Hallo mensen, Ik ben even inspiratieloos.... Maar ik heb hier nog 300 ml. kokosmelk over. Wat kan ik er mee doen? Iemand een idee voor een receptje? Groetjes, Hanna
O ja, geen curry..., dat hebben we gisteren namelijk net gegeten. En daar heb ik dus die kokosmelk van over.
Haha ja dat is dan niet zo'n goed idee. Ik zou er een lekker toetje mee maken, bv. pudding (gewoon met maizena). Of pannenkoekjes ofzo...
Het is lekker in cake ipv melk, bijvoorbeeld bij een bananencake. Je kunt er ook een oosterse stamppot van maken: Aardappels koken en puree maken met de kokosmelk. Ui in ringen snijden en fruiten, verse bladspinazie erbij wokken. Veel kerrie erop, beetje kurkuma als je dat hebt. Het wokprutje en twee gekookte eieren door de puree scheppen. Gedroogde uitjes, kroepoek en ketoembar erbij serveren.
Ik toets vaak wat ik nog over heb in bij het receptengedeelte op de AH website zodat je alle recepten met de ingetoetste ingredienten krijgt. Heel handig: Recepten - Allerhande - Albert Heijn
Een lekkere smoothie er mee maken. Bijvoorbeeld banaan, mango, bevroren fruit (ah in het vriesvak) en dan de kokosmelk erbij. Je zou ook ijsjes er mee kunnen maken maar dan zou ik er wel wat suiker aan toevoegen.
Paar lepels maizena (voor 300 ml. zou ik 2 eetlepels doen) door de kokosmelk roeren tot het opgelost is, suiker erbij en al roerend verwarmen tot het kookt. Een minuutje ofzo laten doorkoken en dan in een schaal/bakjes gieten. Als het afgekoeld is laten opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak zo met melk en doe er dan wat rozenwater bij.
Rijst koken Gember en knoflook in pan Ui en (vega)gehakt, sperziebonen en champignons in pan Flinke lepel sambal, handje donkere bastard suiker, wat zout en peper of boullionblokje en kokosmelk in pan. Eventueel nog een beetje water. Dit ff wat laten pruttelen zodat de saus lekker een beetje indikt en de spercieboontjes gaar worden. Opdienen eventueel met nog een gekookt eitje voor iedereen. Eet smakelijk.
Mmmmm, wat zie ik allerlei lekkere dingen voorbij komen..!! Nu nog een keuze maken..! Of nog een blikje kokosmelk kopen...
Dit: 5 or less: Thaise kokossoep | Chickslovefood.com Dit maak ik best vaak. Gezond en erg lekker en niet duur!
curry maken ik doe vaak kipfilet marineren in garam masala, knoflook, ui en griekse yoghurt(en peper zout)dan bak ik dat zachtjes en vervolgens voeg ik cashewnoten, verse koriander en kokosmelk toe. en dan serveren met rijst en groente.
Ja dat gebruik ik ook vaak! Dit recept van wortelsoep met kokosmelk scoort hier ook goed: Oosterse wortelsoep met gegrilde kip - Recept - Allerhande - Albert Heijn