grappig.. ik ook niet! dan ga ik ze voortaan iets kleiner plukken. wat is ongeveer de juiste afmeting?
Courgette, wortel, aardappel in blokjes van 1x1x1cm , spekjes en champignons erbij. Dit geheel bakken/wokken of hoe je het wil noemen. Is heerlijk icm bijvoorbeeld een kippepoot. Wat ik ook graag maak is tagliatelle met zalm, champignons en courgette. Met kruidenroomsaus (flesje finesse kookroom met 1 schepje tuinkruidenbouillon) Twee van mijn favo gerechten
Gehakt bakken, uitje erbij en dan de courgette. Heerlijk met rijst en looksaus. Eventueel kan je er nog wat paprika onderdoen. Of uitje aanstoven, courgetteschijfjes erbij en eventueel aan 't eind nog wat kerstomaatjes. Potje room of kruidenkaas erbij en opdienen met pasta en gestoomde zalmfilet. (Kan eventueel ook met aardappelen, maar dan is 't lekkerder zonder de room.) Ik gebruik hem ook wel geregeld in de wok, of in spaghettisaus. Of ik steek hem in de ratatouille (met aubergine, ajuin, paprika, tomaat, ...). Lekker met rijst en lamsvlees of kip. En mijn moeder gebruikt ze ook geregeld voor moussaka. Maar daar begin ik zelf niet aan. Smakelijk! Ik had er hier vorige week één van 1.5 kilo. Cadeautje van schoonmama.
haha! Herkenbaar. Aan de straat verkopen? Weggeven? Je vriezer vol stampen met courgettesoep? Ook ik heb dit jaar weer drie courgetteplanten in de tuin staan. Waarom doe ik dat ook? Ik ben de enige in huis die het lust
Hier proberen we er net te kweken dit jaar (voor 't eerst), maar ze pakken helaas niet . Als je ze dus wil opsturen richting België, dat mag altijd .
Van zo'n grote maak ik alleen nog maar soep. Meestal aardapppel-courgettesoep, met half rundvlees en half kippenbouillon. Klein pepertje erbij door, heerlijk. Ik oogst ze veel kleiner, formaat mini komkommer. Dan zijn ze nog smaakvol en doe ik ze zelfs rauw door de salade. Voor de rest roerbakken met wat er nog meer uit de tuin komt zoals peultjes en zo. Of vegetarische lasagne van maken. Of door de macaroni. Of grillen samen met paprika's en dan olie erover en op een heel dikke plak zuurdesembrrod eten. Ik heb hier een groene en een gele courgette staan.
Hier laatst ook heerlijke soep er van gemaakt; uitje fruiten, knoflook en courgette mee bakken. Water erbij en groentebouillonblokje. Tijdje koken (15 min?) staafmixer erdoor. Geserveerd met een beetje room en uitgebakken spekjes erin. Lekker met ciabatta! Mmm
Hier gaan ze vaak door de pannenkoeken. Schillen, in blokjes snijden, even kort koken en dan door het beslag prakken.
Deze soep wordt hier altijd met gejuich ontvangen: Courgettesoep - Recept - Allerhande - Albert Heijn Makkelijk en lekker
Gevulde courgette, heerlijk! Moet je wel echt kleine jonge courgetes plukken (als ze lichtgroen zijn en zo groot als een halve komkommer ongeveer). Ik hou helemaal niet van courgette maar zo gevuld, heerlijk. Etli kabak dolması (Turkse gevulde witte courgettes)
heel simpel eigenlijk kan op de BBQ of in de gril pan , plakken snijden ,,zout en peper en andere kruiden als je die lekker vind en gaar grillen . heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk