Wat een mooie vraag! Voor onszelf zou ik minimaal 10.000 op de spaar hebben staan. Willen we iets zoals de tuin doen of iets dan daar bovenop sparen (dus 10.000 hebben staan + de kosten voor de tuin). Zo ging/gaat het tot nu toe niet, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit! Voor de kinderen willen we graag een mooi bedrag, voor als ze 18 zijn. Minimaal 12.500 euro per kind. Zoals het nu gaat, lijkt dat helemaal goed te komen!
Ik vind 10.000 een mooi bedrag als basis op de spaarrekening. Daarnaast voor de kinderen een bedrag van 5000 euro meegeven als ze vroeg of laat op zichzelf gaan wonen waarmee ze voor hun eigen huisje de basis dingen kunnen kopen, of bijv. rijbewijs of 2e hands autootje als ze 18 zijn.
Ik wil wel de ruimte hebben dat als het inkomen van mijn man wegvalt dat We wel door kunnen leven voor een poosje. Verder leven We in het nu
Een half jaar aan salaris, zeg zo'n 13.000, voor het geval dat.. 5.000 voor onvoorziene uitgaven.. 5.000 voor een kindje voor later.. En als ik alles reken wat ik nog zou willen ondernemen/kopen.. Daar zou ik ook wel minimaal 15.000 voor rekenen Helaas zit sparen er bijna niet in, wat we overhouden gaat weer zitten in dingen als tickets naar Nederland e.d.
Ik zou graag 15k spaargeld willen hebben, ik vind het enorm belangrijk maar we zijn gewoon heel slecht in sparen helaas.
Geldt dat ook voor een eehm een groter groei spaarrekening van de ING. Ik spaar nu voor mijn zoon, maar dat bedrag ligt een stukje hoger. Moet hij daar dan belasting over betalen? Het komt vrij als hij 18 jaar is.
Het spaargeld van minderjarige kinderen valt onder het eigen vermogen van de ouders. Bedraagt het gezamenlijke spaargeld van ouders en kind meer dan het heffingsvrije vermogen van 21.139 euro (voor fiscale partners geldt een heffingsvrije vermogen van 42.278 euro),
Geloof dat ze het spaargeld van de rekeningen voor de kinderen bij het 'bezit' van ouders optellen. Denk dat anders mensen die zouden moeten betalen, veel geld op de rekening van de kinderen zouden zetten...
Mijn antwoorden, ja ik vind sparen belangrijk, we doen dus goed ons best, maar gaat nooit snel genoeg. Ik zou een buffer van 10.000 mooi vinden En op 18e een spaarrekening van 10.000 voor kind voor rijbewijs / studie / huisje. We zetten nu 50,00 per maand op haar rekening, hopen dat we dit kunnen doen tot ze 18 is.
Sparen: Moet dat? Een buffer nodig: Ja, maar niet zo heel groot. Puur voor als er iets stuk gaat. Mooi bedrag als buffer: 1000 euro is zat genoeg om dingen te kunnen vervangen (als je een huurhuis hebt) Ik steun de economie, dus geld moet rollen. Bovendien is er bij ons (helaas) niemand die het erft, dus alles moet en zal op. Mijn mening in deze is dus waarschijnlijk niet echt representatief.
De kinderspaarrekeningen valt onder box 3 dus als je boven de belastingvrije voet it moet je nu belasting betalen. Het wordt bij jouw vermogen opgeteld (ik heb net een spaarrekening voor mijn dochter geopend). Mijn ideaal is minimaal 10k als basis, alles meer is voor grote uitgaven. Voor mijn dochter hoop ik minstens dat bedrag, maar dan hebben we het over ongeveer 18 jaar. En 10k nu zal niet hetzelfde zijn als 10k dan. Dus dat bedrag gaat ongetwijfeld veranderen in de loop van de jaren.
5 a 6000 euro vinden wij spaargeld genoeg. Nu Willen we graag onze 2e hypotheek eruit hebben , dus dan moeten we naar ietsje meer. Maar voor echt onverwachte dingen is hier 5000 echt genoeg. Het scheelt wel onwijs las ik al dat mijn man zelf de auto's onderhoud en daardoor kunnen we ook goedkopere auto"s kopen. dus 1500/2000 euro is voor een auto meer dan genoeg bij ons. wasmachine e.d. kan makkelijk voor onder de 500 enz. Veel meer geld apart hebben ( buiten spaar voor kinderen om/pensioen) vinden wij niet nodig omdat we liever volop leven , ook omdat het in onze familie meer dan eens gebeurd dat mensen er niet van konden genieten zeg maar.
Wij hebben 2 spaarrekeningen: rekening 1 waar elke maand een variabel bedrag op wordt gestort en die rekening is voor auto/wasmachine/vakantie/kleding enz. Rekening 2 waar elke 4 weken een xxx bedrag op wordt gestort waar dan de grote rekeningen van worden betaald zoals verzekeringen en waterschapsbelasting Als van rekening 2 de grootste kosten betaald zijn dan zorgen wij er voor dat er standaard 1000,- op blijft en vullen zo nodig weer aan. Rekening 1 is de bedoeling dat er 5000,- en als het sparen goed gaat zoals wij nu voor ogen hebben verhogen wij die. Maar wij zijn nu net weer op de goede rit qua sparen dus dat zal wel 2 jaar of 3 duren maar dan reken ik even zonder vakantie geld of andere extra's. Wij hebben een huurwoning dus ik hoef geen buffer voor het onderhoud die van de woningstichting is maar ik vind een buffer wel nodig, een wasmachine en auto enz. en voor als er één van ons door ziekte thuis komt te zitten uwv mest je ook niet rijk.
Zoiets lijkt mij ook ideaal. Alleen dan nog wel aparte spaar voor de kids. Daar zit geen limiet op haha....
Ik wil graag mijn latere kinderen net zo kunnen helpen als mijn ouders mij (en mijn zus) hebben geholpen. Onze studies zijn betaald, het rijbewijs van mijn zus is betaald, een heel stuk van ons huis is daarmee betaald en mijn zus zal als zij een huis koopt volgend jaar hetzelfde krijgen. Zij hebben dat overigens wel voor een groot stuk gedaan met een (stevige) erfenis. Met een huizenprijs die almaar stijgt hier in België zal dat huis niet volledig lukken, maar studies vind ik toch echt wel een héél belangrijke. We hebben een stevige buffer, we kunnen wel wat aan, maar het mag dus altijd meer. Hier betaal je overigens bij een hypothecair krediet automatisch elke maand een stuk hypotheek en een stuk intrest.
Ik voel mij prettig als wij een jaarsalaris a la Jan Modaal op de spaarrekening hebben staan Mocht één inkomen wegvallen, dan kunnen we het er tenminste een poosje mee redden. Na grote uitgaven is dat ook steeds weer het punt waar we naar toe werken.