Nou de afgelopen weken was het patat oorlog met ui en frikandel speciaal en vanaf deze week heb ik zin in poffertjes! Maar om nou elke dag ongezonde poffertjes te eten, dat lijkt me niet heel verstandig. Dus nu heb ik een lekker recept gevonden voor gezonde poffertjes. Banaanpoffertjes: Echt een recept dat te mooi is om waar te zijn. Het bevat alleen pure ingrediënten, past in bijna alle diëten, is gezond en snel te maken. En nog super lekker ook! Het is suikervrij, lactose vrij, vegetarisch, glutenvrij Zoals ik al zei, te mooi om waar te zijn (en toch waar!). Recept Informatie Ontbijt, lichte lunch of tussendoortje 15 minuten bereidingstijd per portie Suikervrij, lactose vrij, vegetarisch, glutenvrij Ingrediënten per persoon 1 banaan (0,20) 2 biologische eieren (Bio+ 0,60) Snufje kaneel (0,05) Eetlepel honing (0,20) Snufje zout en scheutje olijfolie (0,05) Totaal 1,10 per persoon Bereiden Verwarm de poffertjespan op middellaag vuur. Zet de keukenmachine of blender klaar. Heb je die niet? Je kan het ook met een vork prakken en luchtig kloppen. Doe de banaan in stukken in de keukenmachine. Doe hier 2 eieren bij, een scheutje kaneel en een snufje zout. Pureer dit helemaal fijn. Als je een poffertjes-fles hebt, doe hier de mix dan in. Als je dit niet hebt, kan het ook met een eetlepel. Smeer de poffertjespan in met een scheutje olijfolie en een keukenpapiertje. Doe een beetje beslag ter grootte van een poffertje in elk holletje. Wacht een paar minuten totdat het beslag bovenop begint te stollen. Pak 2 eetlepels en draai de poffertjes om. Wacht nog een paar minuten totdat ook de andere kant mooi goudbruin is. Doe op een mooi bordje en serveer met honing. Variaties Geen honing: De honing kun je weglaten of vervangen door agave siroop of poedersuiker Luchtiger: Voor luchtigere poffertjes kun je een theelepel bakpoeder toevoegen Meer lekkere recepten?
Haha, hier was vorige week ook de week van de frieten. Klinkt lekker, ga dit recept eens proberen deze week. Niet echt een recept, maar couscous salade ging er vorige week ook goed in en super snel en makkelijk te maken. Valt ook goed te maken met 'overblijf-groentes'.