Taarten tips gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door sara1988, 22 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sara1988

    sara1988 Bekend lid

    3 jun 2012
    849
    0
    16
    Nederland
    Mn dochter wordt vrijdag 1 jaar! Nu zit ik erg te twijfelen over de taart,
    Nu kan mn collega zo'n marsepein taart maken, maar vindt dit best prijzig (2 euro pp)
    We verwachten rond de 26 volwassenen en paar kinderen, dus best een aanzienlijk bedrag.
    Opzich vind ik een slagroomtaart met foto erop ook leuk( gemiddeld 30 euro voor 30 personen)
    Maar ik wil ook een taartje op de dag zelf(zondag vieren we het)
    Op de dag zelf komen de opa's en oma's een taartje eten.
    Wat hebben jullie gedaan met de verjaardagen van de kinderen?
     
  2. trotsemama12

    trotsemama12 Bekend lid

    17 feb 2014
    848
    1
    0
    NULL
    Noord-Brabant
    Ik had bij de Jumbo zo'n foto taart besteld en nog een appeltaart voor de gene die geen slagroom taart lusten. Vond die marsepein taarten ook best prijzig. Doe het wel als ie wat ouder is, dan krijgt hij er wat meer van mee.

    Alvast gefeliciteerd :D
     
  3. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    hi!

    Ik maak zelf fondant taarten, dus ik ben misschien geen goed vergelijkingsmateriaal.
    Wil er alleen even bijvertellen dat je voor die 2 euro p.p. wel een taart krijgt met een thema/kleur naar keuze, en dat je lekker jue vulling zelf kunt kiezen.
    Is totaal niet te vergelijken dus met een slagroomtaart van de jumbo!

    zucces metj e keuzen
     
  4. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.619
    1.332
    113
    Westland
    +1 !
     
  5. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Dan moet je naar de Hema gaan. Want € 2 pp is spotgoedkoop voor een volledig gepersonaliseerde, handgemaakte en verse taart

    Zo'n taart is gewoon duurder dan de standaard slagroomtaart. Als je een kopje koffie gaat drinken op een terras ben je toch ook meer kwijt voor een punt appeltaart dat uit de vriezer komt?
     
  6. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Hier had ik gewoon drie taarten. Zelf gebakken! Smorgens als gezin en stukje en smiddags met de visitie en kaarsje erop
    Ik vind die marsepein of fondant taarten nooit echt heel lekker. Of laat ik het anders zeggen: de fondant of marsepein haal ik eraf tijdens het op eten.
     
  7. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik maak ze zelf. Dit jaar ga ik een Bienestich met aardbeien maken. Abrikozenvlaai, kersen of rijstevlaai en iets van kwark of zo. Bij ons is het gebruikelijk om 2-3 stukken per persoon te eten dus tel alles standaard keer 3. Omdat ik alles zelf bak boeit me dat ook niet, kost me niet veel.
     
  8. Cindy81

    Cindy81 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.271
    50
    48
    Ik had bij de bakker een slagroomtaart besteld met foto als de echte grote verjaardagstaart. Als soort van meptaartje hadden we er een slagroomtaartje bij in de vorm van een 1.

    Voor de mensen die geen slagroom lusten had ik er nog een simpele appelvlaai bij gedaan.
     
  9. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    427
    83
    Wat je ook doet, zorg voor variatie, zou ik zeggen. Met een taart van marsepein doe je niet iedereen een plezier, ziet er prachtig uit, maar wat een zoetigheid. Ik zou er dan sowieso nog een appeltaart bij doen.
     
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
  11. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Waarom laat je niet gewoon een klein taartje maken voor op de dag zelf en voor het grote feest bestel je dan wat taarten bij de Hema of zoiets...

    2 euro pp vind ik nog meevallen, er gaat een heleboel tijd + materiaalkosten inzitten. Maar goed ik kan (gelukkig) niet in je portemonnee kijken :)
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    2 euro pp mag je een hoop geld vinden en het zal heus niet in ieders budget passen. Maa het is niet duur voor zo'n taart.
    Je bent al gauw 1,25 pp kwijt aan ingredienten e.d. en dan ben je ook nog eens minimaal 6-8 uur bezig met zo'n taart, soms langer.
    Een simpel gebakj bij de bakker kost ook 2,- en dan is er niks persoonlijks aan.

    Maar een fototaart van de hema of jumbo kan ook erg mooi en lekker zijn.
    Het is net wat je wilt en in je budget past.
     
  13. Leo85

    Leo85 Niet meer actief

    Hier ook fototaart van de Hema :) Was erg lekker en voor dochter maakt het toch nog niet uit.. Volgend jaar wil ik wel een thema-taart laten maken..
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik maak zelf ook marsepeintaarten en 2 euro pp is niet duur. Wat iemand anders al zegt: qua materiaalkosten zit je gemiddeld zo rond de 1,00-1,25 pp en degene die de taart maakt, is er een paar uur mee bezig.

    Ik zou wel voor variatie gaan, want lang niet iedereen houdt van marsepein of fondant. Dus je kunt ook een 10-persoonstaartje doen met meppertje ofzo, en de rest andere taarten :)
     
  15. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Toen mijn dochter 1 werd heb ik gewoon zelf een grote appeltaart gebakken.

    Persoonlijk vind ik die marsepeinen taarten vaak helemaal niet zo lekker. Bekleding te zoet, vulling van botercrème te vet en cake te droog. ;) Gister toevalling weer een stuk gegeten: zag er zo mooi uit dat ik toch wilde proberen. Na 1 hap al spijt. Ik zou nooit zo'n taart kopen en al helemaal niet voor zo'n bedrag. Ik geloof best dat het kwa materiaal en uren een realistische prijs is, maar ik vind het het niet waard.
     
  16. Melief

    Melief Niet meer actief

    Wij hadden vandaag zo'n handgemaakte taart en cupcakes, iets meer als 2 euro pp en de prijs zo waard!!! Smaakte echt heerlijk!!!

    Bekijk bijlage 402681
     
  17. sara1988

    sara1988 Bekend lid

    3 jun 2012
    849
    0
    16
    Nederland
    We gaan een slagroomtaart met foto bestellen voor 16 personen en een marsepeintaart voor 15 personen, dus voor ieder wat :)
     
  18. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn cakes zijn nooit droog. De juiste verhouding vulling tot biscuit is heel belangrijk.
    Ik vul drie keer en echt niet al mijn vullingen zijn op basis van boter, en ik smeer af met ganache.
     
  19. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goede keus!
     

Deel Deze Pagina