Wel of geen duowagen? Advies gevraagd

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door onzewonders, 21 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Als de baby straks komt is onze zoon 1.5. We hebben nu een Joolz en ik zit er over te denken die te verkopen en een EasyWalker duo te kopen.

    Maar ja, ik ben zo blij met de Joolz en ik vraag mij af of onze zoon nog wel zo veel in de buggy zal zitten. Hij loopt nu en over drie maanden zal hij nog beter lopen dan nu. Dus is het dan wel nodig om voor hem ook een buggy te hebben?
    Of een voetenplankje voor de Joolz? Maar hij is zo druk, die staat daar nooit stil op.

    Dus wat te doen.... Joolz behouden voor alleen de baby of toch een duowagen voor als we een keer een dagje weg gaan of flink stuk gaan wandelen?
     
  2. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ik zou voor nu je enkele wagen houden en een plankje voor erachter kopen. Mocht je merken dat het tóch onhandig is en/of je oudste toch niet zo lang kan staan of lopen, dan kan je altijd alsnog een duowagen kopen.

    Nóg een optie is om een goede ergonomische(!) draagzak/draagdoek te kopen en je baby daarin te doen, zodat je oudste in de wagen kan.

    Oh, en voor als jullie eens met z'n 4-en weg gaan zou ik er gewoon een simpele buggy bij kopen, kan je zoontje daarin. Voor uitstapjes met z'n 4-en zou ik echt geen duo aanschaffen.
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik zou met 1,5 jaar zeker een duowagen aanschaffen. Mijn dochter van bijna 3 gaat nog regelmatig in de buggy..
     
  4. liefebees

    liefebees VIP lid

    6 dec 2010
    6.936
    204
    63
    Overijssel
    Wij hebben het wel gedaan, de oudste was 16 maand toen haar zusje werd geboren en liep toen ook nog niet.
    Met 19 maanden ging ze lopen maar was nog blij met mn duowagen hoor, lange stukken lopen hield ze niet vol en als ik even vlug door wilde lopen was het wel zo fijn dat ik haar ook even in de wagen kon zetten.
    Wij hebben de Bugaboo Donkey, deze kan je makkelijk ombouwen van enkele wagen naar duo. We hebben er nu een plankje achter en gebruiken hem als enkele wagen, de oudste wil nu niet graag meer zitten en zo met een plankje gaat het prima.
    Maar als we ergens een dagje heen gaan dan gebruiken we hem zeker nog veel als duowagen.
     
  5. Lieke84

    Lieke84 Fanatiek lid

    1 jun 2011
    3.016
    1
    38
    Zijn heel veel topics over bij babyuitzet.....
    Zelf zou ik echt voor een duo wagen gaan. Persoonlijk vind ik de icandy peach duo echt een aanrader. Mijn oudste liep ook al met 13 maand en kon met 16 maand prima lopen. Echter vooral de kant uit waar hij zelf heen wilde. Inmiddels is de jongste 5 maanden en de oudste 26 maanden en gebruik de wagen nog wel veel. Zeker bij dagjes weg of iets langer winkelen. Meerijdplankje was bij mijn oudste geen succes, is maar even leuk.
    Het ligt er een beetje aan hoe je met je kindjes op stap wil. Doe je enkel korte boodschapjes etc, dan is het zonder duo wagen te doen. Zeker in combinatie met een draagzak voor de baby.
    Hier de duo wagen op MP gekocht en geen seconde spijt gehad!
     
  6. Lieke84

    Lieke84 Fanatiek lid

    1 jun 2011
    3.016
    1
    38
    Oh ja, ik vond het wel een must de duo wagen ook echt als enkele wagen te kunnen gebruiken.
     
  7. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Het probleem is dat mijn man vaak van huis is en ik meestal alleen met de kids op pad ga. Dus ook dagjes weg enz. En ik ben bang dat het dan niet prettig is om zonder duo wagen te zitten....

    Vreselijk die dilemma's!! :)
     
  8. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Hm, nee voor echte dagjes weg is je oudste denk ik nog te jong om van hem te kunnen verwachten dat hij de hele dag loopt of op een plankje staat. Dan zou ik toch voor een duo gaan.

    Misschien je Joolz gewoon houden en een duo op Marktplaats kopen. Mijn kinderen schelen 14 maanden en ik had vanzelfsprekend een duowagen nodig, maar ik heb de enkele wel gehouden. Later gebruikte ik die dus weer met een plankje erachter.
     
  9. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Daar heb ik dus ook aan zitten denken. Misschien is dat nog de beste oplossing. Een vriendin heeft nog zo'n duo staan bedenk ik mij net. Ik kan die net zo goed van haar lenen voor die paar maanden! En net wat je zegt, als onze zoon weer wat ouder is kunnen we alsnog een plankje kopen als we willen. Ow heerlijk! Weer een dilemma minder!:D

    Bedankt!
     
  10. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Graag gedaan :D
     
  11. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Geen. Baby in de wagen en S (bij geboorte anderhalf jaar) in de Tula toddler op mijn rug. Kan ook andersom maar ik vind dit prettiger omdat L dan lekker lag tr slapen of kijken en ik echt mn handen vrij had voor S.

    Ik doe het nog steeds zo trouwens. Ideaal.

    De anderen schelen meer nl 25m en bij hun heb ik ook nooit een duowagen gemist. Plankje, loopfiets, baby in doek en peuter in buggy, peuter op rug en baby in wagen. Allemaal handiger dan te brede of slecht wendbare duowagen.....
     
  12. Withinshin

    Withinshin Bekend lid

    1 okt 2009
    972
    0
    16
    NULL
    NULL
    Onze oudste was net twee toen de jongste werd geboren. Ik heb voor een ergonomische draagzak gekozen. De jongste daarin en de oudste in de buggy. Zo kon (en kan) ik ook alleen prima met twee kinderen weg en kan zo ook nog alle winkels fatsoenlijk in. Vond dat met de gewone kinderwagen al een ramp!
     
  13. nikton

    nikton Bekend lid

    10 jan 2008
    703
    0
    16
    Mijn kinderen schelen 21 maanden en ik was erg blij met de duowagen! De oudste heeft er zeker 1,5 jaar ingezeten. Daarna pas wagen verkocht. De oudste kon lopen maar geen hele afstanden en omdat ik ook vaak alleen was, was dit heerlijk!
     
  14. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    Je zou je baby ook kunnen dragen als dat iets voor je is. Dit kun je zeker wel een jaar volhouden en tegen die tijd is een voetenplankje of zo'n zitje voldoende voor je oudste. Is waarschijnlijk wel een stukje goedkoper.
     
  15. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Mijn dochtertje was 20 maanden toen mijn zoontje geboren werd en ik heb wel een duo-wagen aangeschaft en was er echt blij mee!
    Zo veel/ver kunnen ze nog niet lopen en op een plankje staan vond ze ook vervelend + het duwde niet fijn.
     
  16. misa

    misa Niet meer actief

    Wij hebben voor onze eerste een maxi cosi mura 4 gekocht. Toen de tweede kwam was hij 1,5 jaar. We hebben er een phil en teds duowagen bij gekocht en daarna ook een kidsit voor achter de mura. Al duurde dat wel even voor hij er goed op kon zitten.

    Daarnaast had ik ook een draagdoek (amazonas) en later een draagzak (bondolino).

    Alles tweedehands trouwens...!

    De duowagen is weer verkocht zodra we het niet meer nodig hadden, evenals de draagdoek. De kidsit gebruiken we nog steeds en de mura dus ook.
     
  17. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Ligt eraan.

    Wandel je veel en ver?

    Hier bijna dagelijks een flinke wandeling. Vorig jaar hadden wij daarom wel een tweedehands duowagen met babynestje gekocht. Veel gebruik van gemaakt. Waren er dan ook erg blij mee. Inmiddels weer verkocht, want Aiden kan nu flinke stukken zelf lopen en houdt dat ook goed vol.
     
  18. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Bij ons zit er 23 maanden tussen 2 kinderen en ik heb toendertijd ook een Duowagen gekocht. Ik heb er geen dag spijt van gehad! Ik heb een Phil&Ted's gekocht, omdat je bij die kinderwagen de keus hebt om hem voor 1 of 2 kinderen te gebruiken. De wagen heeft de grootte van een enkele wagen en met het extra zitje word hij niet groter, zeg maar.

    Zie duwen | phil&teds (Nederland) Hij vouwt klein op en met een speciale beugel kun je er de MAxi Cosi op zetten. (en nog steeds 2 kinderen vervoeren) Het enige nadeel dat ik eraan heb kunnen ontdekken is dat de kinderen op een gegeven moment ruzie gingen maken over wie er onderop mocht zitten.. ;)

    De mijne is inmiddels alweer 5 jaar oud, dus die staat niet meer op de site, maar hij word nu nog steeds intensief gebruikt door mijn zwager en schoonzus. Hij was niet goedkoop, maar het was de moeite waard.
     
  19. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Zeker doen. Oudste kan steeds wel wat lopen maar ik vind het heerlijk dat ik ze beiden in de wagen heb ook nu nog in bijvoorbeeld een winkel.
    Onderweg lekker een broodje eten of een banaan oid.
    Hier al bijna een jaar in gebruik.
    Ik ben zeer blij dat ik mijn zin doorgedramd heb ;)
     
  20. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik zou even nagaan hoeveel je hem zou gebruiken. Ik woon bijvoorbeeld 30 minuten lopen van het centrum af en dus heb ik gekozen voor een fietskar. De supermarkt om de hoek doet ze gewoon lopend. Maar als ik meer zou lopen had ik geen fietskar gekocht, maar een duowagen.
    Ik zou sowieso je enkele wagen houden, zeker als je er zo blij mee bent.
    Ze schelen hier trouwens 19 maanden.
     

Deel Deze Pagina