Oktober 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door sofieke, 24 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiCa

    NiCa Bekend lid

    meis dyon kan er ook wat van hij huilt dan wel behoorlijk heel soms wil hij wel in zijn bedje(bak in bedje) slapen maar nu ligt hij ook in de box en kijkt om zich heen en teut wat en we zeggen wel eens "wat is wijsheid"ik vind het heel belangrijk dat hij de 3 rtjes heeft maar dat gaat bij hem helaas niet op want hij wil niet echt slapen,maar is niet altijd zo.
    heb jij dat ook dat mirte nu eerder komt :(: dyon komt nu ineens om de 3 uur ipv de 4 uur en soms komt hij ook nog eerder :(
    heb soms ook het idee dat hij meer nodig heeft dan de 130cc en 4schepjes(1standaard en 3 forte,allebei van nutrilon)
    heel veel sterkte met je meissie :)

    liefs nica
     
  2. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    Hoi dames! Sorry dat ik niet op iedereen reageer, maar ik voel me niet echt fit.

    Merla groeit nog als kool en doet het super goed. Met mij gaat het helaas minder, ik zit weer eens aan de AB, ivm met vermoedelijke borstonsteking. Er was nog niets te voelen, maar ik had gister hoge koorts en veel pijn in 1 van mijn borsten. De AB lijkt gelukkig al wel te werken, want de pijn is al iets afgenomen en mijn temp is ook weer normaal.

    Ik heb nog even een bv vraagje: Als ik met mijn rechterborst voedt, dan heeft ze daar ruim genoeg aan. Maar voedt ik met links dan moet ze daarna minstens nog dezelfde tijd aan rechts liggen, anders heeft ze gewoon niet genoeg. Ik denk dus dat mijn productie links gewoon veel lager is, weet iemand hoe ik de productie aan die kant omhoog kan krijgen. Ik zat te denken om misschien gewoon iedere 2 uur te kolven aan alleen die kant, zodat er meer vraag komt en het aanbod zou moeten groeien. Hoe denken jullie hierover? Of hebben jullie een betere tip?

    Merla kan sinds het weekend haar tong uitsteken als je het voordoet, echt leuk om te zien! En sinds eergister kan ze ook je nadoen als je je mond helemaal wijdt opend. Echt leuk om die ontwikkelingen te zien!

    @ Appeltje: Jeetje zeg! Ik hoop echt voor je dat het te behandelen is, lijkt me echt erg als je daarvoor je bv moet staken. Maar dit is op deze manier natuurlijk ook geen doen. Ik duim voor je dat dit werkt.

    @ Combisleeper: Vanaf hoe oud kun je die gebruiken? Ik heb hier namelijk een dametje dat sinds een paar dagen ook steeds haar dekentjes aftrapt. Dus ik kleed haar nu maar wat warmer aan, zodat ze het niet koud heeft als ze bloot ligt, maar ik zoek eigenlijk nog een betere oplossing.
     
  3. goedemorgen meiden!

    ik reageer ook niet even op iedereen.. omdat ik zo weg ga!

    Vandaag leuk dagje..
    Ga met mijn vader en moeder shoppen! We maken er een babydag van zei van mijn vader haha!

    Op naar leuke kleertjes!

    Alleen hij ligt nu te huilen en ik moet nog douchen.. hmmm..

    Trouwens vannacht geslapen joh..
    Om half 12 laaste voeding gegeven..
    om 5 uur kwam hij.. en vanmorgen om 10 voor 10 pas weer... echt ongelofelijk.. ik naar zijn kamer rennen.. ligt hij me toch een partij te lachen!
    haha super grappig!
     
  4. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Hai, kan ff niet meelezen enzo, Eline heeft al dagenlang dat ze overdags eigenlijk alleen maar huilt. Word er doodmoe van...Ze zal wel krampjes hebben, niks helpt, ze wil alleen maar drinken drinken drinken en ik geef haar niet teveel want dan gaat ze spugen. Zou ze last van zuur hebben of zo...Ze ligt nu vanaf zeven uur vanochtend te huilen (met soms een pauze van een half uurtje, meer niet..) en heb haar maar op bed gelegd, ze moet toch uitgeput zijn nu, maar nu ligt ze nog weer te krijsen...Sorry voor het ego-berichtje :oops:
     
  5. evaatje

    evaatje Bekend lid

    23 feb 2007
    872
    0
    0
    Nynke: ik doe het helemaal alleen en vind dat niet zo erg hoor. Doe het al weken alleen. Voel me verder ook goed. Mijn man is in het begin wel thuis geweest maar het meeste heb ik toch gedaan. Vind het wel heel erg ongezellig zo..


    Irene: echt huilen laat ik haar nooit. Ze zeggen dat je een baby tot 9 maanden niet genoeg kan verwennen. Het doet echt pijn aan mijn hart als ik haar hoor huilen, erg he. Ik laat haar wel eens mekkeren, maar ben er altijd snel bij. Nou moet ik zeggen dat ze ook weinig huilt.

    Hebben jullie al vaste huiluurtjes. Deyna komt meestal 's avonds rond een uur of 9.

    Nica: Deyna slaapt alweer een week lekker in haar bedje en vind het gelukkig geen probleem.

    Nijnie: Wat zei het cb?

    Appeltje: Jeetje ik wist niet dat je nog zo'n last had. Knap hoor dat je vol blijft houden. Ik denk dat veel mensen al opgegeven hadden.

    lvdwerf: ik heb ook het idee dat mijn linkerborst het beter doet. Maar als ik kolf komt er niet veel minder uit de ene borst. Misschien even aan het cb vragen?
     
  6. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Happyliesje, ik had gisteravond ook een error. Na mn vorige post kon ik niet meer op de site. Gelukkig nu wel weer.
    Succes bij de kinderarts.

    Jetteke, ik kijk ook altijd op de klok als ze begint te huilen, want het lijkt vaak al zo lang als er nog maar 5 minuten voorbij zijn... Overigens ging het vanochtend wel weer beter dan gisteren, met een minuut of 10 was het grootste verdriet over en nu af en toe nog een paar snikjes. Maar dat kan ik wel hebben.

    Appeltje, wat kl*te dat je uitgedokterd bent... volgens huisarts en lactatiekundige.
    Ik hoop van harte dat die LK die vandaag langs komt wel wat voor je kan doen! Sterkte!

    Nica, Mirte is de afgelopen dagen wel steeds vroeg wakker geweest. Maar dan heb ik toch proberen de tijd te rekken tot het zo ongeveer tijd was voor de volgende voeding. Ik geef Friso comfort, is tegen krampjes/verstopping/spugen. Krijgt Dyon 5 of 6 flessen? Mirte 5 (135) namelijk. En als ze 's morgens voor 4 uur zich al meldt dan gaan we op 6 uitkomen en doe ik 4 flessen van 100 en 2 van 135. Zo even CB bellen.

    @Laura, kolven aan de linkerkant lijkt logisch, maar ik heb geen idee of het ook echt zo werkt. Misschien CB bellen of een lactatiekundige. Beterschap met je borstontsteking!

    @Xenas, shop ze!
     
  7. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    Thnx Nijnie en Evaatje. Ik heb net toch maar even met het CB gebeld en heb nu echt wat handige tips. Ik zal ze hier neerzetten, misschien dat 1 van jullie er ook nog wat aan heeft.

    Als 1 borst minder melk geeft dan de ander:
    - Die borst voor het aanleggen even masseren of warm maken met een kruik of warme washand.
    - Eerst de borst aanbieden die wel genoeg melk geeft, totdat het toeschietreflex op gang komt en dan pas de borst aanbieden die te weinig melk geeft.
    - Eventueel de borst die te weinig melk geeft vaker aanbieden, zodat het aanbod groter wordt.

    Vooral die 2e was ik zelf nooit opgekomen, die andere 2 wel, maar die 2e niet, ik ga het meteen uittesten vandaag.
     
  8. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    @Marieke, misschien sprongetje? Of wellicht is ze zo moe van het huilen en wakker zijn dat ze niet goed in slaap kan komen en daardoor weer moet huilen? Ik weet het niet zo goed, sterkte.
    Mirte heeft de afgelopen dagen ook veel gebrult, het lijkt nu beter te zijn.

    @Evaatje, hier geen vast huiluurtje, volgens mij...
    Net een eeuwigheid in de wacht gestaan bij het CB ;). Maar wel een hoop kunnen vragen.
    Volgens diegene die ik aan de telefoon had mag ik wel proberen meer te geven, 150 water met 5 scheppen en dan zien of ze het opdrinkt (ik gok erop dat ze het helemaal opdrinkt eigenlijk...) en dan lijkt het me weer wat veel.
    Helemaal als ze vervolgens zegt: ja, we gaan uit van 150ml per kg lichaamsgewicht per 24 uur. Nou was ze 2 weken terug 3,5kg. Als ik dat uitreken kom ik op 105ml per keer als ik 5 flessen geef... Stel dat ze een halve kilo is gegroeid (zou ik wat veel vinden, maar goed...) dan mag ze 600ml:5= 120 ml per keer (5 flessen). Dan zit ze daar nu dus al overheen met die 135ml per keer. En dan mag ik dus nog meer gaan geven... Logisch (maar niet heus).
    Maar ik ga denk ik vanavond met de late voeding maar eens proberen wat ze doet met 150 ml, of dat op gaat. Om nu meteen elke fles te verhogen... ik weet niet maar daar heb ik wat twijfel bij eigenlijk. En ik moest kijken of ik haar langer over de fles kan laten doen... Whahaha. Met speen 2 drinkt ze 60ml omdat het te langzaam gaat. Dan geeft ze het op na een half uur. Met speen 3 zit het er met een minuut of 10 in, turbo-kind.
    Dus al met al wel advies gehad, maar of ik er echt wat mee kan... twijfelachtig. Ze spreken zichzelf gewoon tegen daar op het CB ;).

    @Laura, goed dat je gebeld hebt.
     
  9. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    En ik heb net zo'n minimonkey draagzak besteld, oranje. Helaas is die niet op voorraad, maar ik wil wel een beetje hip voor de dag komen natuurlijk :p.

    Belt er net zo'n dame van felicitas over de centerparcs aanbieding, helemaal niet meer aan gedacht. Vanavond maar eens met lief bespreken of we er wat mee willen of niet.
     
  10. Doris

    Doris Fanatiek lid

    26 okt 2006
    1.197
    0
    0
    Hoi!

    Hier vannacht na twee wat mindere nachten weer heerlijk geslapen!

    Nijnie: Sven drinkt met speen 1 te langzaan en met speen 2 te snel. wat wij nu doen is eerst 15 min. met speen 1 en dan de rest met speen 2 ( meestal doet hij er dan nog 10 min over.)
    Misschien een idee om ook te proberen.

    Groetjes Doris
     
  11. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    meiden..

    ben hier een paar dagen niet geweest.
    er is van alles gebeurt hier in huis..
    Ik zal proberen het eens uit te leggen, maar ik kan dit nu niet doen..

    met Xavièr gaat alles prima!

    Ik moet ook alles nog bijlezen, maar zit er opt moment ff helemaal doorheen.. Sorry meiden..

    het hele verhaal zal ik nog uitleggen,
    maar Alex en ik zijn opt moment uit elkaar.
    Ik woon nu tijdelijk bij mijn moeder, drama!

    *zucht* weet ff niet meer wat ik moet..

    veel liefs, Kiss en Xavièr
     
  12. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    1 positief ding,

    Xavièr heeft vanmorgen duidelijk 6 keer zitten lachen naar mij.. *smelt*
     
  13. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Jeetje Kiss wat vervelend voor jullie. Is er nog een kans dat ht weer goed komt tussen jullie? Heel veel sterkte de komende tijd meid. Dikke knuff.
     
  14. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Over die minimenkey, ik heb hem ook binnen ( die felblauwe)
    Een erg leuk ding!
    Ik heb hem via een andere site besteld ( kleertjes van de keier) en ik had hem de volgende dag al in huis!
    Terwijl hij op de minimonkey site was uitverkocht.
    Ik vind het nog wel wennen hoe hij erin moet liggen.
    Heb niet het idee dat het voor hem comfortabel is.....
    Wel vind ik hem als hangmatje in de box ideaal, Nathan vindt het ook gewelig! :D

    Nathan heeft gisteravond om half 11 de laatste voeding gehad, om half 5 weer en vanochtend om 09.00 uur.
    Hij krijgt nu 5 voedingen op een dag dus heb hem nu op 150 cc + 5 schepjes zitten.
    Hij doet het er erg goed op.
    Op dit moment ligt hij nog te slapen, ik wacht wel af wanneer hij komt.

    Sorry voor het ego berichtje maar heb echt amper tijd.
    De kraamvisite komt nog steeds en hier in het huishouden moet ook genoeg gebeuren.
     
  15. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    ja Nynke, we praten wel weer met elkaar, maar voel me echt helemaal kapot en verrot van binnen.. Hij heeft mij in 1 klap helemaal kapot gemaakt *snif*

    gelukkig heb ik jullie meiden nog, zodat ik ff van mij af kan schrijven.. Nu ik hier ook zo zit voel ik gewoon de muren op mij af komen, heb nu zoveel spanningen dat mijn rug pijn doet en ik helemaal geen stem meer heb, kan niet meer praten alleen nog fluisteren.. meiden, weet gewoon ff niet meer wat ik moet..

    heb ook paniekaanvallen en kan soms ff mijn eigen zoon niet eens in de ogen kijken.. *zucht*

    zal zo ff proberen het hele verhaal te typen, maar steeds als ik er aan denk krijg ik weer een paniekaanval.. dus moet eigenlijk ff rustig aan doen..

    Liefs Kiss
     
  16. Doris

    Doris Fanatiek lid

    26 okt 2006
    1.197
    0
    0
    Jeetje Kiss dat klinkt heftig!
    Heel veel sterkt meid
    En hier kan je altijd bij ons terecht!

    liefs Doris
     
  17. Anne36

    Anne36 Bekend lid

    9 feb 2007
    506
    0
    0
    Field service enigeer
    Bergen op Zoom
    Jeetje Kiss dat kan je er nu zeker allemaal niet bij hebben. Heel veel sterkte meid, hoop dat alles nog goed komt.

    Marieke, ik weet wat je doormaakt hier gaat het al 3 weken zo dat ze heel de dag huilt. Soms lijkt het alsof ze steeds harder gaan huilen, vindt het ook erg moeilijk dan rustig te blijven, maar ja dat hummeltje kan er ook niets aan doen. Het is gewoon zo zielig als je ze zo hoort huilen en je ze niet kan troosten. Heb gister trouwens Venkelthee gehaald gaan we vanaf vandaag mee beginnen.


    Was ik gister helemaal blij Yessie kwam pas na 4 1/2 uur voor de volgende voeding. Helaas wilde ze toen natuurlijk niet meer slapen en kwam ze vannacht om de 1 1/2 uur.

    Hebben de baby's die FV krijgen ook zo'n last van de darmpjes
     
  18. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    even vlug kiss een megaknuffel van deze kant en heel veel sterkte is niet niks. Weet wat het is roxanne was ook nog niet oud toen mijn relatie stuk liep. Kan wel van alles gaan zeggen en dat het allemaal wel weer goed komt maar je hebt daar momenteel niet zo veel aan.

    Probeer toch je rust te nemen en ook van de mooie momenten te genieten zoals een lach van xavier.


    Zo heb net meneer wakker in bed gelegt elke 5 minuten huilt hij even maar heb het idee dat hij in slaap valt. Nu even volhouden tot de volgende voeding. Hij heeft om kwart over 12 gehad. Dochter wilt ook even aandacht op de woensdagmiddag.
     
  19. evaatje

    evaatje Bekend lid

    23 feb 2007
    872
    0
    0
    Jeetje Kiss wat een verschrikkelijk verhaal! Wat moet dat moeilijk zijn vooral nu. Probeer inderdaad toch een beetje te genieten van je kleine mannetje... Heel veel sterkte!
     
  20. Choco

    Choco Fanatiek lid

    30 okt 2006
    1.186
    0
    0
    Friesland
    @ Kiss: jeetje...niet best. Denk wel om je ademhaling en geniet van je mannetje. Deze situatie is niet een paniekaanval waard (ik heb zelf ook last van paniekaanvallen met hyperventilatie dus weet hoe je je ongeveer voelt). Je weet ons hier te vinden mocht je ons nodig hebben. Big hug.
     

Deel Deze Pagina