Mn dochter is jarig en we hadden voor haar in zon speciale taart winkel een mooie taart voor dr laten maken.. Ik zelf heb er ook van gegeten. Maar later vroeg ik me af of dat wel mag ivb rauwe dingen die er in zitten?
Rauwe eieren mag je niet hebben, rauwe melk ook niet. Check even of dat erin zit (als het in het deeg zat en daarna gebakken is, mag het wel naturlijk).
Soms zit er een creme tussen de laagjes; creme die niet gebakken is maar wel rauw eiwit bevat bijvoorbeeld.
Rauwe dingen in taart? Heb ik eigenlijk nog nooit bij stilgestaan en kan ik me haast niet voorstellen. Hooguit alcohol in de biscuitbodem of schuim van rauwe eieren? Maar het was ws een biscuittaart gevuld met bavarois en belegd met fondant neem ik aan? Niet verder over nadenken, was hij lekker?
Ja er zat ook witte creme tussen.. Het was een soort aardbeien creme slagroom taartje met een witte laag fondant over de taart. Ik heb niet gevraagd of er rauwe eieren of zo in zitten....
Je zult waarschijnlijk de botercreme bedoelen. Deze is meestal gemaakt van een kant en klaar mix waar water en boter aan moet worden toegevoegd. Ik kan me niet voorstellen dat ze met rauwe producten werken. Als ze eiwit nodig zullen hebben, zullen ze waarschijnlijk eerder eiwitpoeder gebruiken.
Ik maak zelf ook wel van die taarten. Maar bij mij zit er niets in wat nog rouw is. Ik denk dat je met die creme, botercreme bedoelt. Daar zit geen rouwe ei in hoor. En de bavarvois komt meestal uit een pakje( zelf slagroom toevoegen) of wordt gemaakt met gepasteuriseerde eieren uit een pak. Dus maak je geen zorgen.
Als t een kindertaart was zal er iets van jam of pudding tussen gezeten hebben. Daar zit niks rauws in. Ook is de taart gebakken, dus oké en de marsepein of fondant is prima. Botercreme ook niks mis mee. Maak je niet zo druk (alweer ) je hebt t al gegeten. Hoe heb je dat bij je dochter gedaan?
Rauwe ei mag je bovendien hebben. Als je er ziek van wordt is dat voor je zelf rot, maar je kindje krijgt er niks vn.
Rauw ei is niet lang houdbaar en je taart is vaak wel wat langer houdbaar dus neem aan dat het er niet in zat.
Ik maak mijn boter creme met eiwit schuim waar ik suiker siroop à 127 graden bij doe dan blijft het eiwitschuim mooi stevig en is het gelijk gekookt dus niet rauw Dus als er verse eiwit voor gebruikt is dan is het ws zo gemaakt anders zakt het schuim in en ziet het er niet uit (geschift)
Het lijkt me handiger dat je navraagt bij die taartenshop wat er precies in zit. Voor ons blijft het toch gissen want er zijn dus meerdere recepten.
Al hulp gezocht? Jij hebt een lef zeg. Ik stel een hele normale vraag. En de reden dat ik overbezorgd ben heeft een reden. En voor die reden kan geen hulpverlener wat aan doen! Dus ga alsjeblieft zelf hulp zoeken. En als je zo over mn vragen denkt reageer er dan niet op
Nee maar meid, overbezorgd zijn heeft weinig te maken met logisch nadenken. Je denkt echt teveel na over dingen die echt niet gevaarlijk zijn of kwaad kunnen. Probeer echt meer te gaan relaxen, dit is ook niet goed. Iedereen heeft haar redenen om bezorgd te zijn om iets, maar telkens bij ook maar iets wat je eet of drinkt zo te stressen is echt niet oké.