Naast de inkomsten van het rijk en gemeentelijke subsidies hebben we extra financiële middelen nodig voor b.v. extra personeel (vakleerkrachten), speciale leermiddelen (montessorimiddelen), extra activiteiten (uitstapjes en excursies), de invulling van de tussenschoolse opvang en een deel van het onderhoud aan de schoolgebouwen. Hiervoor dus.. Kan aan mij liggen maar dit is dus nieuw voor mij moeten de kinderen (nja ouders) voor de onderhoud betalen? Op 'mijn' school is het 39. Hier 'sparen' ze elk jaar voor het schoolreisje en kamp. Ipv 1x een groot bedrag.
Nee, het onderhoud van de school zit in het kindbudget maar minimaal is het wel. Deze school vraagt dus extra geld aan de ouders, dat mag je dan als ouders ook terugzien. Een MOP (meerjarige onderhoudsplanning) moet dan naar mijn idee ook bekend zijn bij de MR en ter inzage voor de ouders.
wat een onzin! Bekostiging van al het benodigde personeel verloopt vanuit de lumpsum, net als het onderhoud van de gebouwen.
Maar bijvoorbeeld een externe muziekdocent wordt daar toch niet door betaald? Dat is dan toch een extra keuze die de school maakt? Dat zou dan een extraatje zijn waarvoor je kiest door zoveel bijdrage te betalen. Of ligt het anders?
In groep 8 heb je dan de schoolverlaters feesten en dan betaal je eenmalig wel nog een extra bijdrage. Maar daar kunnen we nu al voor sparen Hier een hele goede openbare basisschool in een goede wijk waar 50% van de leerlingen zelfs van buiten de wijk komt. Zelf wonen we hier al meer dan 5 jaar, school is 1 min lopen.
hier is het inkomensafhankelijk, en dat is 300 per jaar, incl overblijven ( continue rooster) en alle uitstapjes en feestjes/vieringen. (montessori)
25 euro per kind per jaar. Overblijven kost 1 euro per kind per keer. En papa 'moet' 1x per jaar mee op de oud papierwagen om te helpen.