Hallo! Is er een manier om een aangesneden avocado beter te bewaren? Het wordt bruin net als een appel doet. Als er een manier is, zou ik er eventueel een smeersel van kunnen maken voor op de boterham. groetjes en een fijn weekend
Een paar tips: de pit erin laten zitten, besprenkelen met citroensap en zo snel mogelijk luchtdicht afsluiten (dus direct na het opensnijden in een bakje of zakje met zo min mogelijk lucht). Met deze tips wordt de avocado niet zo snel bruin, maar helaas kun je het niet helemaal voorkomen. Succes.
Ik eet vaak een halve avocado en de andere helft (met pit) gaat met aluminiumfolie er om heen in de koelkast. Die eet ik dan de volgende dag of de dag daarna.
Hier ook de pit erin laten en meteen in een luchtdicht zakje (zo'n zakje met strip vd ikea). Je kan ook een milde guacamole maken voor op brood maar ook dan goed afdekken.
Die pit erin laten doe ik al inderdaad. En dan in een boterhamzakje in de koelkast. Blijkbaar niet lucht dicht genoeg? Die citroensap.... proef je dat erg overigens? Ik vraag dit omdat ik het bij ijn dochter op het brood doe.