Ik heb het nog nooit op, nooit eerder gekocht of klaargemaakt.... Nu liggen er 3 in de koelkast en ik zoek inspiratie! Dus wie weet er een heerlijk (en makkelijk) vegetarisch gerecht met zoete aardappel en hoe maak ik het?
Zoete aardappel frietjes uit de oven! Onwijs lekker Superfood friet van zoete aardappel - I Love Health
De zoete aardappel even kort voorkoken in de schil. Worteltjes in stukjes snijden en ook even kort koken. Ondertussen de zoete aardappels in stukjes snijden. Dan een ovenschaal invetten met olijfolie en de wortelstukjes en aardappel stukjes erin doen en door elkaar mengen met nog een scheutje olijfolie. Peper, zout en andere kruiden naar smaak toevoegen en verder bakken in de oven.... Smullen maar!!
Wij bakken ze altijd lekker op.. Gwn bij groente en vlees bijv.. Yummie (al heb jij niks met vlees, dus dat heb ik niet gezegd )
Aardappeltjes in de oven in de schil gaar laten worden, en dan in stukjes in een frittata..... Mmmmmm!
Even kort koken en dan bakken in een koekenpan. Of we snijden er frietjes of schijfjes van, schil eraan, dan hop in de oven, wat kruiden eroverheen en klaar. Wij eten het dagelijks.
Koken tot ze zacht zijn (12 minuten ofzo?) en dan pureren. Ik eet ze dan vaak gewoon met groenten (bijv. snijbonen/ broccoli) en een vegaburger!
Via HelloFresh laatst kennis gemaakt met zoete aardappel. In blokjes gesneden en met wat knoflook, peper en zout in een pan gebakken. Erg lekker! Ik ga de patat morgen eens proberen te maken.
Klinkt lekker allemaal, nu nog kiezen wat ik eens zal maken... Ik denk iets gebakken in de vorm van blokjes/schijfjes/frietjes in de hoop dat de kinderen het ook willen proberen en lekker zullen vinden.
Ik vind ze in de oven heel lekker, maar ook als puree. Roerbakken met wat groente, kruiden en knoflook is ook heerlijk!
Puree van maken en dan met zuurkool. Lekker als ovenschotel met ananas erdoor. Het zoete van de aardappel combineert heel goed bij het zure van de zuurkool. De ananas geeft er een zomers tintje aan.
Ik heb niet alle reacties gelezen, excuses als dit al gezegd is: Ik maak wel eens een recept van Jamie Oliver waarin hij zoete aardappel pureert en dan sweet chili saus erdoor doet.. Als je googled vind je t vast wel. Recept heet Spicy Cajun Chicken with Smashed Sweet Potato and Fresh Corn Salsa. Ik heb toen trouwens courgette gebruikt ipv okra.
Hoe maak je dit dan precies? Eerst voorkoken of aanbakken en dan in de oven? Met of zonder kruiden? Klinkt lekker, dus ik ben benieuwd