vegetarische moeders club

Discussion in 'Algemene clubs' started by bolkje, May 26, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Wij hebben in het verleden wel veel biologisch gegeten, we kregen elke week een pakket groenten via Abonnement van Boerderij Landzicht - Biologische Groenten | Groentenabonnement | Biologisch groenten . Nu doen we dat niet meer, vanwege de kosten en omdat we nu een heel stuk moeten reizen naar een afhaalpunt... voorheen zat dat bij ons om de hoek!

    Vanavond ben ik uit eten geweest. Voor mij zijn dat zo'n beetje de enige momenten dat ik nog wel wat vlees eet. Maar stom genoeg merk ik dan wel altijd dat ik daarna direct last krijg van mijn maag en darmen, dus waarom ik dat nog doe... :(
     
  2. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    Jan 5, 2012
    4,525
    2
    36
    Ja, in ieder geval wekelijks de biologische groente- en fruittas. Verder ook biomelk, eieren en brood af en toe.

    Vanavond geroerbakte Chinese kool gegeten, met champignons, knoflook, ui en kruiden. Met rijst. Meestal eten we lekkerder, maar die kolen zijn nog steeds wel een beetje het nadeel van zo'n biotas :).
     
  3. Ik weet niet of je vegetarisch of veganistisch eet, maar ik vind dit recept altijd wel lekker.... er zit alleen wel kaas door, dus niet veganistisch.

    Ingrediënten
    1 kg aardappelen
    500 gr Chinese kool, in reepjes
    2 tl kerriepoeder
    1 blokje groentebouillon
    1 kleine rode paprika, in blokjes
    5 ananasschijven, in blokjes
    150 ml melk
    200 gr kaas, in blokjes
    nootmuskaat
    zout en peper

    Bereidingswijze
    Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met de melk, zout, peper en nootmuskaat. Kruimel het groentebouillontablet erdoor en roer de kerriepoeder en stukjes paparika erdoor. Snijd de Chinese kool in reepjes en meng het door de puree. Laat het goed warm worden in ongeveer 10 minuten. Roer dan de kaasblokjes erdoor tot de kaas zacht wordt. Schep als laatst de stukjes ananas door de stamppot.
     
  4. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    Jan 5, 2012
    4,525
    2
    36
    Nee, geen veganist hoor. Dank voor het recept, klinkt lekker!
     
  5. Fenske

    Fenske Actief lid

    Mar 7, 2014
    365
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Lekker Bolkje!!!!!
     
  6. Fenske

    Fenske Actief lid

    Mar 7, 2014
    365
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Iemand ook wel eens gevulde pompoen uit de oven gemaakt??? If so please share het recept ;)
     
  7. Fenske

    Fenske Actief lid

    Mar 7, 2014
    365
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Hi Aislyn,

    Ik denk dat je precies het "pijnpunt" raakt waar de vegetariërs vaak onderling discussies over hebben. Zijn wij de niet-vleeseters degene die een keuze daarvoor maken of maken vleeseters de keuze om vlees te eten?!?
    Ik vrees dat ik vleeseten toch als norm zie (ook gezien ons gebit), dus ik zie mijzelf als de persoon die de keuze maakt het niet te eten. Tijd zal ons leren wat onze nieuwe normen worden (eerst was overal roken een norm, nu is niet roken de norm- dus wie weet ;).
     
  8. Ik denk eigenlijk dat beide een keuze is. Je kiest altijd, maar je ervaart niet alles als een keuze.

    's Morgens opstaan als de wekker gaat is al direct een keuze, want je zou ook kunnen blijven liggen.... Toch ervaar je zulke dingen niet echt als een keuze. Zo zit het (naar mijn mening) ook bij vlees of vegetarisch eten :)
     
  9. Fenske

    Fenske Actief lid

    Mar 7, 2014
    365
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Mooi gezegd bolkje!
     
  10. Wat eten jullie vanavond? Ik ben inspiratieloos...

    Daarnaast is mijn kinderwagen kapot en heb ik nu een leenwagen waar ik echt niet meer kan rijden, wat een vervelend ding :( Dus ik heb ook totaal geen zin om de deur uit te gaan voor boodschappen :)
     
  11. Fenske

    Fenske Actief lid

    Mar 7, 2014
    365
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Pasta, spinazie, tomaat, feta, pijnboompitten gebakken!
     
  12. Hm, dat klinkt goed.

    Hier is het dus geheel inspiratieloos pasta met tomatensaus en groentes geworden :)
     
  13. Aislyn

    Aislyn Fanatiek lid

    Feb 16, 2011
    2,448
    1
    38
    Dordrecht
    Inderdaad Bolkje, het is in beide gevallen een keuze. Alleen sommige keuzes maak je bewust, andere denk je wat minder over na. Als vegetariër met een kind moet je hier toch vaak wat langer over nadenken dan wanneer je "gewoon" vlees eet.

    Vandaag zilvervliesrijst, satesaus, taugé, en gekookte eieren.
     
  14. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    Apr 19, 2013
    4,965
    2,790
    113
    Ik denk dat het ook een cultureel ding is? In delen van India zal het bijv. juist de norm zijn om niet vlees te eten.

    Hier (nog) geen mama, maar wij eten beiden grotendeels vegetarisch (af en toe vis, af en toe vlees van de (biologisch gehouden hobby)dieren van familie). Ik denk dat we dit met onze kinderen ook zo doen. Dus niet strikt vegetarisch, maar niet onze eigen eetgewoontes aanpassen voor het kind, idd eten wat de pot schaft. En dan waarschijnlijk iets vaker vis/vlees dan nu om te zorgen dat het iig allemaal genoeg is aan voedingsstoffen e.d.
     
  15. ballerina

    ballerina Lid

    Aug 15, 2013
    22
    0
    0
    Helemaal mee eens! Ik ben vegetarisch opgegroeid. Bij ons was het erg extreem anti-vlees (en anti-suiker). Dat is als kind niet leuk, als je niet mag meedoen als je dat zou willen maar sinds ik er goed over kan nadenken vind ik ook dat zowel vlees eten als geen vlees eten echt een keuze is. Ik vind de suggestie om je kinderen meer vrij te laten als ze het kunnen begrijpen wel een hele mooie. En dan thuis uiteraard gewoon eten wat de pot schaft.
     
  16. Uit gemak kochten we dit weekend een keer potjes ipv zelf maken. Het potje lentegroenten met tomaat ging er echt in als zoete koek, hij vond het echt zooo lekker dat ie zelfs al naar de lepel ging happen als we zijn mond probeerden schoon te maken :D

    Helaas vindt ie mijn zelfgemaakte potjes nooit zo lekker :(

    Wat maakten jullie eigenlijk zelf toen ze zo klein waren? Succes-recepten zijn erg welkom :D
     
  17. Fenske

    Fenske Actief lid

    Mar 7, 2014
    365
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Hi bolkje, klopt het dat je kindje 31 weken is?
    Toen gaf ik mijn dochtertje vaak geprakte worteltjes of erwtjes ( worteltjes vers en doppertjes uit de vries afdeling omdat dat het meest vers is) klein beetje aardappel er doorheen prakken...
    Verder maakte ik zelf tomatensaus met spagetti maar ik weet niet meer of dat al mag bij 31 weken ( bruine spagetti, verse tomaten, vega gehakt, heeeeeeel fijn hakken vond ze heeeerlijk)
     
  18. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    Jan 5, 2012
    4,525
    2
    36
    Ik maakte van alles: pompoen met beetje knoflook, beetje ui, tomaat en aardappel, erwtjes met aardappel, spinazie zo af en toe, tomatensappen met pasta en een beetje kaas erdoor. Had een leuke site gevonden toen. Zal eens kijken.
     
  19. Dat is zeker een leuke site!! Zo te zien zijn het allemaal dingen die je dan ook met een kleine aanpassing als volwassene kan eten. :)
     

Share This Page