Dag dames, Mijn vriendin wil een horeca zaak gaan beginnen en is nog op zoek naar tips wat men nou echt zoekt in een restaurant. Ik had al aangegeven dat ik goede bediening, goed eten, een speelplek voor de kinderen en een verschoonruimte belangrijk vind. Maar misschien ben ik wel de enige die zwaar tilt aan deze dingen? Ik ben zelf nl. altijd bewust op zoek naar kindvriendelijke restaurants met een speelruimte, want als de kleine man het naar zijn zin heeft hebben wij het ook goed naar onze zin! Goede bediening en goed eten vind ik zowel belangrijk als we als gezin of als we als stel gaan. Iemand nog goede tips voor haar?
Inrichting en belichting !!! Ik word echt soort van 'depressief' als ik ergens ga zitten waar het zo donker en sfeerloos is. Ben wel eens een restaurant meteen weer uitgelopen!
Persoonlijk houden wij wel van de wat apartere eet zaakjes. Tegenwoordig kun je overal terecht voor een biefstuk of een varkenshaas saté/champignonsaus . Prijs moet normaal blijven Moet vanaf de buitenkant al uitnodigen En eerlijk... wij gaan eigenlijk alleen naar restaurants die goeie mond op mond reclame hebben hier in de omgeving
Een grote, gele M op het dak Nee, grapje. Ik vind het echt een must dat er ook vóór je naar binnengaat een menukaart te zien is! Inrichting is ook belangrijk. Ik word spontaan chagrijnig als ze ergens van die lelijke, donkerbruine tafeltjes hebben staan.. Dat hoeft het voor mij al niet meer.
Bediening die verstand van zaken heeft. Die weten wat ze serveren en ook verstand hebben van dranken, in combinatie met het eten. Ik erger me er verschrikkelijk aan wanneer de bediening geen benul heeft van wat ze verkopen, die niet weten welke wijn waarbij hoort en die het verschil tussen een rode en witte wijn bij wijze van spreken niet eens weten. Maar eigenlijk is er heel veel afhankelijk van wat voor een restaurant ze wil gaan openen..
hmm die speelplekjes trekken mij dan weer niet. Ik vind het dan al vaak niet zo restaurant achtig meer. Je trekt dan vaak alleen gezinnen met kinderen (of dat moet haar doel zijn dan zeg ik niks) maar wij gaan met beide kids al van kleins af aan naar "gewone" restaurants en zij weten wel dat je dan gewoon aan tafel blijft, evt wat te kleuren dan. verder: - sfeervolle inrichting, dus geen tl buizen ofzo - ruime keuze in de kaart...ook wat apartere dingen en niet alleen kip en schnitzel - vriendelijk personeel - knusse plekjes om te zitten, dus niet de tafeltjes vlakbij elkaar allemaal maar afgescheiden door planten oid.
Verse producten en kwalitatief goed en lekker eten. Apartere gerechtjes die je niet op elke straathoek kunt eten. Een warme gezellig sfeer en de tafeltjes niet te dicht op elkaar of ren afscheiding door middel van planten of andere aankleding Speelhoekje is ook niet noodzakelijk kleurtjes of boekjes mee kan ook goed. Met kinderen kun je toch geen 3/4 uur gaan tafelen . En kortere duur is te overbruggen met eigen meegebracht speelgoed en aan te leren inderdaad
Ik sluit me aan bij de vorige dames! En daarnaast kom ik graag in restaurants die regelmatig de kaart veranderen of seizoensproducten hebben, zodat je elke keer iets nieuws en verrassends kunt eten. En dan inderdaad wat apartere dingetjes.
ik vind het wel mooi als de inrichting hetzelfde is, dus niet allemaal verschillende soorten tafels of verschillende soorten lampen. Geen bij elkaar geraapt zooitje. En dat dingen in het interieur zich herhalen.
Een goede dessertkaart Ik kijk altijd van tevoren online en als er qua dessert niks is wat me aanspreekt gaan we ergens anders naartoe.. Wat betreft voor- en hoofdgerechten is er vaak voldoende keus en altijd wel iets lekkers.. Maar ik ben een toetjes-mens Ik vind verschoonmogelijkheden en speelplek voor kinderen niet echt noodzakelijk, maar hangt af van het soort restaurant.. Ik vind dat prima voor een pannenkoekenhuis ofzo, iets gericht op gezinnen. Maar voor een 'gewoon' restaurant doet het niks.. Ik hou ook wel van moderne inrichting.. Oh en wat al genoemd is: goed getrainde bediening, die weten waar ze over praten, netjes zijn, maar niet te stijf..
- niet te prijzig - vriendelijk personeel - leuke moderne inrichting - lekker en goed eten - speelhoekje voor kids en verschoonkussen in wc (invalidentoilet?)
Ik kijk altijd naar de menukaart. Kleine kaarten met verse gewaagde producten en toch variatie trekken mij het meest aan. Een ruimte voor kinderen, waarbij het niet storend is, ik wil rustig kunnen eten en als 'toetje' de kinderen laten spelen. Zeker niet continue!
Edit: ben inderdaad vergeten te vermelden dat ze zich op gezinnen wil richten. Ze wil dan bijv wel, als onderscheidend iets, aparte kindermenu's aanbieden naast het friet/kipnugget/frikandel. Dus meer bijv zalm met aardappeltjes en groenten (dat gaf ze als voorbeeld).
ik vind het wel fijn als er voor de kids iets is. onze dochter vind het leuk om mee uit eten te gaan maar heeft altijd alleen hoofdgerecht(patatjes met snack) en een kinder ijsje. wij voor,hoofd,na en vaak nog tussen gerecht en kop thee na het dessert als er niks voor haar is zijn we er zo weer weg, want ze verveelt zich dan gauw.
Ik juist wel. Iets voor kinderen, niet te luidruchtig, maar een speelplekje én lekker eten? Count me in . Mijn eerste reactie (nav de titel) was trouwens 'lekker eten'. Ik denk echt dat dat prioriteit nr. 1 moet zijn, waarom ga je anders uit eten?
dat vind ik wel een super idee. Ik moet nl in veel restaurants vragen of we het "volwassen eten" in kinderportie kunnen krijgen. Mijn kinderen houden niet van frikandel en kipnuggets maar hebben liever "echt vlees", zo idd ook met de groenten en.z
Wat ik ook wel belangrijk vind is dat je er lekker kunt zitten aan goede tafels. Niet van die houten stoeltjes aan smalle kleine tafels.
Fatsoenlijke prijzen voor fatsoenlijk en lekker (!) eten. En nog meer voor de prijzen van drank, want zeker op alcohol durven ze gigantische winsten pakken (wij pakken tegenwoordig echt geen flesje wijn meer bij 't eten, want dan zijn we blut)! Vriendelijk en correct personeel en bediening die geen uren op zich laat wachten. Gezelligheid! Een toilet voor gehandicapten is mooi meegenomen. Uberhaupt: Een proper toilet (hoe vaak ik er rampzalige tegenkom ...)! Niet moeilijk doen over dat mensen bijvoorbeeld een voorgerecht nemen als hoofdgerecht of dat kinderen liever "volwassen" dingen willen ipv de standaard kip met friet of spaghetti. Maar dan desnoods in voorgerecht-hoeveelheid. Of dat er 1 voorgerecht genomen wordt aan een tafel voor 2. Ik heb vaak echt niet de honger om een heel eigen voorgerecht te eten, maar ik eet gewoon wat mee van mijn partner. Wij eten overigens zelden 3 gangen, we houden het meestal bij maximaal een voor- en hoofdgerecht. Kijken ze ons meestal ook raar aan als we nadien geen dessert of koffie meer bestellen. Nog een vervelende op reis geregeld tegengekomen: Hoofdgerecht dat al geserveerd werd terwijl we nog aan 't voorgerecht bezig waren! Da's voor mij toch echt wel een grote "1 keer en nooit meer". Hoe lekker het eten dan ook is.