Welke draagrugzak vakantie?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door ukkie1985, 20 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    De titel zegt het al. We zijn op zoek naar een draagrugzak voor de zomervakantie. Onze dochter is dan 21 maanden (geen idee hoe zwaar ze is, denk nu rond de 11/12kg?) en we zijn van plan wat wandelingen te maken. Niet zo zeer in de bergen maar we gaan naar kleine dorpjes met veel trappen etc.

    Ik heb even een foto toegevoegd wat voor iets ik bedoel maar je hebt er 101 soorten in dus hoor graag jullie ervaringen :D
     
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik was echt heel blij met mijn wompat! Draagt heerlijk licht, ik kon mijn 3-jarige (ze wil er nu sinds kort niet meer in) van ongeveer 13 kilo er makkelijk uren mee dragen.
     
  3. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Dat is niet met zo'n standaard toch zoals hierboven?

    Dat willen we wel graag, zitten ze ook wat hoger. ml moet hem dragen en wil dus geen doek of draagzak eigenlijk. (hebben we beide maar vind hij niets)
     
  4. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik lees even mee. Vorig jaar hadden we een draagzak voor oudste dochter, maar daar moet nummer 2 nu in. Dus ik ben ook op zoek naar een goede rugdrager voor een peuter van 14 kilo. Hij moet vooral ook comfortabel te dragen zijn voor een man van bijna 2 meter. Dat was het probleem met de draagzak, die kon niet groot genoeg worden ingesteld voor hem.
     
  5. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Een deuter Comfort 111
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. tazzie

    tazzie Fanatiek lid

    28 okt 2010
    3.442
    0
    36
    toch lijkt me deze dragers zwaarder als een gewone (Ergonomische!) draagzak als de R&R of wompat etc. Kindje zit wat verder van je af dus ook het zwaartepunt is verder naar achteren.

    (Fafa, wompat etc kunnen dacht ik juist wel voor lange/grote mensen)
     
  7. hetlichtje

    hetlichtje Fanatiek lid

    3 dec 2010
    1.061
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wij hebben de stokke. Ik lees altijd de klachten dat ze dan op hun kruis hangen, maar daar hebben wij geen last van. Gewoon de draagzak goed omdoen, dan worden de beentjes tot aan de knieën goed ondersteund.

    Ik weet niet hoe het bij andere draagdingen is, maar bij de onze gaan er ook nog riempjes over de schouders van het kind. Het klinkt gek, maar in een dolle bui heb je die dingen wel nodig.
     
  8. tazzie

    tazzie Fanatiek lid

    28 okt 2010
    3.442
    0
    36
    (stokke is ook niet ergonomisch hoor ook al zeggen ze van wel, ook het harde rugpand van een stokke of babybjorn is niet ergnomisch. Door hat harde rugpand kan het rugje niet de goede bolling hebben die het zou moeten hebben bij dragen.

    (maar goed ieder draagt waar hij of zij mee wil dragen. ;)
     
  9. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.482
    1.717
    113
    wij hebben er een van Deuter kid comfort.
    Ik ben klein, maar kan er ook heel lang mee wandelen zonder dat ik last krijg. Enige waar je last van hebtt: als je er uren mee hebt gelopen en je doet hem af dan ben je even je balans kwijt, voelt heel raar.
    De kinderen zaten er graag in en sliepen er ook vaak in. je kunt er ook handig je spullen in kwijt.
     
  10. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    In een goede draagzak heb je zelfs in een dolle bui geen extra bandjes nodig. En geloof me S is van de enorm dolle buien ;). Stokke ondersteunt niet van knie tot knie. Is dat rampzalig... dat denk ik niet.

    Wij hebben een buizenframedrager. Merk Vaude. Draagt prima. Niet ergonomisch - niet voor de drager en niet voor de gedraagde. Bij een kind dat al kan lopen is dat denk ik minder erg. We hebben onze oudste daar op zich fijn mee gedragen. Maar slapen in die framedingen is niet fijn.

    Inmiddels hebben we een Tula toddler. En wat een verschil is dat! Draagt heel erg fijn en je ziet en voelt dat je kind er ook heerlijk in zit. Echt niet te vergelijken met een framedrager/babybjorn/stokke. T van ruim 4 / bijna 110 cm past hier net niet meer in. Dan zou je voor een kleuterdrager moeten gaan.

    Zelfs mijn extreem sceptische lief (frame of bb is prima - wil geen doek of draagzak) is helemaal om.

    Dus ik zou toch kijken of je niet ergens een Tula toddler of Rose&Rebellion of Wonpat kan lenen. Voor stoere mannen die denken dat ze geen draagdoek willen zijn die eerste twee wellicht beter. Ook stoere printjes. Wompat heeft meer doekuitstraling (maar ik vind die juist zo mooi!)
     
  11. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik vind het voor een peuter niet zo erg als ze wat minder ergonomisch zit. Rug is toch een heel stuk steviger dan bij een 0-jarige, en je wisselt telkens af met zelf lopen. Dus wat dat betreft vind ik het prima als ze zelf comfortabel zegt te zitten :)

    We hebben een lilliputi draagzak... hahaha, misschien ook niet zo slim om er 1 met die merknaam te kiezen. Ik zal eens kijken naar wompat.
     
  12. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Leuk zo'n discussie over welke draagzak/doek wel of niet ergonomisch is maar ik was op zoek nar ervaringen met draagrugzakken :D

    We hebben al een doek en een draagzak en iets daartussenin (weet ff niet welk merk maar lijkt op de wompat) maar die nemen we dus niet mee op vakantie ;)
    Dus heel lief al die tips hierover maar hier heb ik eigenlijk niets aan :(
     
  13. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Hier ook een deuter kid comfort. Dochter zat heerlijk hoog en trots in dat ding. Mijn man heeft haar gedragen aangezien ik zwanger was afgelopen zomer, maar dat ging heel prima. Handige ervan vond ik ook dat je de drager op de grond kan zetten en dat je kind er dan in kan blijven zitten. Ook handig als je een terrasje pakt;) En ook handig dat er opbergruimte onderin de draagzak zit. En doordat ze van je af zitten is het voor je kind minder warm als een ergonomische drager. Nu hebben wij ook een beco, maar daar kwam mevrouw toch echt warmer uit.
     
  14. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Die deuter kids lijkt mij inderdaad erg handig! Ik vind ze nieuw wel erg prijzig moet ik zeggen!! Maar misschien kan ik eens op mp kijken.
     
  15. hetlichtje

    hetlichtje Fanatiek lid

    3 dec 2010
    1.061
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wij gebruiken de Stokke als draagrugzak... Wij vonden een doek ook helemaal niks. We hebben er 2 geprobeerd, maar dat was het niet.
    Hebben ze bij een goede outdoorzaak niet zoiets? Zeg maar zo'n outdoorXL winkel ofzo?
     
  16. pety01

    pety01 Actief lid

    3 mrt 2011
    434
    219
    43
    NULL
    NULL
    Hier ervaring met een Nomad rugdrager (type onbekend), bevalt goed.
    Man is 2 meter en die vind deze juist hele fijn. Als je hem goed vast hebt zitten dan draag je voornamelijk op je heupen. Je verdeelt het gewicht. Fijn met peuter van 15 kilo :D
    Ik vind het zelf wat minder geschikt voor kindjes onder de anderhalf. Hoewel deze goed in te stellen is. Vind ik de kleinere kindjes er vaak een beetje ongelukkig in zitten.

    Ook vind ik het een voordeel dat het kind zich nog een beetje kan bewegen.
    Inderdaad door de ruimte tussen drager en koningin van Sheba is die ook niet zo warm.

    Ergonomisch of niet, je hoort je kind hier ook niet dag in dag uit in rond te zeulen.
    Daarbij kan mijn man haar in de rugdrager zelfstandig meenemen, dat is hem in de tula nog niet gelukt (geleend) Ook niet geschikt voor lange mensen trouwens, wordt heel zwaar op de schouders.
     
  17. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Vaude Jolly Comfort
    Bevalt ons al jaren prima, dragen nu onze 3e daarin.
    We hebben ook een ErgoBaby, bij de eerste twee erg fijn, maar de 3e wil niet zo dicht tegen mij aan helaas...
     
  18. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    #18 Valerie, 20 mei 2014
    Laatst bewerkt: 20 mei 2014
    Hier ook de Vaude Jolly Comfort. Heel veel gebruikt voor de oudste, nu voor de jongste wat minder omdat hij zelf zo graag loopt. Maar deze drager is echt een aanrader. Compleet met zonnescherm, regenkap en verschoonmatje. Ideaal. Onze dochter sliep er zelfs heerlijk in. Bovendien is hij zowel voor het kind als voor de drager goed en eenvoudig op maat te verstellen. En hij heeft een uitklapbaar frame, waardoor je de rugzak tijdens een pauze even kunt neerzetten zonder dat hij omvalt. Ja, je hoort (leest) het: ik ben er erg positief over. :)
     
  19. mama van ruben

    mama van ruben Fanatiek lid

    2 aug 2010
    1.094
    0
    0
    NULL
    NULL
    De Deuter Kid Comfort kwam een paar jaar geleden bij OP PAD als beste framedrager uit de test. Wij hebben de Kid comfort II, beide kinderen hebben er altijd goed ingezeten. Met zonnedakje erboven werd er ook gewoon geslapen, hadden er een kussentje voor voorop gemaakt. de jongste heeft er 2 jaar geleden ook in gipsbroek ingezeten
     

    Bijgevoegde bestanden:

  20. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Ohh nu ben ik echt nieuwsgierig naar de vaud jolly comfort.
    Ff gegoogeld en ml vind hem erg mooi.

    Waar hebben jullie hem gekocht? In een winkel zodat je kunt passen?
    Voor het eerste jaar hebben we een draagzak en draagdoek dus voor de mini's is het niet de bedoeling dat we m gaan gebruiken.
     

Deel Deze Pagina