Ik wil me eens een beetje verdiepen in e-nummers en toevoegingen. Ik kreeg nl. het idee dat ik teveel cola light en zoetstof gebruik. Ik eet mijn kwark of yoghurt altijd met vloeibare zoetstof van kruidvat. Not done natuurlijk, maar ja, suiker is ook niet goed voor de lijn. Wat doen jullie in naturel kwark/yoghurt om het te zoeten? Ik lees verschillende meningen over Stevia dus wil dat niet zomaar gebruiken (het zou bitter zijn, en niet alle merken zijn goed) Ook vraag ik mij af als je altijd e-nr vrij eet, maar vervolgens wel een keer chinees haalt bijvoorbeeld, je er dan niet extra last van krijgt... Als je bijv. glutenvrij gaat eten, kun je enorm ziek worden als je wel weer gluten gaat eten. Werkt dat met e-nrs niet een beetje hetzelfde? Mijn plan is in ieder geval om het in stapjes af te bouwen, want ik weet nu al dat al die rigoureuze aanpakken voor mij toch niet gaan werken. Dus aankomende tijd geen cola-light meer, zoetjes in de thee verminderen en max. 1x per week de avondmaaltijd uit een pakje/zakje. Vind ik al een goed doel voor deze maand. Van daaruit weer verder
Ik gebruik stevia van nutricia zit in een doosje en het is echt alleen stevia zit verder niks door heen wat bij veel andere merken wel is.ik vind het niet bitter en een halve theelepel staat gelijk aan een theelepel suiken. Ik gebruik het ook door gebak en hoor visite er nooit over. Kocht het bij de ah maar kan het nu niet meer vinden
Echt ziek worden van e-nummers weet ik niet. Ik merk het wel heel duidelijk als we bij mijn schoonouders eten. Wij eten niet helemaal pakjes vrij maar als we daar eten drink ik op een avond wel een liter water weg thuis. Man man wat is dat zout die pakjes als je het niet meer gewend bent. Ook merk ik als we ergens eten waar veel vet en pakjes gebruikt worden dat ik meer last heb van mijn pds als ik erge buikkrampen en diarree. Soms al een half uur na de maaltijd. Yoghurt eet ik altijd met fruit erdoor of gewoon zo. Hou wel van zuur.
Ik word er wel 'ziek' van als ik rotzooi heet. Ziek is groot woord misschien, maar ik raak standaard aan de diarree, mijn buik blaast op tot zwangerschapsformaat en mijn hoofd voelt heel zwaar en moe aan. De dagen erna moet ik heel vaak plassen, want schijnbaar heb ik vocht vastgehouden. Echter had ik dit vroeger dagelijks. Ik krijg er dus volgens mij niet extra last van, maar het valt nu gewoon meer op.
@Toekomstigemam: Is dat poeder of druppels? @Nijntje1990: Gek is dat he, dat je dat dus al zo kunt ontwennen. Ik vind bijv. thee zonder suiker/zoetstof echt niet lekker maar het schijnt dus echt dat je dat kunt ontwennen. Ben benieuwd haha.
Ik merk dat ongezonde en bewerkte etenswaren mij nu heel zwaar vallen. Ik word er niet ziek van, maar vind alles juist heel zout of juist zoet smaken waardoor ik het automatisch niet lekker meer vind. Wat betreft het zoeten van yoghurt en kwark: lekker wat vers fruit er door doen.
Ik gebruik nergens extra suiker in. In de brinta 's ochtends doe ik een scheutje agavesiroop, koffie alleen melk en verder over het algemeen alleen water. Yoghurt eet ik soms en dan ook met een scheutje agavesiroop of gewoon zo.. Ik drink gerust ook eens een colaatje als ik ergens ben, maar dan altijd de gewone variant. Kunstmatige zoetstoffen probeer ik ten allertijde te vermijden..
Dat heb ik dus ook! Ik vind alles hetzelfde smaken op een niet echt positieve manier . Een soort weeiige te zoute kotssmaak...bleh!
Ontwennen van suiker in je thee/koffie went heel erg snel. En als er dan per ongeluk wel een keer suiker in zit, is dat echt reuzesmerig
Ik vind kwark en yoghurt echt te zuur om zo te eten... En vind het wel belangrijk om het lekker te vinden omdat ik anders het toch niet volhoud.
Echt een kwestie van wennen hoor! En anders je chemische zoetstoffen vervangen door natuurlijke zoeten zoals honing, agave- of ahornsiroop. Wat ik zelf altijd heel lekker vind is om een lepeltje kokosrasp over de yoghurt te doen.
Honing is heerlijk door de yoghurt, beetje nootmuskaat en walnoten..... Diksap kan ook , deed ik voor de kids
Maar gewone honing (heb altijd van C1000 basis) staat toch praktisch gelijk aan suiker? Of gebruiken jullie dan ook rauwe honing ofzo?
Ja maar ook qua glycemische index (dus hoe hard je bloedsuiker erop reageert) Ik heb nl een paar maanden Atkins gedaan en heb toen gemerkt hoe enorm gevoelig ik ben voor suiker.
Ooit vond ik dat ook, maar zodra je stopt met het eten van suikers verandert ook je smaak. Zure yoghurt vind ik nu niet meer zuur, maar juist erg lekker. Duurde wel een paar maandjes suikervrij eten trouwens
Misschien is overnight oats dan iets voor je als ontbijt. Paar eetlepels havermout mengen met kommetje rijst /amandel melk en een tl kaneel. Dat s avonds in de koelkast zetten en voila je hebt ontbijt de dag erna. Wat vers fruit erbij en je hebt een volwaardig ontbijt