Ik maak hem altijd anders dus hier 2 lekkere recepten. Pastasalade met een dressing van rode pesto. Benodigdheden; - Pasta (Vlinder) - Rode pesto - Olijfolie evt - Tonijn in olijfolie - Rood uitje - Olijven - Zon gedroogde tomaatjes - Mais - Pijnboompitten - Slasoort naar keus (favoriet hier is rucola of rucola melange) - Peper en zout Kook de pasta, laat afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein, en het uitje. Olijven eventueel in ringen. Mix alles, op de sla en de pijnboompitten na. (Deze voeg ik pas op het allerlaatst toe, zodat het knapperig blijft) Mix alles, incl. de tonijn MET olie. Als het te droog is, nog wat olie toevoegen en smakelijk eten! Frisse pasta salade. Benodigdheden; - Penne - Tonijn - Komkommer - Klein uitje - Mais uit blik - Halve / hele citroen (sap), ligt aan de hoeveelheid pasta je gebruikt - Olijfolie - Verse spinazie, indien je daar geen fan van bent is rucola of veldsla ook een heerlijke optie! Kook de penne, en laat de pasta afkoelen. Ondertussen kan je een ui fijn snijden, de komkommer in blokjes. Van de citroen, olijfolie en wat peper en zout maak je een dressing. Zodra de penne afgekoeld zijn voeg je alles bij elkaar, en nog even een paar uur in de koelkast!
Ik maak vaak een Caesar achtige maaltijdsalade, gebruik daarvoor: Pasta Caesar dressing Veldsla Gegrilde kip Cherrytomaatjes Bosui Ei Pittenmix (pijnboom- pompoen- en zonnebloempitten) Soms nog croutons
Ik heb van AH de app op de iPad. Daar staan nu allerlei nieuwe pastagerechten in. Gisteren gegeten met spinazie, ravioli, basilicum, tomaatjes. Erg lekker!
Heb niet alles terug gelezen, dus sorry als het dubbel staat Pasta (ik gebruik altijd penne) met gerookte kipfilet, selleriesalade (uit zo'n bakje) en perzik. Evt. cashewnoten en lente uitje erdoor is ook lekker. Tricolore pasta met pesto en pijnboompitten, is ook lekker
Macaroni salade alla partner: * rookworst * augurk * tomaat * ui * komkommer Alles lekker fijn snijden, mengen met deel mayo en deel slasaus en klaar is kees!
Pasta (meestal krolletjes) koken in gezouten water, afgieten en laten afkoelen Kerstomaten in 2 snijden en erbij Komkommer (geschild!) in stukjes snijden en erbij Half potje zilveruitjes erbij Soms ook nog stukjes paprika erbij - liefst rode Daarna kieper ik er nog hespeblokjes bij, of soms grijze garnalen of stukjes gerookte zalm. Wat ik soms ook doe is de pasta serveren zonder vlees / vis, maar er daarnaast gewoon fishsticks bij bakken. Sauzen kieperen we er pas op ons bord bij, want anders bewaart de salade slecht.
Fussili ( of andere pasta) Fijngesneden paprika Fijngesneden zongedroogde tomaatjes Rucola Pijnboompitten Uitgebakken spekjes Geitenkaas (zachte) Pasta koken, spekjes bakken en vervolgens alle ingrediënten mengen. Eventueel nog een lepel pesto er door en eten maar!
Fusili pasta Boursin kookspul Tonijn uit blik Tomaten (liefst cherry) Komkommer geschild Pijnboompitten Rode ui Pasta koken en als het nog warm is Boursin kookspul erbij. Af laten koelen en dan de tonijn en pijnboompitten erbij. Tomaten, komkommer en ui in kleine stukjes snijden en er bij doen.
Pasta fusili, blikje linzen, appelstukjes, blikje tonijn uit water, zilveruitjes, stukjes augurk, zout, peper, yoghurt mayonaise
Hier is de basis altijd zo: pasta, beetje yoghurt, mayo, zout, peper en konflook. Daarna doe ik er vaak wat verse kruiden doorheen, peterselie, bieslook, dille meestal. Blikje mais en augurken erdoor heen en klaar.
Met gerookte zalm, kappertjes, rode ui, tomaat, rucola en een beetje mayonaise met iets mierikswortel er door heen.