Pastasalade

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 10 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Ik maak hem altijd anders dus hier 2 lekkere recepten.

    Pastasalade met een dressing van rode pesto.
    Benodigdheden;
    - Pasta (Vlinder)
    - Rode pesto
    - Olijfolie evt
    - Tonijn in olijfolie
    - Rood uitje
    - Olijven
    - Zon gedroogde tomaatjes
    - Mais
    - Pijnboompitten
    - Slasoort naar keus (favoriet hier is rucola of rucola melange)
    - Peper en zout

    Kook de pasta, laat afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein, en het uitje. Olijven eventueel in ringen.
    Mix alles, op de sla en de pijnboompitten na. (Deze voeg ik pas op het allerlaatst toe, zodat het knapperig blijft)
    Mix alles, incl. de tonijn MET olie. Als het te droog is, nog wat olie toevoegen en smakelijk eten!

    Frisse pasta salade.

    Benodigdheden;
    - Penne
    - Tonijn
    - Komkommer
    - Klein uitje
    - Mais uit blik
    - Halve / hele citroen (sap), ligt aan de hoeveelheid pasta je gebruikt
    - Olijfolie
    - Verse spinazie, indien je daar geen fan van bent is rucola of veldsla ook een heerlijke optie!

    Kook de penne, en laat de pasta afkoelen. Ondertussen kan je een ui fijn snijden, de komkommer in blokjes.
    Van de citroen, olijfolie en wat peper en zout maak je een dressing.
    Zodra de penne afgekoeld zijn voeg je alles bij elkaar, en nog even een paar uur in de koelkast!
     
  2. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik maak vaak een Caesar achtige maaltijdsalade, gebruik daarvoor:
    Pasta
    Caesar dressing
    Veldsla
    Gegrilde kip
    Cherrytomaatjes
    Bosui
    Ei
    Pittenmix (pijnboom- pompoen- en zonnebloempitten)
    Soms nog croutons
     
  3. Elmo83

    Elmo83 Bekend lid

    11 apr 2011
    968
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb van AH de app op de iPad. Daar staan nu allerlei nieuwe pastagerechten in. Gisteren gegeten met spinazie, ravioli, basilicum, tomaatjes. Erg lekker!
     
  4. Femkee

    Femkee Actief lid

    6 nov 2012
    247
    1
    18
    NULL
    NULL
    Heb niet alles terug gelezen, dus sorry als het dubbel staat;)

    Pasta (ik gebruik altijd penne) met gerookte kipfilet, selleriesalade (uit zo'n bakje) en perzik. Evt. cashewnoten en lente uitje erdoor is ook lekker.

    Tricolore pasta met pesto en pijnboompitten, is ook lekker :)
     
  5. maffedoo

    maffedoo Actief lid

    6 dec 2011
    301
    0
    16
    ergens
    Macaroni salade alla partner:
    * rookworst
    * augurk
    * tomaat
    * ui
    * komkommer

    Alles lekker fijn snijden, mengen met deel mayo en deel slasaus en klaar is kees!
     
  6. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Pasta (meestal krolletjes) koken in gezouten water, afgieten en laten afkoelen

    Kerstomaten in 2 snijden en erbij
    Komkommer (geschild!) in stukjes snijden en erbij
    Half potje zilveruitjes erbij
    Soms ook nog stukjes paprika erbij - liefst rode

    Daarna kieper ik er nog hespeblokjes bij, of soms grijze garnalen of stukjes gerookte zalm.

    Wat ik soms ook doe is de pasta serveren zonder vlees / vis, maar er daarnaast gewoon fishsticks bij bakken.

    Sauzen kieperen we er pas op ons bord bij, want anders bewaart de salade slecht.
     
  7. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Fussili ( of andere pasta)
    Fijngesneden paprika
    Fijngesneden zongedroogde tomaatjes
    Rucola
    Pijnboompitten
    Uitgebakken spekjes
    Geitenkaas (zachte)

    Pasta koken, spekjes bakken en vervolgens alle ingrediënten mengen. Eventueel nog een lepel pesto er door en eten maar! :)
     
  8. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Fusili pasta
    Boursin kookspul
    Tonijn uit blik
    Tomaten (liefst cherry)
    Komkommer geschild
    Pijnboompitten
    Rode ui

    Pasta koken en als het nog warm is Boursin kookspul erbij. Af laten koelen en dan de tonijn en pijnboompitten erbij. Tomaten, komkommer en ui in kleine stukjes snijden en er bij doen.
     
  9. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Pasta fusili, blikje linzen, appelstukjes, blikje tonijn uit water, zilveruitjes, stukjes augurk, zout, peper, yoghurt mayonaise :)
     
  10. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.168
    1.332
    113
    Hier is de basis altijd zo: pasta, beetje yoghurt, mayo, zout, peper en konflook. Daarna doe ik er vaak wat verse kruiden doorheen, peterselie, bieslook, dille meestal. Blikje mais en augurken erdoor heen en klaar. :)
     
  11. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Met gerookte zalm, kappertjes, rode ui, tomaat, rucola en een beetje mayonaise met iets mierikswortel er door heen.
     
  12. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ziet er errug lekker uit!! Die gaat in mijn receptenboekje :D
     

Deel Deze Pagina