niet wakker, hoor!

    Nou, sorry voor dit superklaagberichtje. (Maar 't lucht wel op, moet ik zeggen).

    Groetjes ...
     
  8. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Missy, dat "Neh" klinkt wel bekend... maar als ik dan zou moeten zeggen wat ze net bedoelde... uh... iets tussen Eair en Eh en Heh in. Die aflevering heb ik niet gezien, maar had me wel interessant geleken.
    Overigens zou het heel goed Eair kunnen zijn aangezien ze nogal winderig is. Boertje heeft ze al gelaten voor ik haar in bed legde. Misschien is het wel Heh en is die "discomfort" gewoon het feit dat ze het er absoluut niet mee eens is dat het bedtijd is... Ze lag uitgebreid te gapen, dus moe is ze naar mijn idee echt wel.

    Happyliesjes, lastig als ze zo huilen en als je dna ook nog alleen thuis bent. Sterkte!
     
  9. evaatje

    evaatje Bekend lid

    23 feb 2007
    872
    0
    0
    Nijnie: heb haar wakker gemaakt, gevoed en toen de auto in naar Schiphol.

    Missyess: ik ken de aflevering ook. Klopt wel denk ik. Vooral het heh. Deyna ligt vaak heel erg te kreunen en te persen zo zielig. Doe jullie kindjes dat ook?
     
  10. jetteke

    jetteke Bekend lid

    21 apr 2006
    989
    0
    0
    overijssel
    @ Nijnie: Met een combisleeper heb je inderdaad geen dekentje meer nodig. Is zelfs niet de bedoeling. Hij is ontwikkeld met het idee dat dekentje etc overbodig moeten worden omdat kinderen er in verstrikt kunnen raken. Nou ben ik daar bij Jarno niet zo bang voor, hij slaat alles van zich af en wel naar beneden (en hij wurmt zich naar boven). Ik moet wel even kijken of zoiets wel geschikt is voor de wieg, die is nl nogal klein. Anders ga ik eerst een gewone slaapzak gebruiken.

    Jarno heeft het overigens al twee keer gepresteerd om van zijn buik naar zijn rug te draaien. Hij heeft een hekel aan op de buik in de box liggen. Ik wist niet eens dat zulke kleintjes dat konden! Ik vind het trouwens niet echt fijn dat hij dat doet want het gaat met een snelheid, ik weet niet of dat wel goed is voor het hoofdje....
     
  11. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Jetteke, jij ook al zo'n snelle draaier. Mirte heeft het ook al een paar keer gepresteerd en laatst vertelde Astrid dat haar zoontje het ook had gedaan.
     
  12. Irene

    Irene Fanatiek lid

    1 dec 2006
    1.034
    0
    0
    He lieve meiden,

    Vandaag een heerlijke dag gehad. Jeroen voor het eerst naar zijn werk, maar mijn moeder was er de hele dag en ik moet zeggen: ik vond het heerlijk! Jeroen heeft de afgelopen dagen zoveel voor Veerle gezorgd omdat ik nog niet alles mag, maar aangezien het steeds beter met mij gaat en ik vandaag de zorg voor het eerst alleen had (samen met mijn moeder) voelde ik me superverantwoordelijk en dat voelde heel erg goed. Ik heb echt genoten! Ik ben wel kapot nu, want vannacht ging het slapen echt niet goed, maar hopelijk gaat het deze nacht weer beter.

    Missyess, wat een mooierd heb je toch, echt prachtig die grote ogen. En bedankt voor het stukje over babytaal, very interesting!

    Happyliesje, klinkt vermoeiend zeg. Hopelijk is het regeldagje snel weer over voor jullie!

    Jotim, super dat Decco het zo goed doet, goed groeit!

    Hoe lang laten jullie je baby huilen in het bedje? Ik kan het echt niet aanhoren soms en vlieg gelijk naar de wieg als ze begint. Maar dan denk ik later weer: misschien is het wel helemaal niet goed. Maar ze stopt echt niet snel als ik haar er niet uit haal!

    Fijne avond allemaal

    xxx Irene
     
  13. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Evaatje: succes deze week zo alleen. Krijg je nog wel wat hulp of doe je het echt alleen?

    @Missyess: thanks voor de link. Ik zal morgen eens opletten of ik wat herken.

    @Happyliesje: lastig zo'n huildagje. Ik hoop dat het snel over is.

    @Jetteke: ik denk dat het niet heel veel kwaad kan voor het hoofdje. Ze doen het tenslotte zelf.

    @Irene: fijn dat het zo goed ging vandaag. Als Marijn echt krijst laat ik hem niet liggen maar hij huilt vaak 10 minuten en dan gaat het over in jengelen. Na 30 minuten slaapt hij dan vaak.
     
  14. NiCa

    NiCa Bekend lid

    hey lieve meiden,ff weer een berichtje van mij
    moest vandaag controle in het zkh voor de laaste keer :D en we hebben ff gebabbeld en alles was gewoon goed met mij ze hoefde geen wond na te kijken enzo dus was best snel weg :D en daarna wilde ik nog ff de kraamafdeling op waar ik bijna 3 wkn gelegen had om dyon te showen waren de lieve zusters er niet :( maar de meiden die er waren wilden wel graag ff loeren in de maxicosi :D
    moest vanmiddag met dyon naar de ha ons manneke heeft last van spruw :( heb een medicijn gehad en hij lijkt het lekker te vinden want hij laat het toe als ik het hem geef :)

    willen jullie kindjes wel slapen in hun bedjes? dyon slaapt overdag niet veel meer :( en 's avonds ligt hij wil in bed en gisteravond wilde hij niet echt wakker worden dus hij had maar 60cc gehad van de 130cc (hij kwam gisteren iedere keer bijna om 3uur ipv de 4 uur)
    als dyon vanavond bij de laatste voeding net zo reageerd als afgelopen nacht laat ik hem slapen :)

    sorry is weer een lang verhaal :oops:

    liefs nica
     
  15. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Nica, dat overdag niet willen slapen klinkt erg bekend. Huilt Dyon ook zo als hij dan wel in bed ligt?
    Ik probeer hier uit te vogelen waarom Mirte zo huilt steeds. Is het echt het niet in bed willen liggen of heeft ze misschien nog honger... Ik durf ook niet zomaar meer te geven, omdat teveel flesvoeding een te grote belasting voor de niertjes is begreep ik laatst op het CB. Maar misschien heeft ze ook wel last van haar darmpjes, ze is erg winderig.
    Morgen toch die vragenlijn van het CB maar eens even bellen. Maar ik ga nu in mn bed, het is momenteel stil (afklop) en pas om half 12 krijgt ze de late voeding, van manlief.
     
  16. Happyliesje

    Happyliesje Actief lid

    goeiemorgen

    hey, wat was dat zeg? Ik kon gisterenavond niet op de site geraken, er was een 'error' of zoiets. Was dit bij jullie ook zo? Want de rest van internet ging wel ...

    Ik ga snel alles klaarzetten voor Jelle zijn badje, want we moeten deze voormiddag bij de kinderarts.

    (goh, hij heeft weer de hik!)

    Ik kom deze namiddag wel eens terug om op iedereen te reageren.

    Fijne dag ... :D
     
  17. jetteke

    jetteke Bekend lid

    21 apr 2006
    989
    0
    0
    overijssel
    @ Happyliesje: Ik kon gisteren ook een bepaalde tijd niet op deze site, ook het error verhaal. Een tijdje later lukte het weer wel.


    Ik laat Jarno nu vaak max 20 minuten huilen, dan ga ik er naar toe. En dat heb ik nog maar 1 keer hoeven doen. Als ik zeker weet dat hij krampjes heeft dan ga ik er wel eerder naartoe.
    Ik vond het eerst vreselijk om hem te laten huilen, dacht ook dat ie zelf niet kon stoppen met huilen maar dat blijkt ie echt wel te kunnen. Ik kijk nog wel steeds echt op de klok als hij begint te huilen zodat ik ook weet wanneer het 20 minuten is...
     
  18. appeltje

    appeltje Niet meer actief

    Ik laat Kevin niet lang huilen. Hij huilt erg weinig en alle keren dat hij heeft gehuild was dat met een reden (honger, boertje dat vastzit of krampjes). En soms omdat hij per ongeluk zijn speen heeft uitgespuugd... :)

    Eveb egoverhaal hoor...
    Ik ben wat betreft de spruw een beetje uitgedokterd. De lactatiekundige kon niets meer voor mij betekenen, de huisarts weet het ook niet meer (die heeft zelfs nog met gynaecoloog en dermatoloog overlegd) en mij werd verteld dat ik kon kiezen uit 2 opties:
    - of voeden met de pijn
    - of overgaan op kunstvoeding
    Ik ben resistent voor alle reguliere behandelingen voor schimmel. De pijn van de spruw kan ik nog wel aan, maar de helse pijn van de vaatvernauwing door de onbehandelde spruw (syndroom van Raynaud, witkleuren van de tepel door bloedtekort door vaatvernauwing) is echt vreselijk en daar kan volgens de artsen niets aan gedaan worden. Ja, warmte, maar ik kan moeilijk na elke voeding tot de volgende voeding met een kruik tegen mijn borsten aan zitten (de pijn houdt namelijk in vlagen 2 tot 3 uur aan).

    Ik kon maar niet geloven dat ik onbehandelbaar ben dus ik ben op internet gaan zoeken en op borstvoedingsfora etc. Uiteindelijk maar mijn verloskundige gebeld of zij nog iemand in het alternatieve circuit kende ofzo. Zij tipte mij op een andere lactatiekundige..... ze komt vandaag langs, maar ze heeft al heel veel voor mij kunnen doen gisteren (telefonisch). Ze vertelde dat ik een veel te lage dosering heb gekregen voor de pillenkuur en te kort... ook heb ik volgens haar de verkeerde zalf gekregen voor mijn tepels. En voor dat syndroom adviseerde ze mij een kuurtje met vitamine B6, dat werkt goed voor de doorbloeding.

    Dus ik ben weer met goede moed gestart met een nieuw behandelplan. Nu hopen dat ik snel van de pijn verlost ben en gewoon 6 maanden zonder problemen kan voeden.

    Nou, ik ga vanmiddag weer naar het cb, kijken hoeveel spek er deze week weer bij is gekomen. :D
    Misschien kom ik vanmiddag nog even loeren, want ik heb weer een hoop bij te lezen!

    Groetjes,
    Appeltje
     
  19. NiCa

    NiCa Bekend lid

    dyon heeft ook spruw hij heeft een soort drankje gekregen en dat moet met een pupetje naar binnen gewerkt worden en dat moet 4x perdag maar hij vind het gelukkig geen probleem en hij "slikt"het allemaal gewoon!
    en aangezien ik geen bv geef kon dat ook gewoon hopelijk gaat het snel over want vind het een zielig gezicht zo'n wit gevlekt tongetje :(

    appeltje sterkte met je manneke :)

    liefs nica
     

Deel Deze Pagina