Zoontje gek van alles wat 'girly' is

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Yuni, 5 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Ik zou me hooguit ergeren aan mensen die belachelijke opmerkingen maken.

    Jongens en meisjesspeelgoed en dingen zijn zo aangeleerd. Maar zoals ik vroeger met auto's en transformers speelde,moeten jongens met prinsessen kunnen spelen. Blijft wel dat het meer geaccepteerd is als meiden wat jongensachtig (om het zo maar even te noemen) zijn dan andersom. Erg jammer.
     
  2. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Haha, nu nog niet hoor. Maar er komt een moment (als het goed is) dat hij geen make-up zal willen dragen en dan komt de foto natuurlijk even tevoorschijn. Samen met de andere foto's van bijv. die ene keer dat hij vaseline in zijn haren had gesmeerd. Komt op hetzelfde neer hoor ;).

    Alsof ik mijn kind nu hardop sta uit te lachen zeg, kom op hoor. Ik geniet er heel erg veel van dat hij mama mooi genoeg vind om te imiteren.
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    dit is idd wat ik bedoel en ik vind het ook wel sneu dat je een jongetje zo het mikpunt laat zijn van plagerijen.
     
  4. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    1. Ik stuur mijn kind in geen enkel kledingstuk naar school.

    2. Als mijn kind het mikpunt is can pesterijen (gelukkig niet het geval) dan is dat niet mijn schuld... hooguit de schuld van ouders die hunt kind leren dat sommige dingen gek zijn. Je kunt ook je kind meegeven dat iedereen anders is en het waard is om respectvol mee om te gaan.

    3. Een rok is een rok. Dat dit volgens 'onze' cultuur hoort bij meisjes is aangeleerd gedrag, net zoals het merendeel van de verschillen tussen j/m.
     
  5. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik had al een nuance aangebracht in een latere reactie. Maar feit blijft wel dat jongen die doet als meisje of andersom = reden om uitlachen of erger. Ik heb daar moeite mee.
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113

    Nou mijn kinderen mogen niemand pesten of uitlachen dat ten eerste. Maar over dat een rok aangeleerd gedrag is dat het bij vrouwen hoort dat vind ik wel ver gaan. Een rok is gewoon voor vrouwen..dat is toch niet zo moeilijk te accepteren?? En ja mijn kinderen zouden op hun sodemieter krijgen als ze een kind om wat voor reden dan ook uitlachen..dus ook bij een jongen in een rokje. Masr ik vind wel dat dit gewoon een vrouwelijk kledingstuk is dus mijn zoon zou daarin niet naar school mogen.
     
  7. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Ik denk niet dat dit alleen bij de ouders ligt.
     
  8. Antares

    Antares VIP lid

    17 nov 2008
    19.894
    3
    38
    als hij het leuk vind ts....laat hem.

    hier een dochter de van alles wat jongens is houd.

    oh en een rok is niet uitzonderlijk bij mannen hoor.....onze cultuur zegt dat dat zo is.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Rok_(kleding)
     
  9. Bootsje

    Bootsje Fanatiek lid

    12 jul 2013
    1.228
    0
    0
    ja.. er zijn genoeg mannen die in rokken lopen omdat dat bij hun cultuur hoort.. schotten lopen in een kilt.. niet in een jurk die boedhisten dragen.. dan worden ze ook raar aangekeken, omdat het niet in de cultuur hoort..

    zelfde geld dan voor een cultuur waar rokken voor mannen niet gewoon zijn..

     
  10. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Kind niet in rok naar school omdat hij dan uitgelachen wordt vind ik een redenatie van hetzelfde kaliber als 'tja als je niet verkracht wil worden dan moet je je ook niet zo kleden' ...

    Ik hoop echt dat mijn geweldig sterke en eigenzinnige zoon zo blijft als hij is en zich niet laat beïnvloeden door wat anderen gek vinden. Niet meelopen met de meute en bang zijn om anders gevonden te worden.
     
  11. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Nou vind dat wel een bizarre vergelijking
     
  12. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mja, ik vind best dat je je kind zoiets uit kan leggen als het oud genoeg is. Dus dat veel mensen een jongen in een rok heel vreemd vinden en 'm misschien uit zullen lachen of hem er zelfs mee zullen pesten; aan de ouder om in te schatten of je kind dat aan kan. Ik kan me voorstellen dat je het verbiedt uit zelfbescherming, maar als een kind een sterke eigen wil heeft, kan hij het misschien wel hebben en accepteren klasgenoten het bv ook gewoon? Ik zou het iig niet bij voorbaat verbieden, maar ook niet per definitie toestaan. Dit is ongelooflijk afhankelijk van het kind.

    Ik had al vroeg een bril zelf en was een vrij makkelijk pest-slachtoffer (erg verlegen, beet niet snel van me af); mooi recept voor pesterijen. Maar ja, die bril had ik wel gewoon nodig, ik kon 'm moeilijk thuis laten. Een rok is misschien niet per se nódig, maar kan toch een heel belangrijk deel zijn van wie een kind is... ik zou dus toch voorzichtig zijn met het verbieden er van als een kind het aan wil ondanks pesterijen; soms ben je liever wie je bent, ongeacht de reacties van anderen, dan dat je je voordoet als iemand anders...
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Mooi hè dat een kind nog helemaal niet in die hokjes denkt.. vooral zo laten denk ik dan maar.. komt vanzelf wel dat ze zichzelf en de wereld zich allemaal beperkingen (laten) opleggen.

    Niets mis met dit kind

    Toen mijn zoon van toen 5,5 met een roze en paarse ketting naar school wilde gaan, vroeg ik aan hem of hij dacht dat alle kinderen dat mooi zouden vinden. Hij zei gelijk dat hij dacht dat de meisjes het heeeel mooi zouden vinden en de juf ook en sommige jongens zouden misschien gaan lachen maar daar had hij dan maling aan. Prima jongen, lekker doen dan!:D
     
  14. soeza

    soeza Niet meer actief


    Heerlijk!
    Ik hoop dat mijn kinderen later ook zo sterk denken :)
     
  15. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    In de klas hebben ze een plasketting; roze voor meisjes en blauw voor jongens. En ik zie ook regelmatig dat een jongen een kralenketting heeft gemaakt en die mogen ze dan een dagje mee naar huis nemen.
    Verder ook genoeg jongens die ik met van die loombandjes zie lopen en laatst was er ook een jongen bij ons spelen, die had er 4 gemaakt..
    De buurjongens hebben een keer toen ze boven speelden, mn dochters jurken gepast (buuf en ik zaten te kijken via de babyfoon :p) En ik ken zoveel jongetjes die wel eens nagellak willen.
    Af en toe zo'n uitspatting is hartstikke leuk. Mijn dochter vond Thomas de Trein ook altijd leuk en soms wil ze wel eens iets van cars ofzo, nou prima. Ze heeft ook een (roze) spiderman pyjama :).

    Maar goed, als een jongen echt alleen maar 'meisjesdingen' leuk zou vinden, tot in t extreme.. tja, eerlijk gezegd zou ik me daar ook niet heel prettig bij voelen. Net zoals wanneer mijn dochter alleen maar van jongensspul zou houden.
    Maar ja doet er niets aan. Sterker nog, als je t andersom zou proberen te stimuleren, werkt t misschien alleen maar averechts..
     
  16. sunnyday

    sunnyday Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.449
    0
    0
    Hier een meisje die gek is van cars en planes. Haar lievelingskleur is blauw. Ze heeft dan ook een blauwe cars kamer en een poster van planes hangen. Ze vindt het helemaal geweldig. Helemaal prima toch!

    Ze wordt in juli 4 en ze begint nu ook prinsessen wel leuk te vinden, maar haar voorkeur blijft cars :D

    Ik vind het leuk dat ze niet standaard voor de meisjes dingen gaat en gewoon haar eigen weg kiest.

    Mijn oudste daarentegen is echt een meisje-meisje. knalroze kamer, alleen maar prinsessen en paardjes.
    Het grappige is dat ze haar jongere zusje zo ziet spelen met autotjes dat ze dat nu ook leuk vindt en tegenwoordig vaker daar mee wilt spelen of wilt bouwen :D
     
  17. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief


    Hartstikke goed van je zoontje :)

    Maar qua rokjes/jurken dragen naar school vind ik toch wel dat je je kind in zekere zin wel moet beschermen tegen de "boze buitenwereld". Dat jij of ik niet in hokjes denken wil nog niet zeggen dat andere mensen of andere kinderen dat ook niet doen. Dat is dan hun probleem zou je denken, maar het zou ook een probleem voor je kind kunnen worden qua pesterijen.

    Maar ik heb een dochtertje die vooral van "jongens speelgoed" houdt. Ik kan me voorstellen dat het voor jongetjes misschien iets gevoeliger ligt.
     
  18. Jatobe

    Jatobe Fanatiek lid

    9 jun 2013
    1.868
    2
    38
    Ons zoontje (3j.10mnd) is al zeker een half jaar fan van roze. Vandaag heeft hij een roze rekenmachientje uitgezocht bij de Action. Ook schoenen zijn favoriet in roze. Vooral met glitters. Dat vind ik net iets te ver gaan zeg ik eerlijk, hij vindt rood ook mooi (all stars: die roooooooooooooooooooode mama!) of blauw of groen. Dus hier ook een roze fan. Da's toch een mooie kleur he mama? Tuurlijk jongen! :) Aan de andere kant is hij ook Planes, Cars en Angry Birds fan.
     
  19. Myrthe

    Myrthe Niet meer actief


    Yuni, heeft hij ook oog voor jongens dingen? Hier bedoel ik mee ruwe spelletjes of voetballen ? Zit hij al op de basisschool? Heeft hij het weleens over het meisje zijn dat hij dit wil?
     
  20. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Zo heb ik laatst een foto gemaakt van Jelle terwijl hij rond liep te paraderen in Jitte's roze prinsessen jurk... :D

    Als hij dat wil, vind ik het prima. Al zou ik wel even moeten slikken als hij met die jurk aan mee naar de supermarkt wilde. Maar net zo goed als dat ik vind dat meisjes met auto's moeten kunnen spelen, mogen jongens rustig een prinses zijn.

    Soms wil Jelle ook make-up of nagellak, en dat mag, maar dat moet er van mij dan wel af voor hij naar school gaat. Hij zit al een beetje in een uitzonderingspositie omdat hij een klas over heeft geslagen, als hij dan ook nog met make-up op school komt ben ik bang dat hij gepest gaat worden. Zo stevig staat hij nog niet in zijn schoenen dat hij dat kan handelen, zeg maar.
     

Deel Deze Pagina