Kaas, kwark en griekse yoghurt word toch ook gemaakt van koemelk Een beker griekse yoghurt eten is in principe dus hetzelfde als een glas melk drinken.
Dit is toch geen nieuws?? Mijn zoontje en ik kunnen beide niet tegen melk. Ik kan er helaas niet meer tegen na een maagoperatie,vind t namelijk heerlijk.Hier dus soja(maar daar zijn ook weer verhalen over) rijstemelk,amandelmelk etc. We pakken wel (geiten)kaas hoor,tijd niet gedaan maar af en toe een tosti kan ik echt niet zonder! Of t voor niemand goed is? Tja dat is met heel veel natuurlijk,maar ik denk dat als je het met mate drinkt het wel meevalt.
Ik hoef geen artikelen of onderzoeken onder mijn neus geschoven te krijgen om het hier mee eens te zijn. Ik had zelf ook wel bedacht dat het niet goed is voor een mens om veel melk van een koe te eten of drinken. Helaas krijgt mijn dochtertje kunstvoeding en dat botst nogal met bovenstaande.
Een zuigeling heeft uiteraard melk nodig, en als je dat niet zelf kunt geven, geef je kunstvoeding, simpel.
Dat is toch al jaren dat ze dat zeggen? Jaren terug eens een artikel gelezen dat volwassenen beter geen melk drinken, iets met een bepaalde stof die wij niet zo goed meer of sommigen zelfs helemaal niet meer verteren. Kinderen verteren deze stof nog wel. En ja als je uiteindelijk kijkt... Borstvoeding of dieren die zogen dat is tot een bepaalde leeftijd (uitzonderingen daargelaten).
Nou ik zeg dat ik het graag eet, dus lekker vind. Melk vind ik niet lekker, kids trouwens ook niet. Maar dat betekend niet dat ik dat dan gezond(er) vind. Daarom kies ik vaak voor de soja variant
Bij normaal gebruik zal het naar mijn mening allemaal wel meevallen en zal je er niet zo onder lijden. Overal waar te voor staat is niet goed.....
Wat is er dan gezond aan soja-sap? (Vind melk zo'n raar woord, ook in het geval van amandel, haver, rijst of spelt).
In de landen waar veel melk wordt geconsumeerd, heeft er een mutatie plaatsgevonden in de genen van die inwoners van die landen. Die mensen kunnen dus wel melk verdragen. Ik geloof dat dat vooral in Nederland en Zweden zo was. Aziaten bijvoorbeeld kunnen idd geen melk verdragen. Ik persoonlijk vind het allemaal wel prima zo ... teveel melk is niet goed ... teveel water overigens ook niet. Het zal allemaal dus wel.
Geen lactose, want daar wordt mijn lichaam niet gelukkig van Maar ik hou wél van muesli met yogurt, kwark of zoals jij het noemt 'soja sap' . Ik reageer wel stukken minder op gefermenteerde producten. Trouwens, ik heb zelf ook vaak kefir gemaakt. Voor mezelf en de kids, maar ook voor de hond haha. Kan ik wel weer eens gaan doen, zo makkelijk maar het komt er gewoon niet meer van. Zonde.
Alles met mate en veel variatie, dan zal het wel loslopen. Hoewel ik wel geloof dat ons eten en drinken lang niet altijd zo goed is als wordt beweerd, is al dat gepraat daarover ergens ook een luxeprobleem. Wij HEBBEN een keuze, iets om soms gewoon eens dankbaar voor te zijn.
Een beetje hetzelfde als "je eet geen cactus, waarom dan wel tomaten." Rauwe melk van grasgevoerde koeien is heerlijk en gezond. Het vet helpt de lactose af te breken. Door er kefir van te maken fermenteer je de melk zodat het beter opgenomen wordt. Dus ja slechte melk is erg slecht maar goede melk kan heel goed zijn. Hier gaan er minstens 5 liter per persoon doorheen, wekelijks. Ik zou die supermarkt pusmelk echter voor geen goud drinken.
Wij drinken eigenlijk niet echt veel melk. Niet eens wekelijks. Ik gebruik het alleen in mijn baksels, vind sojamelk niet lekker.
En over 5 jaar moeten we weer allemaal aan de melk, want dan is het ineens weer geweldig... Die onderzoeken komen mijn neus uit en als ik ze allemaal zou volgen, eet ik voortaan karton...