Mijn zoontje wordt a.s. donderdag een jaar en ik wil zelf cakejes gaan maken. Vanwege zijn Kma moeten dit dus melkvrije cakejes zijn. Ook mag er geen lactose/ soya inzitten. Iemand een tip voor het beste recept? Op internet kan ik wel wat vinden, maar weet niet welke ik nou moet hebben.. En zijn er ook nog leuke tips om de cakejes mee te versieren?
Je kunt evt een gewoon recept gebruiken en de koemelk vervangen door rijstemelk. Ik heb nog geen gebak ermee gemaakt maar wel pannekoeken en ze smaken goed!
Pannenkoeken wil ik voor zijn verjaardag gaan bakken! Ik dacht dat ik de gewone melk dan moest vervangen door zijn melkvoeding. Maar dat kan dus ook met rijstemelk?
de tip!!: notenmelk! volledig melk en soya vrij maar super zoet vanzich zelf. gebruiken wij altijd in de pannekoeken en ik vind ze juist lekkerder en onze oudste merkt er niks van dat het geen gewone zijn. ook als vervanging in cake is het ideaal. kies dan gemengde noten melk, of praline noten melk. de laatste is extra romig (soort choco melk) en de gemengde noten met is met toevoegingen en VOLWAARDIGE melk vervanging.
Gewoon te koop in de supermarkt neem ik aan? Welk merk/ soort pannenkoekenmix en cakemix gebruiken jullie? Normaal hebben wij voor de pannenkoeken altijd meergranen. Volgens mij kunnen de meeste mixen wel bij allergie toch?
Ik gebruik nooit mixen voor cake of pannenkoeken. Voor cake kun je recept: 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram suiker, 200 gram boter en een snufje zout nemen. Voor boter moet je dan dus even een vervanging zoeken, je zou gewoon plantaardige boter kunnen nemen. Je kunt ook even zoeken op recepten waarin olie wordt gebruikt ipv boter. Voor pannenkoeken gebruik ik altijd recept: 400 gram bloem, 4 eieren en een liter sojamelk (gewone) (en ook een snufje zout). Ik heb voor de verandering ook wel eens rijstemelk of notenmelk genomen, maar dat bakt niet fijn.
Voor boter kreeg ik al eens de tip Wajang, dus die gebruiken we nu met vlees bakken voor hem. Die kan ook gebruikt worden voor bakken van andere dingen, dus zou een goede optie zijn. Soja kan hier helaas niet.
Andere melk kan ook hoor voor pannenkoeken, moet je met het bakken alleen even kijken of het goed gaat. Maar dat merk je gauw genoeg.
Wajang bevat ook soya, evenals de plantenmargarine van AH. Wel beide koemelkeiwit en lactose vrij, bevat wel soya
Volgens mij is er 1 boter die wel zonder soja is bij appie. Heb hem alleen niet in huis maar dacht iets van die halvarine dingen?
idd is die notenmelk gewoon in de supermarkt te krijgen AH heeft ze allebei geloof ik, de jumbo enkel de praline geloof ik. hier drinkt madam ze dagelijks. de gewone gemengde notenmelk kan je ook in de magnetron opwarmen voor in de fles, de praline beter niet, gaat schiften oid.
Je hebt ook gewoon dozen waar alleen water bij moet...er is een merk ( kom ff niet op welke....) waar ook geen koemelk in zit! Niemand had hier iets door tijdens zijn verjaardag!
Cupcakes bevatten geen melk. Elk recept dat zegt dat dat er wel in moet, is al niet het beste recept Je kunt gewoon 50 gram boter, 50 gram suiker en 50 gram zelfrijzend bakmeel nemen en daar voeg je 1 ei aan toe. Boter loskloppen met de suiker, ei toevoegen en daar bakmeel doorheen spatelen. Vermeerderen voor als je meer cakejes wilt Voor de boter AH plantaardig of wajang. 20 minuten op 175-180 graden
Notenmelk is qua voedingswaarde GEEN volwaardige melkvervanging. Als ingredient bij bakken en koken wel Verder qua zoetheid: hier amandelmelk om pap mee te maken, maar de ongezoete versie is niet erg zoet... Weet niet hoe dat zit met de notenmelk, maar kan me zo voorstellen dat als het de 'normale' versie is, deze gezoet is met suiker? Verder zoals ik al aangaf: voor cupcakes heb je GEEN melk nodig Melk in een beslag zorgt dat het minder luchtig wordt en minder snel gaar wordt. Niet doen dus, ze worden lekkerder en beter zonder
Als kma en soya niet kan is ook grooot kans dat noten ook niet. Dat heb ik begrepen dus. Misschien is bij jullie niet zo maar even zeggen dat je dat achter hoofd houd Voor bakken heb ik andere tip voor je: kokosboter is echt veel beter dan wajang (kijk ingrediënten van dat boter eens). Heb recept voor kwarktaart of cake voor je. Het is meer cake want is niet zo kwarktaart zoals je kent. - cotton chease schapen (moet eerlijk zeggen dat ik altijd koekaas deed maar wie weet) 500gr - tarwegriesmeel 5 el - 2 eiren - 1 mes punt suiker - optie: vanille suiker - optie: 5el suiker - rozijntjes Eerst goed eiren met mixer voor nog meer volume kan je eiwit apart schuimen en op laatst toevegen. Dan kwark, dan de rest In grote vorm: 180graden 50 min bakken In kleine vormpje : 180 graden 20min Hier fotos ТвоÑÐ¾Ð¶Ð½Ð°Ñ Ð·Ð°Ð¿ÐµÐºÐ°Ð½ÐºÐ° «ÐÑм-нÑм» | ÐÐ°Ð³Ð¸Ñ ÐºÑлинаÑии в ÐвÑопе
Die Wajang zit soja in! Ik had die toen gehaald op aanraden en snapte er niks van dat zoon steeds weer uitslag had.... Ik dacht echt hoe kan dat nou. Dus ik gekeken: jaaaa hoor, soja....
Hier geen uitslag, nooit gehad ook, vandaar dat het hier lang duurde voordat kma eruit kwam. Ik heb pas 1 keer gebakken met wajang, voorheen kreeg hij potjes. Maar heb nog niks gemerkt. Gelukkig!
Waarom kan soja dan niet denk je? Als hij niet op de boter reageert linkt mij dat hij misschien niet (meer?) allergisch is voor soja?
Ik heb net bij de ah even gekeken voor opties, het eigen merk bevatte vrijwel niks, behalve gluten. Geloof dat ik zelf maar een mix ga maken in de hoop dat het goed gaat haha... Ben niet een enorme ster in de keuken
Een aantal weken geleden heeft hij van mijn schoonmoeder sojamelk gekregen. Daarna was het een ramp met hem. Enorm huilen/krijsen, overstrekken en weer in elkaar zakken. Hij heeft dag en nacht gehuild...