18 maanden potje plassen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Kiewie, 8 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.341
    5
    38
    Hoi dames!

    Ik heb een vraagje.

    Ik vraag me af vanaf hoe oud een kindje gemiddeld echt op een potje gaat plassen?

    Van een collega heb ik een potje gekregen. Voor de grap heb ik mijn zoontje (sinds gister 18 mnd :)) er zonder luier opgezet en er even mee gespeelt. Op een gegeven moment plaste hij op het potje!
    Ik was natuurlijk trots en begon met klappen en juichen. Leuk spelletje voor hem natuurlijk ;)
    Sindsdien heeft hij al een paar keer op het potje geplast en heeft hij mij ook laten merken dat hij moest plassen door aan zijn romper/kleren/luier te trekken en geluidjes bij te maken (lastig uit te leggen haha)
    Dit was als een grapje begonnen, maar hij vind het echt leuk om te doen :D
     
  2. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Ik ben met zindelijkheidstraining begonnen toen mijn dochter 18 maanden oud was. Eerst ging het nog niet zo goed, ik heb het toen een maand laten rusten. Op haar 2e verjaardag was ze dag en nacht zindelijk. Kijk goed naar je kind. Voorbeeld; het potje, de wc verkleiner en steeds vragen of ze moest plassen werkte bij mijn dochter averechts. Ik moest haar gewoon haar eigen gang laten gaan op de grote wc. Zo werkt het voor elk kind weer anders.
     
  3. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.341
    5
    38
    Het is ook niet dat ik hem wil pushen of dwingen, helemaal niet zelfs.. hij vind het erg leuk.

    Ik ga wat meer op hem letten en het potje standaard neerzetten. De WC vindt hij niet leuk. Het potje daarentegen wel!

    Ik moet zeggen dat het wel heel handig zou zijn als hij nu al zindelijk zou worden.. ik ben een alleenstaande mama en zou wel wat schelen mbt de luiers, mocht hij nu al echt op het potje gaan plassen hihi ;)
     
  4. cindya1

    cindya1 Actief lid

    19 nov 2013
    309
    26
    28
    NULL
    Rand v/d bible belt
    Een collega van mij heeft zijn zoontje ook geleerd om met 18 maanden zindelijk te krijgen. Is ook gelukt, en hij wad erg trots. Zijn redenatie was dat kinderen dit met 18 maanden makkelijk moeten kunnen en dat we door bedrijven zoals pampers en huggies in de luren gelegd worden om ons zoveel mogelijk luiers te laten kopen ...

    Alles goed en wel, maar nu kan hij er weekje nacht 3x uit omdat zijn zoontje naar de wc moet. ..
     
  5. kwebbel17

    kwebbel17 Niet meer actief

    Met 15 maanden toevallig een drol in de pot toen ik haar er op zette. Gisteren een plasje op het potje (gaf ze zelf aan). Maar een uurtje of wat zat de luier al weer vol dus ze geeft het niet constant aan. Ach voor nu is het speels en ze snapt dat als ze moet poepen ze er op moet gaan zitten. Meestal gaat ze dan met kleren en al er op zitten en blijft ze even zitten. Dan zegt ze vervolgens: "KAAAAR!" (klaar) terwijl ze meeste keren niets doet... ;) voorlopig nog in de ontdekkingsfase dus!
     
  6. Kiekske

    Kiekske Niet meer actief

    Ik wil ook vroeg beginnen met zindelijk maken. Het boekje 'zindelijk maken is kinderspel' werkt op de manier om het op een speelse manier aan te leren. Erg interessant!
     
  7. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.341
    5
    38
    @kiekske bedankt voor de tip! Ik ga eens even kijken naar dat boek. Ben ik wel benieuwd naar.

    @kwebbel haha herkenbaar! Zl gaat er ook vaak op zitten en gaat er vaak gelijk weer af om te kijken of er wat in zit.. vaak is zijn reactie dan; 'Nae!' haha (Limburgs voor nee ;) )

    @Cindya1 ja, dat is inderdaad wel waar.. maar ik weet ook niet hoe lang het duurt voordat hij zindelijk zou zijn. Al zou hij over een paar maanden alleen al overdag zindelijk zijn, zou dat al fijn zijn :) Al moet je er dan wel steeds bij na denken dat hij, voordat we ergens heen gaan, eerst moet plassen ;)
     
  8. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.156
    768
    113
    Dag dames,

    Hier ook bezig ons meisje van 25 maanden zindelijk te maken.
    heb ook het boekje: zindelijk maken is kinderspel. Als je je kind 6x per dag op vaste tijden op de wc zet moet het binnen 2 weken zindelijk zijn volgens dat boekje. Hier dus mooi niet, ze gaat al vanaf dat ze anderhalf is op de wc en nu dus twee weken lang 6x per dag op vaste tijden op de wc gezet, zo'n 2x per dag kwam er dan ook echt iets. Na die 2 weken 4 dagen zonder luier laten lopen buiten maar 6x een ongelukje en niets in het potje.

    Hier werkt het dus echt niet. Terwijl ons meisje echt wel interesse heeft voor de wc en als ze moet poepen zegt ze: 'poepen cee!' maar voordat je haar op de wc hebt doet ze het snel in haar luier, elke keer weer. Ze is niet bang voor de wc, vindt het zelfs leuk maar denk dat de wil er nog niet echt is.

    Ze kan goed praten en is echt wel pienter, heeft ook interesse maar toch gaat ze niet uit zichzelf op het potje of de wc en als je haar er op vaste tijden op zet komt er maar heel soms iets. Dus bewust de aandrang voelen en dan daadwerkelijk naar het potje/wc gaan doet ze gewoon niet. Ga er ook geen druk achter zetten, als ze zelf niet overtuigd is dat ze zindelijk wil worden dan doe je daar niets aan denk ik.

    Volgende week gaan we op vakantie dus laat het maar even rusten, als we terug zijn maar weer 6x per dag op de wc en zonder luier laten lopen.

    Toch baal ik een beetje want hoor veel anderen om me heen die er veel minder voor doen en waar het 'als vanzelf' gaat, waarom hier dan niet?
     

Deel Deze Pagina